Kvalitetshus från de småländska skogarna

Du har säkert hört talas om hustillverkaren Myresjöhus, och deras höga kvalitet. Men visste du att många av våra OBOS -hus är byggda på precis samma sätt? Många byggs till och med i samma fabrik, men oavsett om de byggs i Myresjö eller Sävsjö har alla samma höga kvalitetskrav att leva upp till. Den gemensamma nämnaren är byggsystemet planelement.

Allt börjar i fabriken

Resan mot ett nytt planelementshem börjar alltså i någon av våra fabriker. Här byggs hem för alla smaker, med energieffektiva material – hem som ska vara hållbara i flera generationer. Vissa av husen säljs sedan som villor under namnet Myresjöhus, som folk bygger i egen regi – medan andra hem säljs i olika OBOS-projekt, eller via vårt systerbolag OBOS Kärnhem, där kunden då inte behöver bekymra sig om att styra upp något eget byggprojekt.

Snabbt, fuktsäkert och kostnadseffektivt

Att bygga planelement betyder att delarna till husen byggs i fabriken, väggar för sig och bjälklag för sig. Sedan transporteras de olika elementen på täckta lastbilar, även där skyddade mot väder och vind – och monteras snabbt ute på byggplatsen. Husen är ofta täta redan första dagen. Sedan är det bara att bygga vidare – fuktsäkrat och klart.

Ett mer flexibelt sätt att bygga

Det här sättet att bygga på gör att husen kan se ut precis som vi önskar, både vad gäller planlösningar och design. Vi kan välja mellan sadeltak, pulpettak eller ryggåstak – med olika taklutning och olika takbeläggning, fasadbeklädnad i olika typer av panel till puts, tegel eller Cembrit, och så vidare… På detta vis bygger vi radhus, parhus, kedjehus och villor – men också flerbostadshus med lägenheter i olika storlekar.

Med det lilla extra

Här väljer vi material med en hög grundstandard, till exempel kök från HTH och vitvaror från Siemens, och här blir det allt som oftast också kakel och klinker i badrummen. Här finns också stora möjligheter att, genom olika tillval, anpassa inredning och utrustning efter egen smak innan bygget sätter igång. I vissa projekt kan även husets planlösning anpassas, till exempel genom att skapa ett extra sovrum eller att ta bort ett sovrum till förmån för ett större allrum.

Bygg framtidens Göteborg tillsammans med oss!

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Göteborg med omnejd

Tillsammans kan vi bygga framtidens samhälle

Känner du inte till oss på OBOS ännu? Ingen fara, vi vet mycket väl att vi i dagsläget inte är så välkända på den svenska marknaden – åtminstone inte förrän vi nämner våra varumärken Myresjöhus och SmålandsVillan. Så, låt oss ta tillfället i akt och presentera oss.

Läs mer!