Nyhetsbrev Vecka 45

21 dagar kvar

Nu är vi inne i november och den månad då ni ska få tillträda era nya bostadsrätter. Det är viktigt för att oss att ni får en bra upplevelse eftersom att köpa bostad är bland det största man kan göra i livet. Det är vår uppgift att se till att ni känner er trygga och att allt flyter på. Vi finns därför här för stora och små frågor, och vi gör så gott vi kan för att hjälpa till genom hela processen.

Fakturor

Nu ska alla ha fått hem sina fakturor på insatserna som skickats från SBC, som är föreningens ekonomiska förvaltare, samt även på tillval + kakel som skickas från OBOS. Fakturorna har förfallodag två bankdagar innan er tillträdesdag. Detta för att ni ska hinna få allt iordning med banken inför tillträdet. Tänk på att ha kvitto på er betalda insats samt tillvalen. Kvitto på förskottet behövs inte. Det går bra att visa digitalt kvitto.

Slutbesiktning

På grund av att covid-19 nu verkar vara på väg med en andra våg har vi återigen fått anpassa våra rutiner efter situationen så gott vi kan. Vi har därför beslutat centralt att endast dem mest nödvändiga bör närvara på slutbesiktningen. Därför kommer inte jag kunna vara med och heller inte en representant från styrelsen. Det kommer endast tillåtas att vara besiktningsmannen, projektledare och EN person per hushåll.

Kan ingen av er två som står på kontraktet närvara så är det EJ tillåtet att skicka en representant.

I senaste inlägget ser ni era datum och tider. Det är viktigt att vi håller tiderna för att schemat ska rulla på enligt plan. Det är också viktigt att om ni känner minsta sjukdomssymptom att ni stannar hemma, vi tar gemensamt ansvar för att stoppa smittspridningen. Eftersom rekommendationerna är att undvika kontakt med människor så har vi självklart förståelse för om ni väljer att helt avstå. Vi vill dock vara förberedda på antal deltagare per besiktning och ber er därför skicka en föranmälan till sabah.osman@obos.se om en av er kommer närvara. Senast på tisdag 9/11 behöver vi besked för att kunna optimera schemat för dagarna.

Checklista

Förra veckan fick ni information utskickat till er via mejlen kring vad ni ansvarar för gällande drift och abonnemang. Jag skickar med den här igen som en påminnelse:

Internet

Internet går via Falu stadsnät, även TV går via internet (inget grundutbud). Detta ska ni teckna själva på www.falustadsnat.se . Fiber är indraget och klart.

Avfallshantering

Sopabonnemang går via Falu energi, vi beställer både abonnemang och kärl åt er till tillträdesdagen. Vill man byta storlek på kärlet kan man göra det i efterhand. Vi kommer beställa en 160L + kompost åt samtliga hushåll, alltså standard. Sedan kommer alltså fakturan för abonnemanget att skickas till respektive hushåll för själva tömningen.

El och värme

El och fjärrvärme är tecknat på var och en av er på både nätet och förbrukning via Falu Energi. Vi har tecknat ett rörligt tillsvidareabonnemang som startar vid tillträde som ni kan ändra form på eller byta leverantör fr.o.m tillträdesdagen.

Försäkringar

Bostadsrättstillägg ingår från föreningen, ni behöver alltså endast en vanlig hemförsäkring. Se dock till att ha dubbla hemförsäkringar om ni har dubbelt boende under en period. Mer information om bostadsrättstillägget kommer.

Adressändring

Ni kan adressändra redan nu från och med er tillträdesdag. Adressen framgår på ert upplåtelseavtal, samt finns här på kundwebben i tidigare inlägg. Brevlådor kommer att finnas på plats med husnummer på.

Vatten

Vatten kommer att tecknas via föreningen och sedan kommer en schablonsumma att faktureras på er avgift. Summan framgår i den ekonomiska planen, 300kr. Det finns sedan undermätare för varje hus så att ni kan kontrollmäta faktiskt användning i efterhand om ni så önskar.

Nya lamputtag

Det har kommit nya direktiv från EU kring vilka uttag som ska vara standard för lampor i taket. Dessa nya finns i era hus. Det kan vara bra för er att veta detta, då ni i god tid nu kan byta på era taklampor om ni fortfarande har den gamla standarden. Det finns att köpa i många vanliga butiker så som Bauhaus, Clas Ohlson, Kjell & Company osv...

Här kan ni läsa mer:
https://www.elsakerhetsverket.se/om-oss/press/nyheter/nya-stickproppar-och-uttag-till-taklampor/

Hjälp oss bli bättre!

I början på februari kommer ni i Brf Sara Lisas Väg 2 att få en enkät utskickad till er mejl som skickas från prognoscentret. Denna enkät är superviktig för oss på OBOS, men också för oss som jobbar i detta specifika projekt. Det är ett betyg som har stor påverkan på hur vi jobbar med er som kunder men även hur framtida projekt ska se ut. Vi vill så klart vara bäst i branschen och hoppas verkligen att vi lyckats göra dig mer än nöjd i ditt bostadsköp – från början till slut. Vi hoppas att du vill vara med och bidra till att vi kan växa i vårt arbete! Det skickas ut en till varje person i hushållet, alltså till båda köpare om man är två. För varje svar vi får in skänks 100 kr till Barncancerfonden. Ni kommer såklart få mer information om denna när vi kommer närmare tillträde.

Fler nyheter

2020-10-12

Nyhetsuppdatering i oktober

Tiden går snabbt och vi är halvvägs in i oktober. Det händer mycket nu, både på byggplats men även kring era bostadsköp. Vi hoppas ni hänger med i svängarna, för nu kör vi!

2020-09-15

Nyhetsbrev vecka 38

Hej! Hoppas allt är bra med er. Bygget rullar på och är nu på slutspurten. Utvändigt ser ni att det börjar bli grönt och fint och invändigt jobbar man sig framåt med att montera köken och måla klart väggarna.

2020-08-14

ÄNTLIGEN är tillträdesdatum klart!

Hoppas att ni haft en bra sommar! Hösten närmar sig och med dryga tre månader kvar tills november har vi nu satt datum för nyckelöverlämning.

2020-06-30

Tack för senast!

Hoppas ni har det bra i sommarvärmen. Nu var det ett tag sen jag la ut en nyhet här så det passar alldeles utmärkt att gå ut med information samtidigt som jag får önska er en härlig sommar.

2020-05-08

Välkommen på visning!

Nu är vi mitt i en period där rädsla och osäkerhet är en del av vår vardag. Inget är sig likt. Men jag kan glädja er med att bygget på Brf Sara Lisas väg 2 går som det ska och inga förseningar eller stopp har påverkat oss än så länge.

2020-03-10

Det rullar på

Mycket händer bakom kulisserna och vi fortsätter hålla er uppdaterade kring status. Nu har vi kommit en bit på vägen och allt flyter på som det ska. Vi håller tidsplanen.

2020-01-07

God fortsättning

Välkommen år 2020! Året då ni får flytta in i era nyproducerade bostadsrätter i Lilla Källviken. Hoppas att ni haft en fantastisk jul och nyår tillsammans med nära och kära. Ni längtar säkert redan efter nästa jul eftersom att ni då kommer vara inflyttade i föreningen. Vi längtar också! Nu är vi på OBOS tillbaka från ledigheten och fortsätter med färdigställandet av bostadsrätterna.

2019-09-16

Projektnyheter i september

Hej allihopa, jag hoppas allt är bra med er nu när hösten är i antågande. Här kommer en liten statusuppdatering för Brf Sara Lisas väg 2.

2019-07-03

Sommarhälsning med byggstart och tillvalskväll

Hallå där, Nu börjar sommar och semester krypa sig närmare och därför kommer här en statusuppdatering kring hur det går med er blivande Brf Sara Lisas väg 2.