OBOS introducerar ett helt nytt cupkoncept

OBOS Cup är en fotbollscup med fokus på goda värderingar och ett bättre samhälle. 12-14 oktober spelades den första pilotcupen i Vetlanda.

Den 12-14 oktober spelades en helt ny fotbollscup i Vetlanda – OBOS Cup – arrangerad av Hvetlanda GIF med OBOS som huvudsponsor. Cupen markerade starten för ett helt nytt koncept från OBOS med fokus på ett bättre samhälle.
- Redan när vi bestämde oss för att genomföra den här fotbollscupen så visste vi att det skulle vara mer än ”bara en cup”, säger Magnus Brusefält, sponsringsansvarig på OBOS. Därför bjöd vi in Locker Room Talk för att prata med killarna i fotbollslagen.

Locker Room Talk Sverige är en ideell organisation som arbetar i förebyggande syfte med jämställdhet och attitydsfrågor. Detta gör de bland annat genom att utbilda killar i deras omklädningsrum inom både idrottsföreningar och skolor.
- Organisationens värderingar ligger helt i linje med vad vi står för på OBOS, just vad gäller att ta förlegade attityder och påståenden och vända dem till någonting som är alla människor till gagn och glädje, säger Magnus.

Youtube video preview

Rogerio Silva från organisationen Locker Room Talk pratade schysta värderingar med killarna i omklädningsrummen innan matcherna.

Under cupen ägnade representanter från Locker Room Talk 15-20 minuter åt att prata schysta värderingar med varje lag. Vinnaren av cupen - Halmstads BK - vann dessutom en check från OBOS som berättigar dem till 20 minuter prat med LRT en gång i veckan under en 8-veckorsperiod.
- Vi ville att vinnaren skulle ta hem någonting större än bara en pokal. Den här vinsten kommer att hjälpa laget att utveckla sin gemenskap och sina attityder, vilket i sin tur gör dem till förebilder i samhället, säger Magnus.

OBOS Cup är i och med pilotcupen ett koncept som OBOS erbjuder via sin plattform OBOS ger tillbaka - ett initativ för samhällsfrämjande insatser. Magnus menar på att cupen i Vetlanda blev en succé och att man ser fram emot att genomföra den på fler orter och i samarbete med andra fotbollsföreningar. Han säger dock att upplägget kan komma att skifta:
- Det kan lika gärna vara tjejer som spelar till exempel, och vi kanske gästas av någon annan organisation än Locker Room Talk. Men syftet ska vara detsamma - en fotbollscup med spelglada ungdomar, där vi satsar på någon form av samhällsförbättrande insats i samband med cupen.

Dela detta

Fotboll + samhällsutveckling = OBOS Cup

OBOS Cup är ett koncept som vi har utvecklat för att sprida våra värderingar genom fotbollen. Grunden i konceptet är fotbollsglada ungdomar, men hjärtat och tanken är att det ska ge någonting större än rörelseenergi och fysiskt välmående tillbaka till samhället.

Läs mer om OBOS Cup

En del av OBOS ger tillbaka

Ett tryggt boende handlar om så mycket mer än bara bostaden. OBOS vill bidra till bra boendemiljöer mellan husen och trygga meningsfulla fritidsaktiviteter för barn och ungdomar.

Läs mer om OBOS ger tillbaka

Fler nyheter

2019-08-19

Nyförsäljningen av bostäder upp 12 procent för OBOS

OBOS-koncernen sålde 1893 nya bostäder under första halvåret i år, vilket innebär en ökning med 12 procent jämfört med första halvåret 2018. Tillväxten drivs av en god bostadsmarknad i Osloregionen och en förbättrad marknad för bostadsrätter i Sverige.

2019-07-05

OBOS och EFD genomför "OBOS-omgång" i september

Genom satsningen kommer man att sätta guldkant på sex fotbollsmatcher under sensommaren – allt som ett led i OBOS samarbete med Elitfotboll Dam (EFD) och titelsponsorskap för OBOS Damallsvenskan. OBOS kunder och intressenter får fri entré till matcherna.

2019-07-04

OBOS tror på Stallarholmen – byggstartar Brf Sundby Äng

Under våren 2019 säljstartade OBOS ett nytt projekt med 20 bostäder i Stallarholmen. Nu bekräftar OBOS att projektet kommer att färdigställas med en byggstart till hösten.

2019-06-24

Besök OBOS i Almedalen!

Den 30 juni till 7 juli är det återigen dags för Almedalsveckan i Visby. OBOS finns självklart representerade i ett flertal seminarier den 1-4 juli. Välkommen att lyssna och inspireras tillsammans med oss enligt tiderna nedan: 

2019-05-29

OBOS installerar solceller på huvudkontoret

Solceller integrerade i takpannor av glas är på plats på OBOS huvudkontor i Myresjö.

2019-05-24

OBOS med i plan för snabbare klimatomställning i Malmö

Initiativet LFM30 ska hjälpa Malmö att nå klimatneutralitet till år 2030.

2019-05-17

1,3 miljoner till damallsvenska lag under fotbolls-VM

Igår presenterades damlandslagets trupp till världsmästerskapet i fotboll 2019. Bostadsutvecklaren Obos bidrar med sammanlagt 1,3 miljoner SEK till de svenska landslagsspelarnas hemmaklubbar och 1,2 miljoner NOK till de norska för att kompensera ojämlikheten i ersättning från internationella fotbollsförbundet Fifa.

2019-05-15

Detaljplan har vunnit laga kraft - nu kan OBOS bostadsområde i Tygelsjö ta form

- Det känns fantastiskt roligt att vi äntligen kan fortsätta planeringen av denna pärla bara fem kilometer från havet, säger regionchef Anders Borgqvist.

2019-05-03

OBOS ger tillbaka Mendez till Nackstakarnevalen

Genom finansiellt stöd från OBOS kan arrangörerna av Nackstakarnevalen i Sundsvall ta in melodifestival-artisten Mendez den 1 juni.

2019-04-23

OBOS bidrar till social hållbarhetspremie

I Sigtuna stadsängar har sex bostadsutvecklare i etapp 1 via en social hållbarhetspremie bidragit med 1,2 miljoner till de två organisationerna Sigtuna kvinnojour och Make a Kid Smile.

2019-04-12

Bostadspolitik.se startar Bopolpodden

Varje vecka bjuder podden på fördjupande analyser av bostadspolitiken.

2019-04-08

Byggbranschen rekryterar allt fler kvinnor

Allt fler kvinnor anställs i byggbranschen, visar färska siffror från SCB som bostadsutvecklaren Obos har sammanställt. Under 2017 ökade antalet kvinnor med 6,3 procent, medan det totala antalet anställda i branschen endast ökade med 3,6 procent.

2019-04-05

OBOS blir ny partner till bostadspolitik.se

Bostadspolitik.se har sedan starten 2017 utvecklats till en hubb för alla intresserade av debatt, överblick och fördjupning av den svenska bostadspolitiken. Nu går OBOS, en av Nordens största bostadsutvecklare in som ny partner. Med ökade resurser kommer sajten att utvecklas.

2019-03-26

OBOS blir ny officiell partner till Svensk Elitfotboll

OBOS blir officiell partner till Svensk Elitfotboll. Detta blev klart lagom till Superettans upptaktsträff i Göteborg den 25 mars.

2019-03-15

OBOS sponsrar Svenska Skidspelen i Falun den 16-17 mars

Den 16–17 mars 2019 hålls Coop FIS Cross County World Cup i längdskidåkning i Falun, där OBOS kommer att vara officiell eventsponsor för tredje året i rad. Eventet gästas dessutom av de nyblivna världsmästarna från VM i Seefeld.

2019-02-15

OBOS lägger bud på SBC

OBOS erbjuder 25 kr per aktie i SBC Sveriges Bostadsrättscentrum AB (publ).