BWG Homes investerar i fabrikerna

Planen är att effektivisera produktionen i samtliga tre fabriker med start i Vrigstad under semestern 2015.

Huskoncernen BWG Homes – där varumärkena SmålandsVillan och Myresjöhus ingår – har under 2014 ökat sin försäljningsvolym med 25 procent. Med anledning av detta har man nyanställt, både inom produktion och administration. Inom koncernen har även en organisationsförändring skett, i form av tydligare fokus på projektutveckling.

Satsningarna ställer krav på att effektivisera produktionen i Sundsvall, Vrigstad och Myresjö. I maj 2015 togs beslutet att investera i fabrikerna, med start i Vrigstad under semestern samma år.

"Det är ett naturligt steg, som har fullt stöd från våra norska ägare OBOS, säger BWG Homes vd, Joakim Henriksson. Avsikten är att bemöta både den faktiska och den inplanerade försäljningen framåt."

I Vrigstad tillverkas moduler till Smålandsvillor på två monteringsspår och Myresjöhus Start Living-moduler på ett tredje. I juli påbörjas arbetet med att förlänga monteringsspåret för Start Living och bygga till en produktionslina för de små modulerna till Smålandsvillorna.

"Här handlar det helt enkelt om att öka kapacitet och ge oss en chans att möta den ökade volymen på projektutvecklingssidan", säger Roger Pettersson, produktionschef på BWG Homes.

Från fabriken i Myresjö utgår materialleveranser för Myresjöhus till byggplatserna, men man tillverkar även ytterväggar för Smålandsvillor som levereras till Vrigstad.

"Ett bättre materialhanteringsflöde och ökad kapacitet i Myresjöfabriken blir särskilt viktigt när vi ökar produktionsvolymen i Vrigstad, säger Roger. Det är också viktigt att behålla ett högt utfall på styckehus och öka andelen projekthus – något som vi åstadkommer genom att byta ut produktionsutrustning och förbättra logistikflödena i Myresjö."

Även i Sundsvall, där enbart moduler för Smålandsvillor tillverkas i dagsläget, planeras ombyggnationer med en förväntad realisering under 2016.

"Här handlar det om att minska på uppenbara kostnader, säger Roger. I dagsläget transporteras Start Living-volymerna från Vrigstad till norra Sverige med dyra transportkostnader som följd. Vi tittar därför på en lösning för att kunna tillverka Start Living-moduler även i Sundsvallsfabriken."

Till följd av satsningarna fortsätter man att anställa inom både produktion och administration för båda varumärken. I dagsläget har koncernen cirka 600 anställda.

För mer information:

Roger Pettersson, produktionschef BWG Homes, tel 070-289 84 02
Joakim Henriksson, vd BWG Homes, tel 070-655 88 46

Dela detta

Fler nyheter

2019-08-19

Nyförsäljningen av bostäder upp 12 procent för OBOS

OBOS-koncernen sålde 1893 nya bostäder under första halvåret i år, vilket innebär en ökning med 12 procent jämfört med första halvåret 2018. Tillväxten drivs av en god bostadsmarknad i Osloregionen och en förbättrad marknad för bostadsrätter i Sverige.

2019-07-05

OBOS och EFD genomför "OBOS-omgång" i september

Genom satsningen kommer man att sätta guldkant på sex fotbollsmatcher under sensommaren – allt som ett led i OBOS samarbete med Elitfotboll Dam (EFD) och titelsponsorskap för OBOS Damallsvenskan. OBOS kunder och intressenter får fri entré till matcherna.

2019-07-04

OBOS tror på Stallarholmen – byggstartar Brf Sundby Äng

Under våren 2019 säljstartade OBOS ett nytt projekt med 20 bostäder i Stallarholmen. Nu bekräftar OBOS att projektet kommer att färdigställas med en byggstart till hösten.

2019-06-24

Besök OBOS i Almedalen!

Den 30 juni till 7 juli är det återigen dags för Almedalsveckan i Visby. OBOS finns självklart representerade i ett flertal seminarier den 1-4 juli. Välkommen att lyssna och inspireras tillsammans med oss enligt tiderna nedan: 

2019-05-29

OBOS installerar solceller på huvudkontoret

Solceller integrerade i takpannor av glas är på plats på OBOS huvudkontor i Myresjö.

2019-05-24

OBOS med i plan för snabbare klimatomställning i Malmö

Initiativet LFM30 ska hjälpa Malmö att nå klimatneutralitet till år 2030.

2019-05-17

1,3 miljoner till damallsvenska lag under fotbolls-VM

Igår presenterades damlandslagets trupp till världsmästerskapet i fotboll 2019. Bostadsutvecklaren Obos bidrar med sammanlagt 1,3 miljoner SEK till de svenska landslagsspelarnas hemmaklubbar och 1,2 miljoner NOK till de norska för att kompensera ojämlikheten i ersättning från internationella fotbollsförbundet Fifa.

2019-05-15

Detaljplan har vunnit laga kraft - nu kan OBOS bostadsområde i Tygelsjö ta form

- Det känns fantastiskt roligt att vi äntligen kan fortsätta planeringen av denna pärla bara fem kilometer från havet, säger regionchef Anders Borgqvist.

2019-05-03

OBOS ger tillbaka Mendez till Nackstakarnevalen

Genom finansiellt stöd från OBOS kan arrangörerna av Nackstakarnevalen i Sundsvall ta in melodifestival-artisten Mendez den 1 juni.

2019-04-23

OBOS bidrar till social hållbarhetspremie

I Sigtuna stadsängar har sex bostadsutvecklare i etapp 1 via en social hållbarhetspremie bidragit med 1,2 miljoner till de två organisationerna Sigtuna kvinnojour och Make a Kid Smile.

2019-04-12

Bostadspolitik.se startar Bopolpodden

Varje vecka bjuder podden på fördjupande analyser av bostadspolitiken.

2019-04-08

Byggbranschen rekryterar allt fler kvinnor

Allt fler kvinnor anställs i byggbranschen, visar färska siffror från SCB som bostadsutvecklaren Obos har sammanställt. Under 2017 ökade antalet kvinnor med 6,3 procent, medan det totala antalet anställda i branschen endast ökade med 3,6 procent.

2019-04-05

OBOS blir ny partner till bostadspolitik.se

Bostadspolitik.se har sedan starten 2017 utvecklats till en hubb för alla intresserade av debatt, överblick och fördjupning av den svenska bostadspolitiken. Nu går OBOS, en av Nordens största bostadsutvecklare in som ny partner. Med ökade resurser kommer sajten att utvecklas.

2019-03-26

OBOS blir ny officiell partner till Svensk Elitfotboll

OBOS blir officiell partner till Svensk Elitfotboll. Detta blev klart lagom till Superettans upptaktsträff i Göteborg den 25 mars.

2019-03-15

OBOS sponsrar Svenska Skidspelen i Falun den 16-17 mars

Den 16–17 mars 2019 hålls Coop FIS Cross County World Cup i längdskidåkning i Falun, där OBOS kommer att vara officiell eventsponsor för tredje året i rad. Eventet gästas dessutom av de nyblivna världsmästarna från VM i Seefeld.

2019-02-15

OBOS lägger bud på SBC

OBOS erbjuder 25 kr per aktie i SBC Sveriges Bostadsrättscentrum AB (publ).