Hoppa till innehåll

Emil Kroll tillsatt som ny Försäljningschef på OBOS

Emil Kroll har utsetts till ny försäljningschef i OBOS svenska dotterbolag OBOS Kärnhem. Han har tidigare arbetat som Fastighetsmäklare både på HusmanHagberg och Fastighetsbyrån.

Publicerad:
onsdag 7 juli 2021

Emil har tidigare också innehaft en roll som Affärsområdeschef på Uniflex/Poolia i Växjö, och som Kontorschef på HusmanHagberg. Emil innehar också en kandidatexamen i fastighetsmäkleri från Gävle Högskola. I sin nya roll som Försäljningschef på OBOS kommer han att utgå från bolaget OBOS Kärnhems huvudkontor i Växjö, samt ingår i bolagets ledningsgrupp.
- OBOS tar en allt starkare position på den svenska bostadsmarknaden och vi har både tydliga tillväxtmål och starka försäljningssiffror. Emils gedigna bakgrund med utbildning och flerårig arbetslivserfarenhet inom bostadsförsäljning, samt hans vana vid att arbeta i chefspositioner och mot tydliga tillväxtmål gör honom till ett välkommet tillskott i bolaget, säger Malin Svensson, VD för OBOS Kärnhem.

Under 2020 sålde OBOS-koncernen 3 262 bostäder, varav 1 516 i Sverige. OBOS Kärnhem är ett dotterbolag i koncernen, inriktat på nyproduktion av bostäder på tillväxtorter i Sverige, och systerbolag till OBOS Sverige och OBOS Nya Hem. I bolagets portfölj med kommande projekt återfinns bland annat 107 bostäder i Brunnshög, Lund, 80 bostäder i Pedagogen Park, Mölndal, 70 bostäder på Stationsområde i Växjö, 90 bostäder i Rosendal Uppsala, 100 bostäder i Vega Haninge och över 200 bostäder i Sandbyhof, Norrköping.
- OBOS har som högt satt mål att bli Norges och Sveriges ledande bostadsutvecklare. Jag ser mig själv som en både analytisk och resultatfokuserad person, och därför känns det mycket stimulerande att få vara med och bidra till koncernens övergripande mål, säger Emil Kroll.

Emil tillträdde i sin tjänst den 14 juni 2021.

OBOS satsning i Sverige

Norska OBOS, med över 500 000 medlemmar i Norge, öppnade 30 november 2020 sitt medlemsprogram i Sverige. OBOS offentliggjorde samtidigt höga tillväxtambitioner i Sverige, med ett särskilt fokus på de tre storstadsregionerna, och att 20 procent av bostäderna i framtiden ska erbjudas genom alternativa boköpsmodeller. Sedan medlemsprogrammet öppnade har drygt 8 000 svenska medlemmar anslutit sig.

För mer information

Malin Svensson, VD OBOS Kärnhem
Tel: 0470-79 98 95
Malin.svensson@oboskarnhem.se

Gry Marstrander, Direktör ekonomi och analys – Division Bostadsutveckling OBOS
Tel: 0047-977 37 116
gry.marstrander@obos.no

Relaterade

Fotograf: Elin Nysten/Region Gotland

Träffa OBOS i Almedalen

Den 27 juni till 1 juli är det återigen dags för Almedalsveckan i Visby. Som en av Norge och Sveriges största bostadsutvecklare finns OBOS självklart på plats – med seminarier i egen regi, rundabordssamtal och som experter i panelsamtal. Söker du experter till din panel? Tveka inte att höra av dig.

Hög aktivitet under ett utmanande år

2022 blev ett mer utmanande år än vad de flesta hade förväntat sig. Men trots oroliga marknadsförhållanden upprätthöll OBOS en offensiv byggtakt.
Sofia Ljungdahl, VD OBOS Nya Hem

OBOS: Svårare för samhällsbärande yrkesgrupper att köpa bostad i storstäderna

Endast 1 av 9 bostäder i Storstockholm kunde köpas av en grundskollärare med 37 400 kronor i månadslön i slutet av 2022. Det visar den senaste upplagan av OBOS lärarindex. – Sedan förra året minskar andelen bostäder som samhällsbärande yrkesgrupper kan köpa i alla tre storstadsregioner. Det är inte bara ett problem för enskilda individer, det hotar även städernas attraktionskraft, säger Sofia Ljungdahl, VD OBOS Nya Hem.