BWG Homes investerar i fabrikerna

Planen är att effektivisera produktionen i samtliga tre fabriker med start i Vrigstad under semestern 2015.

Huskoncernen BWG Homes – där varumärkena SmålandsVillan och Myresjöhus ingår – har under 2014 ökat sin försäljningsvolym med 25 procent. Med anledning av detta har man nyanställt, både inom produktion och administration. Inom koncernen har även en organisationsförändring skett, i form av tydligare fokus på projektutveckling.

Satsningarna ställer krav på att effektivisera produktionen i Sundsvall, Vrigstad och Myresjö. I maj 2015 togs beslutet att investera i fabrikerna, med start i Vrigstad under semestern samma år.

"Det är ett naturligt steg, som har fullt stöd från våra norska ägare OBOS, säger BWG Homes vd, Joakim Henriksson. Avsikten är att bemöta både den faktiska och den inplanerade försäljningen framåt."

I Vrigstad tillverkas moduler till Smålandsvillor på två monteringsspår och Myresjöhus Start Living-moduler på ett tredje. I juli påbörjas arbetet med att förlänga monteringsspåret för Start Living och bygga till en produktionslina för de små modulerna till Smålandsvillorna.

"Här handlar det helt enkelt om att öka kapacitet och ge oss en chans att möta den ökade volymen på projektutvecklingssidan", säger Roger Pettersson, produktionschef på BWG Homes.

Från fabriken i Myresjö utgår materialleveranser för Myresjöhus till byggplatserna, men man tillverkar även ytterväggar för Smålandsvillor som levereras till Vrigstad.

"Ett bättre materialhanteringsflöde och ökad kapacitet i Myresjöfabriken blir särskilt viktigt när vi ökar produktionsvolymen i Vrigstad, säger Roger. Det är också viktigt att behålla ett högt utfall på styckehus och öka andelen projekthus – något som vi åstadkommer genom att byta ut produktionsutrustning och förbättra logistikflödena i Myresjö."

Även i Sundsvall, där enbart moduler för Smålandsvillor tillverkas i dagsläget, planeras ombyggnationer med en förväntad realisering under 2016.

"Här handlar det om att minska på uppenbara kostnader, säger Roger. I dagsläget transporteras Start Living-volymerna från Vrigstad till norra Sverige med dyra transportkostnader som följd. Vi tittar därför på en lösning för att kunna tillverka Start Living-moduler även i Sundsvallsfabriken."

Till följd av satsningarna fortsätter man att anställa inom både produktion och administration för båda varumärken. I dagsläget har koncernen cirka 600 anställda.

För mer information:

Roger Pettersson, produktionschef BWG Homes, tel 070-289 84 02
Joakim Henriksson, vd BWG Homes, tel 070-655 88 46

Dela detta

Fler nyheter

2019-10-23

OBOS ökar med 9 procent på krympande svensk marknad

OBOS ökar försäljningen av antalet bostäder i Sverige med 9 procent jämfört med i fjol, motsvarande 1 040 nya bostäder under perioden januari - september 2019. Den positiva trenden för OBOS fortsätter i oktober. OBOS går mot strömmen på en svag svensk marknad för nyproduktion av bostäder.

2019-10-11

Svenskarna vill ha klimatneutrala bostäder

Sju av tio svenskar tycker att låg klimatpåverkan är en viktig faktor vid köp av bostad. Det visar en Sifoundersökning som bostadsutvecklaren Obos låtit göra.

2019-10-04

OBOS Cup spelas 5-6 oktober – denna gång med tjejer i fokus!

16 F04-lag kommer att göra upp om förstapriset – utbildning från folkrörelsen Futebol dá Forca.

2019-09-26

OBOS blåser liv i Noras bostadsrättsmarknad

Planerar för 26 bostäder nära Stensnäs, Norasjön och naturreservatet Stadsskogen.

2019-09-25

25 bostäder vid havskusten – OBOS tar mark i Gävle

Planerar för byggnation av 18 kedjehus och 7 villor i det populära bostadsområdet Norrlandet.

2019-09-18

​OBOS intar Trelleborg – har vunnit markanvisningstävling i Västra Gränstorp

Bostadsutvecklaren OBOS tog tillsammans med konsulter från teknik- och arkitektföretaget PE fram det vinnande förslaget med 21 bostäder i blandad bebyggelse. - Trelleborg växer, och vi vill vara med och bidra till det, säger Daniel Holmberg, Affärsutvecklare på OBOS.

2019-09-06

Trähusskola i Vrigstad den 9 september!

Som en del i arbetet med trähusbyggnadsstrategin för Jönköpings län arrangerar Klimatrådet sedan hösten 2018 en Trähusskola, en kunskapshöjande skola för att utveckla trähusbyggandet i Jönköpings län. Den 9 september är det dags för del 4 i Trähusskolan, och denna gång har turen kommit till Vrigstad, där OBOS och dotterbolaget SmålandsVillan har sin volymhusfabrik.

2019-09-04

Superettan presenteras av OBOS

OBOS utökar sin satsning på svensk fotboll – blir presenting partner till Superettan och officiell partner till Allsvenskan.

2019-08-28

OBOS presenterar sitt halvårsresultat

OBOS fortsätter att leverera goda finansiella resultat. Alla segment visar en förbättring av resultatet jämfört med första halvåret 2018, med undantag för bostadsutveckling som kännetecknas av svagare resultat i Sverige och som under 2018 hade högre försäljningsvinster.

2019-08-27

Malin Hart Randes OBOS nya Regionchef i Stockholm

I september 2019 börjar Malin Hart Randes som Regionchef för OBOS Projektutveckling region Stockholm. Uppdraget innebär att fortsätta bygga verksamheten och projektportföljen i regionen.

2019-08-19

Nyförsäljningen av bostäder upp 12 procent för OBOS

OBOS-koncernen sålde 1893 nya bostäder under första halvåret i år, vilket innebär en ökning med 12 procent jämfört med första halvåret 2018. Tillväxten drivs av en god bostadsmarknad i Osloregionen och en förbättrad marknad för bostadsrätter i Sverige.

2019-07-05

OBOS och EFD genomför "OBOS-omgång" i september

Genom satsningen kommer man att sätta guldkant på sex fotbollsmatcher under sensommaren – allt som ett led i OBOS samarbete med Elitfotboll Dam (EFD) och titelsponsorskap för OBOS Damallsvenskan. OBOS kunder och intressenter får fri entré till matcherna.

2019-07-04

OBOS tror på Stallarholmen – byggstartar Brf Sundby Äng

Under våren 2019 säljstartade OBOS ett nytt projekt med 20 bostäder i Stallarholmen. Nu bekräftar OBOS att projektet kommer att färdigställas med en byggstart till hösten.

2019-06-24

Besök OBOS i Almedalen!

Den 30 juni till 7 juli är det återigen dags för Almedalsveckan i Visby. OBOS finns självklart representerade i ett flertal seminarier den 1-4 juli. Välkommen att lyssna och inspireras tillsammans med oss enligt tiderna nedan: 

2019-05-29

OBOS installerar solceller på huvudkontoret

Solceller integrerade i takpannor av glas är på plats på OBOS huvudkontor i Myresjö.

2019-05-24

OBOS med i plan för snabbare klimatomställning i Malmö

Initiativet LFM30 ska hjälpa Malmö att nå klimatneutralitet till år 2030.