Kommande besiktningar

Nu närmar vi oss tillträde och mycket ska hinnas med innan det är dags. Här nedanför kan ni läsa om nästa steg i processen inför inflyttningsdagen.

Vecka 23 ska era bostäder kontrollbesiktigas. Det innebär alltså att vår projektledare tillsammans med en oberoende besiktningsman och våra entreprenörer granskar varje lägenhet invändigt och utvändigt. Man för ett protokoll över eventuella brister och skador som besiktningsmannen anser ska åtgärdas. Man kollar främst över ytskikt då våra entreprenörer gör något som heter ”Egenkontroller” på övrigt utfört arbete och lämnar dokumentation på detta. Efter kontrollbesiktningen så används protokollet som en slags ”to-do list” som ska åtgärdas fram till slutbesiktning.

Slutbesiktning

Vecka 25 ska era bostäder slutbesiktigas. Då kommer ni få möjlighet att vara med!

Slutbesiktningen är en slutlig kontroll av alla ytskikt där en oberoende besiktningsman godkänner/inte godkänner bostaden. Punkter som noterats som besiktningsanmärkningar vid slutbesiktningen ska åtgärdas så fort som möjligt, men senast två månader efter besiktningen.
Vår målsättning är ju dock såklart att det ska vara åtgärdat innan inflytt.

Även slutbesiktningen görs lägenhetsvis. Det görs då en besiktning på fastigheten. Här kan det vara så att det finns besiktningsanmärkningar som är väderberoende eller av någon annan anledning inte kan göras inom två månader från besiktningen.

Eventuella skador på ytskikt som uppstår efter detta tillfälle åligger ej i OBOS åtagande att reparera. Till exempel repa i golv, hål i dörr, trasigt fönster osv.

Förhållningsregler kring slutbesiktning:

• Det går inte att önska annan tid än den vi bokat
• Kallelser för slutbesiktning kommer endast delas ut via kundwebben
• Det är frivilligt om man vill närvara vid slutbesiktningen
• Uppföljning av protokollet från kontrollbesiktningen invändigt
• Besiktningen utförs av en oberoende besiktningsman som avgör vad som blir åtgärdspunkter
• Ingen funktionstestning sker
• Viktigt att följa med besiktningsmannen och lyssna, tight schema som  måste hållas
• Två månader efter slutbesiktningen ska samtliga punkter vara åtgärdade (ej väderberoende punkter)
• Max 2 vuxna från hushållet närvarande per besiktning
• Protokollen lämnas över till nya styrelsen efter överlämnande stämma
• Närvarande är besiktningsman, projektledare, representant från styrelsen, kundansvarig samt kund.

Ha det så fint så länge så ses vi där! 

Med vänlig hälsning, 

Sanna, Lars och Marcus

 

Fler nyheter

2020-08-27

Det här händer just nu i Brf Eken

Hej Ekengänget! Hoppas allt är bra med er alla!

2020-07-02

Uppdatering v 27

1 vecka har gått sen ni flyttade in i era nya hem. Vi hoppas såklart att ni fortfarande trivs bra och känner att ni hittat hem.

2020-06-08

Tillträde i Brf Eken

Snart, snart är det äntligen dags för er att flytta in i ert nya hem. Vilket ska bli så roligt, både för er och för oss!

2020-05-15

Dags för upplåtelseavtal

Nu är den ekonomiska planen för föreningen intygsgiven och registrerad hos bolagsverket. Det är alltså väldigt enkelt förklarat den kostnadskalkyl som tidigare funnit framtagen som nu är bekräftad. Det innebär att det nu kan tecknas upplåtelseavtal mellan föreningen och er.

2020-04-22

Tider för nyckelutlämning

Nu närmar det sig med stormsteg och det är mycket som ska hinna planeras och fixas innan! Nedan ser ni ett schema för vilken dag och vilken tid som vi möter er på plats för att lämna över nycklar!

2020-04-08

Visning i Brf Eken

Äntligen kan vi meddela att vi kommer att anordna en visning för er. Men med tanke på hur situationen ser ut just nu så kommer vi att dela upp er i tre grupper. En träff för varje hus.

2020-03-24

Mars månads uppdatering

Vad händer egentligen med byggnationen av Brf Eken nu när Corona-viruset härjar runt? Här följer senaste nytt.

2020-02-27

Update från bygget Brf Eken!

Nu har det gått en tid sedan vår sista uppdatering från Brf Eken. Vi kan meddela att bygget rullar på precis i sin planerade takt.

2019-12-18

God jul och gott nytt år!

Vi på OBOS önskar er en riktigt god jul och allt det bästa inför det nya året. Nästa år kanske tomten kommer till Stenkullenvägen.

2019-12-02

Samtliga 3 hus är monterade!

Alla hus är nu levererade och monterade, allt har skett under optimala väderförhållanden. Tiderna hålls och som det ser ut idag kommer samtliga att kunna flytta in och fira sommar i sina nya hem.

2019-10-23

Kundträff på byggplatsen!

Första huset är levererat och vi är därför glada att kunna bjuda in er till en kundträff.

2019-10-11

Allt klart för husleverans

Nu är alla tre bottenplattorna gjutna och allt är förberett för första husleveransen som vi ser fram emot kommer att komma vecka 43.

2019-09-13

Full fart framåt!

Efter mycket planering och projektering inför byggstarten av Brf Eken så har det nu börjar hända ganska mycket på byggplatsen.

2019-06-19

Välkommen till Brf Eken!

Vad roligt att du valt att köpa en lägenhet av oss! Vi ser fram emot att se Brf Eken växa fram i Stenkullen. Ett härligt naturnära området med fina lägenheter. Det är här som vi i projektgruppen kommer att hålla er uppdaterade under resans gång.