Friska vindar i BWG Homes AB

Koncernens VD Joakim Henriksson ser positivt på framtiden efter ett halvt år med ägarbyte, många nyanställningar, försäljning över budget och beslut om organisationsförändring.

2014 har varit ett händelserikt år för Sveriges ledande huskoncern BWG Homes AB – och den positiva utvecklingen ser ut att hålla i sig, förutspår VD Joakim Henriksson.

– BWG Homes har starka varumärken, säger han. När jag tillträdde min tjänst i början av maj var en av mina målsättningar att utveckla verksamheten genom att styra värdekedjan för våra produkter.

I maj 2014 fick koncernen nytt ägarskap när norska OBOS gick in och köpte samtliga aktier i BWG Homes ASA. I samband med uppköpet avlistades koncernen också från börsen.

– Vi kan inte få en starkare ägare än OBOS, säger Joakim. Tillsammans med BWG sålde de under 2014 över 3000 bostadsenheter – ungefär lika många som Skanska och JM. Det känns onekligen bra att komma in som VD i samband med ett så starkt ägarbyte.

Försäljningsmässigt har koncernen gjort ett riktigt bra år. Orderingången för Myresjöhus småhus har ökat med 16,5 procent jämfört med 2013 och motsvarande siffra för varumärket SmålandsVillan är 5 procent. Vad gäller grupphus, flerbostadshus och bostadsrätter har försäljningen ökat med hela 29,5 procent.

– Vi har sammantaget sålt 25 procent över budget under 2014 och en sådan tillväxt måste bemötas på rätt sätt, säger Joakim. Det innebär att vi taktar upp samtliga våra tre fabriker.

Som ett led i att möta tillväxten har företaget även ökat antalet anställda, både inom produktion, på fältet och på huvudkontoret i Myresjö. 114 personer har rekryterats under 2014 och av dessa är 77 utökningar. Dessutom är 42 av de nyanställda 25 år eller yngre.

– Det känns väldigt positivt att nyutexaminerade får komma ut på arbetsmarknaden, och det skapar även en mångfald i koncernen, säger Joakim.

Den 1 januari 2015 etablerades en viktig organisationsförändring i företaget i form av en tredje operativ chef och ökat fokus i koncernens tre produktben Myresjöhus, SmålandsVillan och projekt/projektutveckling.

– En ökad satsning på egenutvecklade projekt på egen mark och Brf:er är helt i linje med vår ägares ambition, förklarar Joakim. Avsikten är att det ska ge koncernen god avsättning för samtliga produkter i framtiden.
Dela detta

Fler nyheter

2019-10-23

OBOS ökar med 9 procent på krympande svensk marknad

OBOS ökar försäljningen av antalet bostäder i Sverige med 9 procent jämfört med i fjol, motsvarande 1 040 nya bostäder under perioden januari - september 2019. Den positiva trenden för OBOS fortsätter i oktober. OBOS går mot strömmen på en svag svensk marknad för nyproduktion av bostäder.

2019-10-11

Svenskarna vill ha klimatneutrala bostäder

Sju av tio svenskar tycker att låg klimatpåverkan är en viktig faktor vid köp av bostad. Det visar en Sifoundersökning som bostadsutvecklaren Obos låtit göra.

2019-10-04

OBOS Cup spelas 5-6 oktober – denna gång med tjejer i fokus!

16 F04-lag kommer att göra upp om förstapriset – utbildning från folkrörelsen Futebol dá Forca.

2019-09-26

OBOS blåser liv i Noras bostadsrättsmarknad

Planerar för 26 bostäder nära Stensnäs, Norasjön och naturreservatet Stadsskogen.

2019-09-25

25 bostäder vid havskusten – OBOS tar mark i Gävle

Planerar för byggnation av 18 kedjehus och 7 villor i det populära bostadsområdet Norrlandet.

2019-09-18

​OBOS intar Trelleborg – har vunnit markanvisningstävling i Västra Gränstorp

Bostadsutvecklaren OBOS tog tillsammans med konsulter från teknik- och arkitektföretaget PE fram det vinnande förslaget med 21 bostäder i blandad bebyggelse. - Trelleborg växer, och vi vill vara med och bidra till det, säger Daniel Holmberg, Affärsutvecklare på OBOS.

2019-09-06

Trähusskola i Vrigstad den 9 september!

Som en del i arbetet med trähusbyggnadsstrategin för Jönköpings län arrangerar Klimatrådet sedan hösten 2018 en Trähusskola, en kunskapshöjande skola för att utveckla trähusbyggandet i Jönköpings län. Den 9 september är det dags för del 4 i Trähusskolan, och denna gång har turen kommit till Vrigstad, där OBOS och dotterbolaget SmålandsVillan har sin volymhusfabrik.

2019-09-04

Superettan presenteras av OBOS

OBOS utökar sin satsning på svensk fotboll – blir presenting partner till Superettan och officiell partner till Allsvenskan.

2019-08-28

OBOS presenterar sitt halvårsresultat

OBOS fortsätter att leverera goda finansiella resultat. Alla segment visar en förbättring av resultatet jämfört med första halvåret 2018, med undantag för bostadsutveckling som kännetecknas av svagare resultat i Sverige och som under 2018 hade högre försäljningsvinster.

2019-08-27

Malin Hart Randes OBOS nya Regionchef i Stockholm

I september 2019 börjar Malin Hart Randes som Regionchef för OBOS Projektutveckling region Stockholm. Uppdraget innebär att fortsätta bygga verksamheten och projektportföljen i regionen.

2019-08-19

Nyförsäljningen av bostäder upp 12 procent för OBOS

OBOS-koncernen sålde 1893 nya bostäder under första halvåret i år, vilket innebär en ökning med 12 procent jämfört med första halvåret 2018. Tillväxten drivs av en god bostadsmarknad i Osloregionen och en förbättrad marknad för bostadsrätter i Sverige.

2019-07-05

OBOS och EFD genomför "OBOS-omgång" i september

Genom satsningen kommer man att sätta guldkant på sex fotbollsmatcher under sensommaren – allt som ett led i OBOS samarbete med Elitfotboll Dam (EFD) och titelsponsorskap för OBOS Damallsvenskan. OBOS kunder och intressenter får fri entré till matcherna.

2019-07-04

OBOS tror på Stallarholmen – byggstartar Brf Sundby Äng

Under våren 2019 säljstartade OBOS ett nytt projekt med 20 bostäder i Stallarholmen. Nu bekräftar OBOS att projektet kommer att färdigställas med en byggstart till hösten.

2019-06-24

Besök OBOS i Almedalen!

Den 30 juni till 7 juli är det återigen dags för Almedalsveckan i Visby. OBOS finns självklart representerade i ett flertal seminarier den 1-4 juli. Välkommen att lyssna och inspireras tillsammans med oss enligt tiderna nedan: 

2019-05-29

OBOS installerar solceller på huvudkontoret

Solceller integrerade i takpannor av glas är på plats på OBOS huvudkontor i Myresjö.

2019-05-24

OBOS med i plan för snabbare klimatomställning i Malmö

Initiativet LFM30 ska hjälpa Malmö att nå klimatneutralitet till år 2030.