Hoppa till innehåll
Tre tävlande tar sig upp för en backe i en längdskidtävlning

OBOS sponsrar Svenska Skidspelen i Falun den 16-17 mars

Den 16–17 mars 2019 hålls Coop FIS Cross County World Cup i längdskidåkning i Falun, där OBOS kommer att vara officiell eventsponsor för tredje året i rad. Eventet gästas dessutom av de nyblivna världsmästarna från VM i Seefeld.

Publicerad:
fredag 15 mars 2019

Coop FIS Cross Country World Cup är den årliga världscupen i längdskidåkning som består av alla traditionella tävlingsgrenar; sprint, masstart och jaktstart. I år står Svenska Skidspelen värd för den näst sista tävlingen i cupen, som äger rum på Lugnet i Falun den 16–17 mars. OBOS går för tredje året i rad in som eventsponsor.

- På OBOS bygger vi bostäder, men livet mellan husen är minst lika viktigt för oss, säger Magnus. Därför stödjer vi idrottsevent såsom detta. Det är en helt naturlig del av vår strategi som samhällsutvecklare.

OBOS samarbete med Svenska Skidspelen AB innebär precis som under 2018 exponering under samtliga lopp och tävlingsdagar i form av logotyp på nummerlappar och skyltar utmed banan samt på stadion.

- I Norge är OBOS ett stort namn inom bostadsutveckling sedan 1929, säger Magnus. Här i Sverige är OBOS ett relativt nytt namn, trots att vi har flera starka och väletablerade varumärken i Myresjöhus, SmålandsVillan och OBOS Kärnhem. Att bygga OBOS varumärke på den svenska marknaden är en viktig del av vår strategi, och varför då inte göra det tillsammans med ett av Sveriges mest folkkära idrottsvarumärken?

Förutom världscupen bjuder dagarna på ett gediget program med officiell invigningsceremoni redan torsdagen den 14 mars. Den 15 mars ordnas en Företagsstafett och den 16-17 mars pågår cuptävlingen parallellt med massor av roliga aktiviteter för både stora och små.

- Lite extra roligt är att de nyblivna världsmästarna från VM i Seefeld gästar Skidspelen. Det lär bli en riktig folkfest, avslutar Magnus.


För mer information kontakta:

Magnus Brusefält, sponsringsansvarig på OBOS 
010-434 17 92
magnus.brusefalt@obos.se

Relaterade

OBOS startar fond för barn och ungas fritid

Nu står det klart att bostadsutvecklaren och medlemsorganisationen OBOS lanserar en ny fond – OBOS Jubel. Fonden kommer under 2022 att dela ut en miljon kronor till idrotts- och kulturföreningar, samt andra initiativ som bidrar till en bra fritid för barn och unga i bostadsområden.

Fler slutar spela innebandy i ung ålder – nu lanseras nationellt koncept för rörelseglädje i skolor

Redan vid 10 års ålder slutar många innebandyspelare med innebandy och idrott. Pandemin accelererade utvecklingen och innebandy var en av de sporter som drabbades hårdast. Därför lanserar nu Svensk Innebandy tillsammans med OBOS ”Framtidens innebandy”, med syftet att bygga broar mellan skolor och göra det lättare för skolelever att hitta till en förening och på den vägen få fler barn i rörelse.