OBOS ger tillbaka Mendez till Nackstakarnevalen

Genom finansiellt stöd från OBOS kan arrangörerna av Nackstakarnevalen i Sundsvall ta in melodifestival-artisten Mendez den 1 juni.

OBOS ger tillbaka är OBOS eget strukturerade sponsringsprogram där organisationer och föreningar kan ansöka om finansiellt stöd för idrottsliga och kulturella satsningar.

- Under Myresjöhus jubileumsår 2017 beslutades att vi skulle ge tillbaka mer fokuserat på de orter där vi har fabriksverksamhet, det vill säga Vrigstad, Myresjö och Sundsvall, berättar Magnus Brusefält, sponsringsansvarig på OBOS. Nu har turen kommit till Sundsvall och det känns roligt att vi kan vara med och bidra till ett evenemang som likt OBOS sätter mångfald och social hållbarhet i fokus.

Nackstakarnevalen arrangeras under 2019 för femte året i rad, med syfte att skapa en folkfest för stadsdelen Nacksta och hela Sundsvall samtidigt som man visar på de goda krafter som finns i Nacksta.

- Karnevalen är ett sätt att fira mångfald, glädje, kärlek och livet, säger Yamandú Pontvik, körledare i Svenska Kyrkan och kulturansvarig för Nackstakarnevalen. Det blir en färgsprakande dag med människor från olika kulturer, och vi lägger speciellt stor vikt vid att barn och ungdomar ska få en rolig dag genom olika aktiviteter och artister.

Mendez är en chilensk-svensk artist, tidigare känd som DJ Mendez, och senast aktuell som finalist i Melodifestivalen 2018 med sin låt Everyday. Han är populär inte minst bland just barn och ungdomar, och det är alltså honom som arrangörerna av Nackstakarnevalen har valt att anlita med det finansiella stödet från OBOS ger tillbaka.

- Mendez är en folkkär artist som förkroppsligar mycket av det som karnevalen står för, säger Yamandú. Med hans musik borde det inte kunna bli annat än en riktig kulturkram (motsatsen till kulturkrock) av hela kvällen. Det känns fantastiskt roligt att vi får möjlighet att göra detta genom OBOS ger tillbaka.

Nackstakarnevalen arrangeras av Forza Nacksta, som är en sammanslagning av föreningar i Nacksta. Man samarbetar även med förskolor, skolor och Sundsvalls kulturskola för att skapa karnevalen den 1 juni, där mat från hela världen kommer att erbjudas.

- Karnevalen är mer än bara en folkfest och ett tillfälle för människor av olika kulturell härkomst att umgås under avslappnade former. Det är ett led i att skapa ett tryggt och trivsamt samhälle i Nacksta, avslutar Yamandú.

För mer information

Magnus Brusefält, sponsringsansvarig på OBOS
Tel: 0734-101 382

Dela detta

Fler nyheter

2019-10-23

OBOS ökar med 9 procent på krympande svensk marknad

OBOS ökar försäljningen av antalet bostäder i Sverige med 9 procent jämfört med i fjol, motsvarande 1 040 nya bostäder under perioden januari - september 2019. Den positiva trenden för OBOS fortsätter i oktober. OBOS går mot strömmen på en svag svensk marknad för nyproduktion av bostäder.

2019-10-11

Svenskarna vill ha klimatneutrala bostäder

Sju av tio svenskar tycker att låg klimatpåverkan är en viktig faktor vid köp av bostad. Det visar en Sifoundersökning som bostadsutvecklaren Obos låtit göra.

2019-10-04

OBOS Cup spelas 5-6 oktober – denna gång med tjejer i fokus!

16 F04-lag kommer att göra upp om förstapriset – utbildning från folkrörelsen Futebol dá Forca.

2019-09-26

OBOS blåser liv i Noras bostadsrättsmarknad

Planerar för 26 bostäder nära Stensnäs, Norasjön och naturreservatet Stadsskogen.

2019-09-25

25 bostäder vid havskusten – OBOS tar mark i Gävle

Planerar för byggnation av 18 kedjehus och 7 villor i det populära bostadsområdet Norrlandet.

2019-09-18

​OBOS intar Trelleborg – har vunnit markanvisningstävling i Västra Gränstorp

Bostadsutvecklaren OBOS tog tillsammans med konsulter från teknik- och arkitektföretaget PE fram det vinnande förslaget med 21 bostäder i blandad bebyggelse. - Trelleborg växer, och vi vill vara med och bidra till det, säger Daniel Holmberg, Affärsutvecklare på OBOS.

2019-09-06

Trähusskola i Vrigstad den 9 september!

Som en del i arbetet med trähusbyggnadsstrategin för Jönköpings län arrangerar Klimatrådet sedan hösten 2018 en Trähusskola, en kunskapshöjande skola för att utveckla trähusbyggandet i Jönköpings län. Den 9 september är det dags för del 4 i Trähusskolan, och denna gång har turen kommit till Vrigstad, där OBOS och dotterbolaget SmålandsVillan har sin volymhusfabrik.

2019-09-04

Superettan presenteras av OBOS

OBOS utökar sin satsning på svensk fotboll – blir presenting partner till Superettan och officiell partner till Allsvenskan.

2019-08-28

OBOS presenterar sitt halvårsresultat

OBOS fortsätter att leverera goda finansiella resultat. Alla segment visar en förbättring av resultatet jämfört med första halvåret 2018, med undantag för bostadsutveckling som kännetecknas av svagare resultat i Sverige och som under 2018 hade högre försäljningsvinster.

2019-08-27

Malin Hart Randes OBOS nya Regionchef i Stockholm

I september 2019 börjar Malin Hart Randes som Regionchef för OBOS Projektutveckling region Stockholm. Uppdraget innebär att fortsätta bygga verksamheten och projektportföljen i regionen.

2019-08-19

Nyförsäljningen av bostäder upp 12 procent för OBOS

OBOS-koncernen sålde 1893 nya bostäder under första halvåret i år, vilket innebär en ökning med 12 procent jämfört med första halvåret 2018. Tillväxten drivs av en god bostadsmarknad i Osloregionen och en förbättrad marknad för bostadsrätter i Sverige.

2019-07-05

OBOS och EFD genomför "OBOS-omgång" i september

Genom satsningen kommer man att sätta guldkant på sex fotbollsmatcher under sensommaren – allt som ett led i OBOS samarbete med Elitfotboll Dam (EFD) och titelsponsorskap för OBOS Damallsvenskan. OBOS kunder och intressenter får fri entré till matcherna.

2019-07-04

OBOS tror på Stallarholmen – byggstartar Brf Sundby Äng

Under våren 2019 säljstartade OBOS ett nytt projekt med 20 bostäder i Stallarholmen. Nu bekräftar OBOS att projektet kommer att färdigställas med en byggstart till hösten.

2019-06-24

Besök OBOS i Almedalen!

Den 30 juni till 7 juli är det återigen dags för Almedalsveckan i Visby. OBOS finns självklart representerade i ett flertal seminarier den 1-4 juli. Välkommen att lyssna och inspireras tillsammans med oss enligt tiderna nedan: 

2019-05-29

OBOS installerar solceller på huvudkontoret

Solceller integrerade i takpannor av glas är på plats på OBOS huvudkontor i Myresjö.

2019-05-24

OBOS med i plan för snabbare klimatomställning i Malmö

Initiativet LFM30 ska hjälpa Malmö att nå klimatneutralitet till år 2030.