OBOS blåser liv i Noras bostadsrättsmarknad

Planerar för 26 bostäder nära Stensnäs, Norasjön och naturreservatet Stadsskogen.

Efter semestern kom beskedet från Nora kommun: OBOS hade vunnit en markanvisning på Klotstigen i Nora, en kort promenad från centrum. Här tar nu planerna form för ett trivsamt bostadskvarter som alltså kommer att bestå av bostadsrätter.
 

- Det har i princip inte byggts några bostadsrätter i Nora sedan tidigt 1990-tal, säger Per Forell, Affärsutvecklare på OBOS. Men det är en upplåtelseform som vi är mycket vana vid att arbeta med, och här ser vi möjlighet att möta en efterfrågan.

OBOS anbud som har tagits fram i samarbete med arkitekterna Krook & Tjäder visar på totalt 26 bostadsrätter i två etapper, som alltså kommer att bilda två bostadsrättsföreningar. Husen byggs som radhus och parhus på 107 och 120 kvm utifrån OBOS koncept Start Living – volymhus i trä.

- Vi använder oss ofta av Start Living då det är en både snabb, miljösmart och kvalitetssäkrad produkt, förklarar Per. Ytterligare en fördel med konceptet är att man kan anpassa fasaderna beroende på projektets förutsättningar. Här i den pittoreska trästaden Nora har vi ambitionen att välja fasader med lite mer snickarglädje som rimmar väl med den omgivande miljön.

Området där OBOS ska bygga bostadsrättsföreningarna karaktäriseras av sin närhet till Norasjön och naturreservatet Stadsskogen. Det ligger också precis intill det populära nybyggnadsområdet Stensnäs.

- De som köper en bostadsrätt här kommer kunna njuta av sköna promenader i härlig skogsmiljö inpå knuten, eller gå ner till någon av de närliggande badplatserna för ett dopp, säger Per.

OBOS målsättning är att säljstarta den första bostadsrättsföreningen före årsskiftet.

- Vi ser fram emot att etablera oss på bostadsmarknaden i Nora, säger Per. Visst är Nora en relativt liten ort, men på OBOS vill vi framför allt bygga där människor vill bo och leva. Vi ser att Nora är som gjort för en avkopplande tillvaro, samtidigt som man har nära till större städer såsom Örebro och Lindesberg. Vi tror på orten och vi tror på läget, helt enkelt.

För mer information

Per Forell, Affärsutvecklare på OBOS
010-434 13 54
per.forell@obos.se

Dela detta

Projekt

Kommande försäljning

Brf Karusellen

Nora

  • Kommun Nora
  • Antal bostäder 15 radhus
  • Boarea 107-120 kvm
  • Säljstart Vintern 2020
  • Inflyttning Prel. Hösten 2021
  • Upplåtelseform Bostadsrätt
Läs mer

Fler nyheter

2020-01-07

Gör bostadsbyggandet till en nyckel i klimatarbetet

För att klara klimatomställningen måste vi prioritera bostäder i trä i kombination med ett aktivt skogsbruk, det skriver vår hållbarhetschef Ulrika Liiv tillsammans med hållbarhetscheferna på Sveaskog och SCA i en artikel i Aktuell Hållbarhet.

2019-12-17

Fabriksbyggda områden ska ge ökad trivsel

Hela stadsdelar som byggs utan att kompromissa med vare sig trivsel, kostnadseffektivitet eller minskad klimatpåverkan. Det är målet med konceptet Start Living som bostadsutvecklaren Obos har tagit fram i samarbete med Djurgårdsstaden Arkitekter.

2019-10-23

OBOS ökar med 9 procent på krympande svensk marknad

OBOS ökar försäljningen av antalet bostäder i Sverige med 9 procent jämfört med i fjol, motsvarande 1 040 nya bostäder under perioden januari - september 2019. Den positiva trenden för OBOS fortsätter i oktober. OBOS går mot strömmen på en svag svensk marknad för nyproduktion av bostäder.

2019-10-11

Svenskarna vill ha klimatneutrala bostäder

Sju av tio svenskar tycker att låg klimatpåverkan är en viktig faktor vid köp av bostad. Det visar en Sifoundersökning som bostadsutvecklaren Obos låtit göra.

2019-10-04

OBOS Cup spelas 5-6 oktober – denna gång med tjejer i fokus!

16 F04-lag kommer att göra upp om förstapriset – utbildning från folkrörelsen Futebol dá Forca.

2019-09-25

25 bostäder vid havskusten – OBOS tar mark i Gävle

Planerar för byggnation av 18 kedjehus och 7 villor i det populära bostadsområdet Norrlandet.

2019-09-18

​OBOS intar Trelleborg – har vunnit markanvisningstävling i Västra Gränstorp

Bostadsutvecklaren OBOS tog tillsammans med konsulter från teknik- och arkitektföretaget PE fram det vinnande förslaget med 21 bostäder i blandad bebyggelse. - Trelleborg växer, och vi vill vara med och bidra till det, säger Daniel Holmberg, Affärsutvecklare på OBOS.

2019-09-06

Trähusskola i Vrigstad den 9 september!

Som en del i arbetet med trähusbyggnadsstrategin för Jönköpings län arrangerar Klimatrådet sedan hösten 2018 en Trähusskola, en kunskapshöjande skola för att utveckla trähusbyggandet i Jönköpings län. Den 9 september är det dags för del 4 i Trähusskolan, och denna gång har turen kommit till Vrigstad, där OBOS och dotterbolaget SmålandsVillan har sin volymhusfabrik.

2019-09-04

Superettan presenteras av OBOS

OBOS utökar sin satsning på svensk fotboll – blir presenting partner till Superettan och officiell partner till Allsvenskan.

2019-08-28

OBOS presenterar sitt halvårsresultat

OBOS fortsätter att leverera goda finansiella resultat. Alla segment visar en förbättring av resultatet jämfört med första halvåret 2018, med undantag för bostadsutveckling som kännetecknas av svagare resultat i Sverige och som under 2018 hade högre försäljningsvinster.

2019-08-27

Malin Hart Randes OBOS nya Regionchef i Stockholm

I september 2019 börjar Malin Hart Randes som Regionchef för OBOS Projektutveckling region Stockholm. Uppdraget innebär att fortsätta bygga verksamheten och projektportföljen i regionen.

2019-08-19

Nyförsäljningen av bostäder upp 12 procent för OBOS

OBOS-koncernen sålde 1893 nya bostäder under första halvåret i år, vilket innebär en ökning med 12 procent jämfört med första halvåret 2018. Tillväxten drivs av en god bostadsmarknad i Osloregionen och en förbättrad marknad för bostadsrätter i Sverige.

2019-07-05

OBOS och EFD genomför "OBOS-omgång" i september

Genom satsningen kommer man att sätta guldkant på sex fotbollsmatcher under sensommaren – allt som ett led i OBOS samarbete med Elitfotboll Dam (EFD) och titelsponsorskap för OBOS Damallsvenskan. OBOS kunder och intressenter får fri entré till matcherna.

2019-07-04

OBOS tror på Stallarholmen – byggstartar Brf Sundby Äng

Under våren 2019 säljstartade OBOS ett nytt projekt med 20 bostäder i Stallarholmen. Nu bekräftar OBOS att projektet kommer att färdigställas med en byggstart till hösten.

2019-06-24

Besök OBOS i Almedalen!

Den 30 juni till 7 juli är det återigen dags för Almedalsveckan i Visby. OBOS finns självklart representerade i ett flertal seminarier den 1-4 juli. Välkommen att lyssna och inspireras tillsammans med oss enligt tiderna nedan: 

2019-05-29

OBOS installerar solceller på huvudkontoret

Solceller integrerade i takpannor av glas är på plats på OBOS huvudkontor i Myresjö.