Hoppa till innehåll

Nyheter

OBOS gör framsteg inom klimat och kundnöjdhet

Bostadsutvecklaren och medlemsorganisationen OBOS publicerar idag sin hållbarhetsredovisning för 2021, omfattande bolagen OBOS Sverige, OBOS Kärnhem och OBOS Nya Hem. I redovisningen presenteras bland annat en positiv trend gällande samtliga intensitetstal för fabrikerna i Vrigstad och Myresjö.

tjejer som plockar skräp

OBOS ingår i samarbete med organisationen Städa Sverige – bidrar under 2021 till en bättre miljö i Tygelsjö och Täby

Bostadsutvecklaren OBOS ingår i samarbete med organisationen Städa Sverige, med syfte att stödja föreningslivet och göra en insats för miljön på de orter där OBOS utvecklar bostadsprojekt. Först ut under 2021 är aktivering för idrottsföreningar i Täby, Stockholm samt Tygelsjö i Malmö. Under 2022 fortsätter samarbetet i nya bostadsområden och med nya idrottsföreningar.

Helikoptervy över OBOS förskola med lekplats och solceller på taket

OBOS lanserar Svanenmärkt och klimatoptimerat förskolekoncept

Bostadsutvecklaren Obos lanserar en ny typ av förskola som är Svanenmärkt och optimerad för solcellsanvändning. Förskolekonceptet Start Learning har tagits fram i samarbete med White Arkitekter och presenteras i ​Obos hållbarhetsredovisning som släpps den 8 april.

Porträtt av Ulrika Liiv, hållbarhetschef på OBOS

Gör bostadsbyggandet till en nyckel i klimatarbetet

För att klara klimatomställningen måste vi prioritera bostäder i trä i kombination med ett aktivt skogsbruk, det skriver vår hållbarhetschef Ulrika Liiv tillsammans med hållbarhetscheferna på Sveaskog och SCA i en artikel i Aktuell Hållbarhet.