Dags för upplåtelseavtal

Nu är den ekonomiska planen för föreningen intygsgiven och registrerad hos bolagsverket. Det är alltså väldigt enkelt förklarat den kostnadskalkyl som tidigare funnit framtagen som nu är bekräftad. Det innebär att det nu kan tecknas upplåtelseavtal mellan föreningen och er.

Föreningen har även en insatsgarantiförsäkring. Denna är till förmån för er medlemmar och gäller i de fall ni har laglig rätt att häva köpet och återfå er insats och upplåtelseavgifter om föreningen då inte kan återbetala dessa.

Insatserna faktureras från föreningens ekonomiska förvaltare (SBC) och förfaller till betalning 2 dagar före tillträde. Fakturorna på både insats och tillval kommer att faktureras nu i maj. Detta för att ni ska ha gott om tid på er att ta fram kvitto på betalningen på båda fakturorna. Kvitto på förskottet behövs inte.

Vi behöver er hjälp!

Men! Här behöver vi er hjälp för att kunna hålla tidsplanen.
På grund av Corona vill vi inte ta in alla på träffar för att få era signaturer. Därför lägger vi nu vårt öde i händerna på posten. Ni kommer inom kort att få hem ett kuvert från oss med tre stycken upplåtelseavtal i original, signerade av styrelsen. När ni skrivit på samtliga exemplar så postar ni tillbaka två stycken original till oss i bifogat kuvert så snart ni kan. Utan avtalen kan vi inte fakturera insatserna och ber er därför att snabbast möjligt skicka tillbaka dessa till oss.

Nya lamputtag

Det har kommit nya direktiv från EU kring vilka uttag som ska vara standard för lampor i taket. Dessa nya finns i era hus. Det kan vara bra för er att veta detta, då ni i god tid nu kan byta på era taklampor. Det finns att köpa i många vanliga butiker så som Bauhaus, Clas Ohlson, Kjell & Company osv...

Här kan ni läsa mer:
https://www.elsakerhetsverket.se/om-oss/press/nyheter/nya-stickproppar-och-uttag-till-taklampor/

Med vänlig hälsning
Sanna med projektteam

Fler nyheter

2020-08-27

Det här händer just nu i Brf Eken

Hej Ekengänget! Hoppas allt är bra med er alla!

2020-07-02

Uppdatering v 27

1 vecka har gått sen ni flyttade in i era nya hem. Vi hoppas såklart att ni fortfarande trivs bra och känner att ni hittat hem.

2020-06-08

Tillträde i Brf Eken

Snart, snart är det äntligen dags för er att flytta in i ert nya hem. Vilket ska bli så roligt, både för er och för oss!

2020-05-07

Kommande besiktningar

Nu närmar vi oss tillträde och mycket ska hinnas med innan det är dags. Här nedanför kan ni läsa om nästa steg i processen inför inflyttningsdagen.

2020-04-22

Tider för nyckelutlämning

Nu närmar det sig med stormsteg och det är mycket som ska hinna planeras och fixas innan! Nedan ser ni ett schema för vilken dag och vilken tid som vi möter er på plats för att lämna över nycklar!

2020-04-08

Visning i Brf Eken

Äntligen kan vi meddela att vi kommer att anordna en visning för er. Men med tanke på hur situationen ser ut just nu så kommer vi att dela upp er i tre grupper. En träff för varje hus.

2020-03-24

Mars månads uppdatering

Vad händer egentligen med byggnationen av Brf Eken nu när Corona-viruset härjar runt? Här följer senaste nytt.

2020-02-27

Update från bygget Brf Eken!

Nu har det gått en tid sedan vår sista uppdatering från Brf Eken. Vi kan meddela att bygget rullar på precis i sin planerade takt.

2019-12-18

God jul och gott nytt år!

Vi på OBOS önskar er en riktigt god jul och allt det bästa inför det nya året. Nästa år kanske tomten kommer till Stenkullenvägen.

2019-12-02

Samtliga 3 hus är monterade!

Alla hus är nu levererade och monterade, allt har skett under optimala väderförhållanden. Tiderna hålls och som det ser ut idag kommer samtliga att kunna flytta in och fira sommar i sina nya hem.

2019-10-23

Kundträff på byggplatsen!

Första huset är levererat och vi är därför glada att kunna bjuda in er till en kundträff.

2019-10-11

Allt klart för husleverans

Nu är alla tre bottenplattorna gjutna och allt är förberett för första husleveransen som vi ser fram emot kommer att komma vecka 43.

2019-09-13

Full fart framåt!

Efter mycket planering och projektering inför byggstarten av Brf Eken så har det nu börjar hända ganska mycket på byggplatsen.

2019-06-19

Välkommen till Brf Eken!

Vad roligt att du valt att köpa en lägenhet av oss! Vi ser fram emot att se Brf Eken växa fram i Stenkullen. Ett härligt naturnära området med fina lägenheter. Det är här som vi i projektgruppen kommer att hålla er uppdaterade under resans gång.