BWG Homes investerar i fabrikerna

Planen är att effektivisera produktionen i samtliga tre fabriker med start i Vrigstad under semestern 2015.

Huskoncernen BWG Homes – där varumärkena SmålandsVillan och Myresjöhus ingår – har under 2014 ökat sin försäljningsvolym med 25 procent. Med anledning av detta har man nyanställt, både inom produktion och administration. Inom koncernen har även en organisationsförändring skett, i form av tydligare fokus på projektutveckling.

Satsningarna ställer krav på att effektivisera produktionen i Sundsvall, Vrigstad och Myresjö. I maj 2015 togs beslutet att investera i fabrikerna, med start i Vrigstad under semestern samma år.

"Det är ett naturligt steg, som har fullt stöd från våra norska ägare OBOS, säger BWG Homes vd, Joakim Henriksson. Avsikten är att bemöta både den faktiska och den inplanerade försäljningen framåt."

I Vrigstad tillverkas moduler till Smålandsvillor på två monteringsspår och Myresjöhus Start Living-moduler på ett tredje. I juli påbörjas arbetet med att förlänga monteringsspåret för Start Living och bygga till en produktionslina för de små modulerna till Smålandsvillorna.

"Här handlar det helt enkelt om att öka kapacitet och ge oss en chans att möta den ökade volymen på projektutvecklingssidan", säger Roger Pettersson, produktionschef på BWG Homes.

Från fabriken i Myresjö utgår materialleveranser för Myresjöhus till byggplatserna, men man tillverkar även ytterväggar för Smålandsvillor som levereras till Vrigstad.

"Ett bättre materialhanteringsflöde och ökad kapacitet i Myresjöfabriken blir särskilt viktigt när vi ökar produktionsvolymen i Vrigstad, säger Roger. Det är också viktigt att behålla ett högt utfall på styckehus och öka andelen projekthus – något som vi åstadkommer genom att byta ut produktionsutrustning och förbättra logistikflödena i Myresjö."

Även i Sundsvall, där enbart moduler för Smålandsvillor tillverkas i dagsläget, planeras ombyggnationer med en förväntad realisering under 2016.

"Här handlar det om att minska på uppenbara kostnader, säger Roger. I dagsläget transporteras Start Living-volymerna från Vrigstad till norra Sverige med dyra transportkostnader som följd. Vi tittar därför på en lösning för att kunna tillverka Start Living-moduler även i Sundsvallsfabriken."

Till följd av satsningarna fortsätter man att anställa inom både produktion och administration för båda varumärken. I dagsläget har koncernen cirka 600 anställda.

För mer information:

Roger Pettersson, produktionschef BWG Homes, tel 070-289 84 02
Joakim Henriksson, vd BWG Homes, tel 070-655 88 46

Fler nyheter

2020-09-01

OBOS avvecklar produktion i Sundsvall - effektiviserar sin industriella fabrikstillverkning av bostäder i Småland

OBOS Sverige meddelar idag att man har inlett MBL-förhandlingar med facket i syfte att avveckla sin produktion i fabriken i Sundsvall. Totalt kommer 85 personer att varslas om uppsägning.

2020-08-19

Stora engångseffekter ger gott OBOS-resultat

OBOS-koncernens resultat för första halvåret 2020 uppgick till 1 533 miljoner norska kronor före skatt, en ökning om 245 miljoner jämfört med samma period 2019. Ökningen förklaras främst av bättre resultat i driften och av engångseffekter.

2020-06-16

Rättelse från OBOS: OBOS ska inte säga upp 3500 anställda

Flera norska och svenska nyhetssajter har, som en följd av en intervju i norska tidningen Klassekampen, rapporterat att 3500 jobb är hotade inom OBOS-koncernen. Denna uppgift är tagen ur sitt sammanhang och är felaktigt uppfattad. Av OBOS totalt 2600 anställda i Norge och Sverige är i dagsläget 100 personer drabbade av de neddragningar koncernen tvingas genomföra till följd av minskad försäljning. Ytterligare medarbetare kan komma att påverkas men i ett absolut worst case omfattas max 200 personer.

2020-06-16

OBOS tar Superettan till nästa nivå

Idag startar äntligen Superettans säsong. Superettan 2020 innebär en ny kostym för ligan och ett rejält lyft när bostadsutvecklaren OBOS satsar stort på rikets andraliga inom herrfotbollen.

2020-06-10

Obos ny partner till H22 - the making of a Smarter City

Obos har ingått i ett samarbete med Helsingborgs stad som partner i H22 – Helsingborgs stora satsning för innovativ välfärds- och stadsutveckling. Initiativet manifesteras i en stor stadsmässa år 2022.

2020-06-08

Första spadtaget taget!

Den 15 maj var OBOS på plats i Tygelsjö Väster, för att ta det första spadtaget för de ca 200 bostäder vi ska bygga där.

2020-05-20

Anna Clara Dettner von Vegesack blir OBOS Head of Loyalty i Sverige

Anna Clara Dettner von Vegesack anställs i tjänsten som Head of Loyalty för OBOS i Sverige. I sin roll kommer hon att ansvara för det medlemsprogram som lanseras under hösten 2020

2020-04-16

OBOS rekryterar Sofia Ljungdahl för att leda bolagets storstadssatsning i Sverige

Medlemsägda OBOS fortsätter sin satsning på den svenska marknaden. OBOS växlar nu upp ambitionerna i Sveriges tre storstadsregioner och produktionen av bostadsrätter i större flerbostadsprojekt. Ansvarig för att leda detta arbete blir Sofia Ljungdahl som närmast kommer från Besqab. Sofia blir VD för ett nytt svenskt dotterbolag inriktat mot bostadsutvecklingsprojekt i Stockholm, Göteborg och Malmö.

2020-04-08

OBOS lanserar Svanenmärkt och klimatoptimerat förskolekoncept

Bostadsutvecklaren Obos lanserar en ny typ av förskola som är Svanenmärkt och optimerad för solcellsanvändning. Förskolekonceptet Start Learning har tagits fram i samarbete med White Arkitekter och presenteras i ​Obos hållbarhetsredovisning som släpps den 8 april.

2020-04-06

Trots coronakrisen - OBOS står fast vid sponsoravtal

Bostadsutvecklaren Obos kommer att betala ut sponsorpengar till föreningarna i elitfotbollens högsta serier, trots att säsongerna inte kunnat starta som planerat. Obos sponsrar Obos Damallsvenskan, Allsvenskan, Elitettan och Superettan.

2020-03-13

Fler kvinnor än män söker till byggutbildningar

På måndag öppnar ansökningen till högskolan. Då väntas fler kvinnor än män för fjärde året i rad söka till utbildningar inom samhällsbyggnad och byggnadsteknik, visar siffror från Universitetskanslersämbetet som bostadsutvecklaren Obos har sammanställt.

2020-03-12

Information till dig som ska gå på visning i helgen

I helgen 14 – 15 mars bjuder vi in till visningshelg med visningar runt om i hela Sverige. Visningarna kommer att hållas som planerat men på grund av det rådande läget med risk för smittspridning av Coronavirus covid-19 ber vi om försiktighet inför ert besök hos oss.

2020-02-21

Antalet nybyggda bostäder minskar

Under 2019 minskade antalet nybyggda bostäder i Sverige med 7 procent jämfört med 2018. Det visar preliminära siffror från Statistiska centralbyrån som bostadsutvecklaren Obos har sammanställt.

2020-02-12

Rekordresultat för OBOS-koncernen lägger god grund för fortsatt tillväxt

OBOS BBL publicerar rapport för fjärde kvartalet och helåret 2019.

2020-02-07

Byggmarknadskommissionen lanserad

Den 7 februari lanserades initiativet Byggmarknadskommissionen, vars uppgift är att kartlägga orättvisa förhållanden på den svenska byggmarknaden och presentera förslag som främjar en sund byggbransch med goda sociala villkor. Ett flertal aktörer står bakom initiativet - däribland OBOS.

2020-02-06

OBOS bland de bästa på NKI enligt Prognoscentret

Den 6 februari presenterade Prognoscentret sin branschmätning i kundnöjdhet bland bostadsutvecklare. OBOS, som är en av Nordens största bostadsutvecklare, kom på en tredje plats efter vad de själva beskriver som ett intensivt kundnöjdhetsarbete de senaste åren.