Friska vindar i BWG Homes AB

Koncernens VD Joakim Henriksson ser positivt på framtiden efter ett halvt år med ägarbyte, många nyanställningar, försäljning över budget och beslut om organisationsförändring.

2014 har varit ett händelserikt år för Sveriges ledande huskoncern BWG Homes AB – och den positiva utvecklingen ser ut att hålla i sig, förutspår VD Joakim Henriksson.

– BWG Homes har starka varumärken, säger han. När jag tillträdde min tjänst i början av maj var en av mina målsättningar att utveckla verksamheten genom att styra värdekedjan för våra produkter.

I maj 2014 fick koncernen nytt ägarskap när norska OBOS gick in och köpte samtliga aktier i BWG Homes ASA. I samband med uppköpet avlistades koncernen också från börsen.

– Vi kan inte få en starkare ägare än OBOS, säger Joakim. Tillsammans med BWG sålde de under 2014 över 3000 bostadsenheter – ungefär lika många som Skanska och JM. Det känns onekligen bra att komma in som VD i samband med ett så starkt ägarbyte.

Försäljningsmässigt har koncernen gjort ett riktigt bra år. Orderingången för Myresjöhus småhus har ökat med 16,5 procent jämfört med 2013 och motsvarande siffra för varumärket SmålandsVillan är 5 procent. Vad gäller grupphus, flerbostadshus och bostadsrätter har försäljningen ökat med hela 29,5 procent.

– Vi har sammantaget sålt 25 procent över budget under 2014 och en sådan tillväxt måste bemötas på rätt sätt, säger Joakim. Det innebär att vi taktar upp samtliga våra tre fabriker.

Som ett led i att möta tillväxten har företaget även ökat antalet anställda, både inom produktion, på fältet och på huvudkontoret i Myresjö. 114 personer har rekryterats under 2014 och av dessa är 77 utökningar. Dessutom är 42 av de nyanställda 25 år eller yngre.

– Det känns väldigt positivt att nyutexaminerade får komma ut på arbetsmarknaden, och det skapar även en mångfald i koncernen, säger Joakim.

Den 1 januari 2015 etablerades en viktig organisationsförändring i företaget i form av en tredje operativ chef och ökat fokus i koncernens tre produktben Myresjöhus, SmålandsVillan och projekt/projektutveckling.

– En ökad satsning på egenutvecklade projekt på egen mark och Brf:er är helt i linje med vår ägares ambition, förklarar Joakim. Avsikten är att det ska ge koncernen god avsättning för samtliga produkter i framtiden.
Dela detta

Fler nyheter

2019-05-17

1,3 miljoner till damallsvenska lag under fotbolls-VM

Igår presenterades damlandslagets trupp till världsmästerskapet i fotboll 2019. Bostadsutvecklaren Obos bidrar med sammanlagt 1,3 miljoner SEK till de svenska landslagsspelarnas hemmaklubbar och 1,2 miljoner NOK till de norska för att kompensera ojämlikheten i ersättning från internationella fotbollsförbundet Fifa.

2019-05-15

Detaljplan har vunnit laga kraft - nu kan OBOS bostadsområde i Tygelsjö ta form

- Det känns fantastiskt roligt att vi äntligen kan fortsätta planeringen av denna pärla bara fem kilometer från havet, säger regionchef Anders Borgqvist.

2019-05-03

OBOS ger tillbaka Mendez till Nackstakarnevalen

Genom finansiellt stöd från OBOS kan arrangörerna av Nackstakarnevalen i Sundsvall ta in melodifestival-artisten Mendez den 1 juni.

2019-04-23

OBOS bidrar till social hållbarhetspremie

I Sigtuna stadsängar har sex bostadsutvecklare i etapp 1 via en social hållbarhetspremie bidragit med 1,2 miljoner till de två organisationerna Sigtuna kvinnojour och Make a Kid Smile.

2019-04-12

Bostadspolitik.se startar Bopolpodden

Varje vecka bjuder podden på fördjupande analyser av bostadspolitiken.

2019-04-08

Byggbranschen rekryterar allt fler kvinnor

Allt fler kvinnor anställs i byggbranschen, visar färska siffror från SCB som bostadsutvecklaren Obos har sammanställt. Under 2017 ökade antalet kvinnor med 6,3 procent, medan det totala antalet anställda i branschen endast ökade med 3,6 procent.

2019-04-05

OBOS blir ny partner till bostadspolitik.se

Bostadspolitik.se har sedan starten 2017 utvecklats till en hubb för alla intresserade av debatt, överblick och fördjupning av den svenska bostadspolitiken. Nu går OBOS, en av Nordens största bostadsutvecklare in som ny partner. Med ökade resurser kommer sajten att utvecklas.

2019-03-26

OBOS blir ny officiell partner till Svensk Elitfotboll

OBOS blir officiell partner till Svensk Elitfotboll. Detta blev klart lagom till Superettans upptaktsträff i Göteborg den 25 mars.

2019-03-15

OBOS sponsrar Svenska Skidspelen i Falun den 16-17 mars

Den 16–17 mars 2019 hålls Coop FIS Cross County World Cup i längdskidåkning i Falun, där OBOS kommer att vara officiell eventsponsor för tredje året i rad. Eventet gästas dessutom av de nyblivna världsmästarna från VM i Seefeld.

2019-02-15

OBOS lägger bud på SBC

OBOS erbjuder 25 kr per aktie i SBC Sveriges Bostadsrättscentrum AB (publ).

2019-01-29

Bra bostadsförsäljning för OBOS under 2018

OBOS-koncernen avslutar ett bra säljår för nya bostäder. I Norge såldes nästan 20 procent fler lägenheter än året innan medan den svenska verksamheten gick tillbaka i förhållande till föregående år, men mindre jämfört med branschen i stort.

2019-01-27

”Tar frågan om en hållbar bostadsmarknad på allvar”

OBOS Sverige ger en kommentar till utnämningen av Per Bolund (MP) till ny bostadsminister.

2019-01-22

Byggstart av nya OBOS-villor i Värnamo

Projektet Nöbbele Park med tio friliggande villor har mötts av en god försäljning sedan säljstarten i oktober, vilket gör att OBOS nu kan byggstarta.

2019-01-22

Säljstart för bostadsrätter nära centrala Falun

Surbrunnshagen är ett nytt bostadsområde i övre Norslund, nära både natur, handelsområden och Falu lasarett. Bostadsområdet kommer när det är helt utbyggt att bestå av cirka 350 bostäder – och OBOS är först ut med 18 radhus i Brf Högbobäcken.

2019-01-22

OBOS bygger hus från SmålandsVillan i Vaggeryd

OBOS bygger 7 nya hus från SmålandsVillan med sjönära läge 20 minuter från centrala Jönköping.

2019-01-15

Säljstart för Brf Eken i Lerum

12 lägenheter i ett kvarter med villakänsla säljstartar i slutet av januari 2019.