OBOS ger tillbaka Mendez till Nackstakarnevalen

Genom finansiellt stöd från OBOS kan arrangörerna av Nackstakarnevalen i Sundsvall ta in melodifestival-artisten Mendez den 1 juni.

OBOS ger tillbaka är OBOS eget strukturerade sponsringsprogram där organisationer och föreningar kan ansöka om finansiellt stöd för idrottsliga och kulturella satsningar.

- Under Myresjöhus jubileumsår 2017 beslutades att vi skulle ge tillbaka mer fokuserat på de orter där vi har fabriksverksamhet, det vill säga Vrigstad, Myresjö och Sundsvall, berättar Magnus Brusefält, sponsringsansvarig på OBOS. Nu har turen kommit till Sundsvall och det känns roligt att vi kan vara med och bidra till ett evenemang som likt OBOS sätter mångfald och social hållbarhet i fokus.

Nackstakarnevalen arrangeras under 2019 för femte året i rad, med syfte att skapa en folkfest för stadsdelen Nacksta och hela Sundsvall samtidigt som man visar på de goda krafter som finns i Nacksta.

- Karnevalen är ett sätt att fira mångfald, glädje, kärlek och livet, säger Yamandú Pontvik, körledare i Svenska Kyrkan och kulturansvarig för Nackstakarnevalen. Det blir en färgsprakande dag med människor från olika kulturer, och vi lägger speciellt stor vikt vid att barn och ungdomar ska få en rolig dag genom olika aktiviteter och artister.

Mendez är en chilensk-svensk artist, tidigare känd som DJ Mendez, och senast aktuell som finalist i Melodifestivalen 2018 med sin låt Everyday. Han är populär inte minst bland just barn och ungdomar, och det är alltså honom som arrangörerna av Nackstakarnevalen har valt att anlita med det finansiella stödet från OBOS ger tillbaka.

- Mendez är en folkkär artist som förkroppsligar mycket av det som karnevalen står för, säger Yamandú. Med hans musik borde det inte kunna bli annat än en riktig kulturkram (motsatsen till kulturkrock) av hela kvällen. Det känns fantastiskt roligt att vi får möjlighet att göra detta genom OBOS ger tillbaka.

Nackstakarnevalen arrangeras av Forza Nacksta, som är en sammanslagning av föreningar i Nacksta. Man samarbetar även med förskolor, skolor och Sundsvalls kulturskola för att skapa karnevalen den 1 juni, där mat från hela världen kommer att erbjudas.

- Karnevalen är mer än bara en folkfest och ett tillfälle för människor av olika kulturell härkomst att umgås under avslappnade former. Det är ett led i att skapa ett tryggt och trivsamt samhälle i Nacksta, avslutar Yamandú.

För mer information

Magnus Brusefält, sponsringsansvarig på OBOS
Tel: 0734-101 382

Dela detta

Fler nyheter

2019-07-05

OBOS och EFD genomför "OBOS-omgång" i september

Genom satsningen kommer man att sätta guldkant på sex fotbollsmatcher under sensommaren – allt som ett led i OBOS samarbete med Elitfotboll Dam (EFD) och titelsponsorskap för OBOS Damallsvenskan. OBOS kunder och intressenter får fri entré till matcherna.

2019-07-04

OBOS tror på Stallarholmen – byggstartar Brf Sundby Äng

Under våren 2019 säljstartade OBOS ett nytt projekt med 20 bostäder i Stallarholmen. Nu bekräftar OBOS att projektet kommer att färdigställas med en byggstart till hösten.

2019-06-24

Besök OBOS i Almedalen!

Den 30 juni till 7 juli är det återigen dags för Almedalsveckan i Visby. OBOS finns självklart representerade i ett flertal seminarier den 1-4 juli. Välkommen att lyssna och inspireras tillsammans med oss enligt tiderna nedan: 

2019-05-29

OBOS installerar solceller på huvudkontoret

Solceller integrerade i takpannor av glas är på plats på OBOS huvudkontor i Myresjö.

2019-05-24

OBOS med i plan för snabbare klimatomställning i Malmö

Initiativet LFM30 ska hjälpa Malmö att nå klimatneutralitet till år 2030.

2019-05-17

1,3 miljoner till damallsvenska lag under fotbolls-VM

Igår presenterades damlandslagets trupp till världsmästerskapet i fotboll 2019. Bostadsutvecklaren Obos bidrar med sammanlagt 1,3 miljoner SEK till de svenska landslagsspelarnas hemmaklubbar och 1,2 miljoner NOK till de norska för att kompensera ojämlikheten i ersättning från internationella fotbollsförbundet Fifa.

2019-05-15

Detaljplan har vunnit laga kraft - nu kan OBOS bostadsområde i Tygelsjö ta form

- Det känns fantastiskt roligt att vi äntligen kan fortsätta planeringen av denna pärla bara fem kilometer från havet, säger regionchef Anders Borgqvist.

2019-04-23

OBOS bidrar till social hållbarhetspremie

I Sigtuna stadsängar har sex bostadsutvecklare i etapp 1 via en social hållbarhetspremie bidragit med 1,2 miljoner till de två organisationerna Sigtuna kvinnojour och Make a Kid Smile.

2019-04-12

Bostadspolitik.se startar Bopolpodden

Varje vecka bjuder podden på fördjupande analyser av bostadspolitiken.

2019-04-08

Byggbranschen rekryterar allt fler kvinnor

Allt fler kvinnor anställs i byggbranschen, visar färska siffror från SCB som bostadsutvecklaren Obos har sammanställt. Under 2017 ökade antalet kvinnor med 6,3 procent, medan det totala antalet anställda i branschen endast ökade med 3,6 procent.

2019-04-05

OBOS blir ny partner till bostadspolitik.se

Bostadspolitik.se har sedan starten 2017 utvecklats till en hubb för alla intresserade av debatt, överblick och fördjupning av den svenska bostadspolitiken. Nu går OBOS, en av Nordens största bostadsutvecklare in som ny partner. Med ökade resurser kommer sajten att utvecklas.

2019-03-26

OBOS blir ny officiell partner till Svensk Elitfotboll

OBOS blir officiell partner till Svensk Elitfotboll. Detta blev klart lagom till Superettans upptaktsträff i Göteborg den 25 mars.

2019-03-15

OBOS sponsrar Svenska Skidspelen i Falun den 16-17 mars

Den 16–17 mars 2019 hålls Coop FIS Cross County World Cup i längdskidåkning i Falun, där OBOS kommer att vara officiell eventsponsor för tredje året i rad. Eventet gästas dessutom av de nyblivna världsmästarna från VM i Seefeld.

2019-02-15

OBOS lägger bud på SBC

OBOS erbjuder 25 kr per aktie i SBC Sveriges Bostadsrättscentrum AB (publ).

2019-01-29

Bra bostadsförsäljning för OBOS under 2018

OBOS-koncernen avslutar ett bra säljår för nya bostäder. I Norge såldes nästan 20 procent fler lägenheter än året innan medan den svenska verksamheten gick tillbaka i förhållande till föregående år, men mindre jämfört med branschen i stort.

2019-01-27

”Tar frågan om en hållbar bostadsmarknad på allvar”

OBOS Sverige ger en kommentar till utnämningen av Per Bolund (MP) till ny bostadsminister.