Hoppa till innehåll
Flygplansvy över brf eken som ser ut som ett antal villor

Säljstart för Brf Eken i Lerum

12 lägenheter i ett kvarter med villakänsla säljstartar i slutet av januari 2019.

Publicerad:
tisdag 15 januari 2019

Stenkullen, där OBOS nya projekt Brf Eken ska byggas, är en liten ort i Lerums kommun, ungefär fem kilometer från centrala Lerum. Här har OBOS tidigare byggt 21 bostadsrätter i Brf Stenknallen – ett område som nu är helt slutsålt och inflyttat.

- Brf Eken är en naturlig vidaresatsning i en ort som vi tris med att verka i, förklarar projektutvecklare Marcus Gunnarsson.

Lerum har blivit en populär bostadsort, mycket med tanke på att bostadspriserna ännu inte har nått de nivåer som vi ser i de mer centrala delarna av Göteborg, men även för närheten till både natur, service och idrottsmöjligheter.

- Det är helt perfekt om man vill lämna stadens trängsel och få ett riktigt bra boende för pengarna samtidigt som man har närheten in till Göteborg, säger Marcus.

Brf Eken blir ett litet och trivsamt kvarter med 12 stycken bostadsrätter. Dessa byggs i tre huskroppar som är utformade för att ge en villakänsla åt området.

- Varje huskropp har fyra lägenheter på 82 kvadratmeter, säger Marcus. Två i markplan och två på övre plan, som avskiljs av ett utskjutande parti som fungerar som trapphus. På så sätt skapas avskildhet mellan lägenheterna, samtidigt som husen med sin New England-känsla är så långt från traditionella lägenhetshus man kan komma.

Lägenheterna har två rymliga sovrum, och väljer kunden att dela av vardagsrummet går det på så sätt att göra plats för ett tredje sovrum. Lägenheterna har öppen planlösning, modern, ljus inredning samt badrum med tvättmaskin och torktumlare. Och oavsett vilken lägenhet man väljer finns gott om möjlighet att vistas ute.

- Lägenheterna i markplan har plattbelagd uteplats på framsidan och trätrallsuteplats på baksidan. Lägenheterna i övre plan har en stor balkong i samband med entrén, samt fransk balkong som vetter mot baksidan, säger Marcus.

Utvändigt har varje lägenhet en egen parkering på bekvämt avstånd från den egna entrén, samt isolerat förråd i tre separata förrådslängor på området.

- Vi tror att de som flyttar in i Brf Eken har aktiva liv och vill ha ett modernt och lättskött boende, säger Marcus. Men det kan också vara äldre par som längtar till någonting smidigare än den stora villan.

Brf Eken har en beräknad säljstart den 29 januari. En vecka dessförinnan hålls en informationsträff som samtliga intressenter blir inbjudna till.

För mer information

Projektutvecklare Marcus Gunnarsson, tel 010-434 13 21
marcus.gunnarsson@obos.se

Relaterade

OBOS bostäder i Brobyholm – del av världsunikt projekt

I Brobyholm, strax utanför Strängnäs, där OBOS planerar 100 bostäder, kommer det vara möjligt att ansluta hushållets alla digitala enheter och vitvaror och apparater till en och samma app. Dessutom ska enheterna kommunicera med grannarnas – allt för att spara så mycket energi och kostnader som möjligt. Projektet blir ett av de första i världen i sitt slag.
Myresjöhus husmodell Morgondagg.

Myresjöhus starkaste småhusvarumärket

Myresjöhus är det starkaste småhusvarumärket med störst varumärkeskännedom- och styrka (Brand Equity) i Sverige. Detta enligt en färsk undersökning från marknadsanalysföretaget Prognoscentret.