OBOS introducerar ett helt nytt cupkoncept

OBOS Cup är en fotbollscup med fokus på goda värderingar och ett bättre samhälle. 12-14 oktober spelades den första pilotcupen i Vetlanda.

Den 12-14 oktober spelades en helt ny fotbollscup i Vetlanda – OBOS Cup – arrangerad av Hvetlanda GIF med OBOS som huvudsponsor. Cupen markerade starten för ett helt nytt koncept från OBOS med fokus på ett bättre samhälle.
- Redan när vi bestämde oss för att genomföra den här fotbollscupen så visste vi att det skulle vara mer än ”bara en cup”, säger Magnus Brusefält, sponsringsansvarig på OBOS. Därför bjöd vi in Locker Room Talk för att prata med killarna i fotbollslagen.

Locker Room Talk Sverige är en ideell organisation som arbetar i förebyggande syfte med jämställdhet och attitydsfrågor. Detta gör de bland annat genom att utbilda killar i deras omklädningsrum inom både idrottsföreningar och skolor.
- Organisationens värderingar ligger helt i linje med vad vi står för på OBOS, just vad gäller att ta förlegade attityder och påståenden och vända dem till någonting som är alla människor till gagn och glädje, säger Magnus.

Rogerio Silva från organisationen Locker Room Talk pratade schysta värderingar med killarna i omklädningsrummen innan matcherna.

Under cupen ägnade representanter från Locker Room Talk 15-20 minuter åt att prata schysta värderingar med varje lag. Vinnaren av cupen - Halmstads BK - vann dessutom en check från OBOS som berättigar dem till 20 minuter prat med LRT en gång i veckan under en 8-veckorsperiod.
- Vi ville att vinnaren skulle ta hem någonting större än bara en pokal. Den här vinsten kommer att hjälpa laget att utveckla sin gemenskap och sina attityder, vilket i sin tur gör dem till förebilder i samhället, säger Magnus.

OBOS Cup är i och med pilotcupen ett koncept som OBOS erbjuder via sin plattform OBOS ger tillbaka - ett initativ för samhällsfrämjande insatser. Magnus menar på att cupen i Vetlanda blev en succé och att man ser fram emot att genomföra den på fler orter och i samarbete med andra fotbollsföreningar. Han säger dock att upplägget kan komma att skifta:
- Det kan lika gärna vara tjejer som spelar till exempel, och vi kanske gästas av någon annan organisation än Locker Room Talk. Men syftet ska vara detsamma - en fotbollscup med spelglada ungdomar, där vi satsar på någon form av samhällsförbättrande insats i samband med cupen.

Dela detta

Fotboll + samhällsutveckling = OBOS Cup

OBOS Cup är ett koncept som vi har utvecklat för att sprida våra värderingar genom fotbollen. Grunden i konceptet är fotbollsglada ungdomar, men hjärtat och tanken är att det ska ge någonting större än rörelseenergi och fysiskt välmående tillbaka till samhället.

Läs mer om OBOS Cup

En del av OBOS ger tillbaka

Ett tryggt boende handlar om så mycket mer än bara bostaden. OBOS vill bidra till bra boendemiljöer mellan husen och trygga meningsfulla fritidsaktiviteter för barn och ungdomar.

Läs mer om OBOS ger tillbaka

Fler nyheter

2019-03-15

OBOS sponsrar Svenska Skidspelen i Falun den 16-17 mars

Den 16–17 mars 2019 hålls Coop FIS Cross County World Cup i längdskidåkning i Falun, där OBOS kommer att vara officiell eventsponsor för tredje året i rad. Eventet gästas dessutom av de nyblivna världsmästarna från VM i Seefeld.

2019-02-15

OBOS lägger bud på SBC

OBOS erbjuder 25 kr per aktie i SBC Sveriges Bostadsrättscentrum AB (publ).

2019-01-29

Bra bostadsförsäljning för OBOS under 2018

OBOS-koncernen avslutar ett bra säljår för nya bostäder. I Norge såldes nästan 20 procent fler lägenheter än året innan medan den svenska verksamheten gick tillbaka i förhållande till föregående år, men mindre jämfört med branschen i stort.

2019-01-27

”Tar frågan om en hållbar bostadsmarknad på allvar”

OBOS Sverige ger en kommentar till utnämningen av Per Bolund (MP) till ny bostadsminister.

2019-01-22

Byggstart av nya OBOS-villor i Värnamo

Projektet Nöbbele Park med tio friliggande villor har mötts av en god försäljning sedan säljstarten i oktober, vilket gör att OBOS nu kan byggstarta.

2019-01-22

Säljstart för bostadsrätter nära centrala Falun

Surbrunnshagen är ett nytt bostadsområde i övre Norslund, nära både natur, handelsområden och Falu lasarett. Bostadsområdet kommer när det är helt utbyggt att bestå av cirka 350 bostäder – och OBOS är först ut med 18 radhus i Brf Högbobäcken.

2019-01-22

OBOS bygger hus från SmålandsVillan i Vaggeryd

OBOS bygger 7 nya hus från SmålandsVillan med sjönära läge 20 minuter från centrala Jönköping.

2019-01-15

Säljstart för Brf Eken i Lerum

12 lägenheter i ett kvarter med villakänsla säljstartar i slutet av januari 2019.

2018-12-27

Antalet nybyggda bostäder minskar

Under de tre första kvartalen 2018 minskade antalet nybyggda bostäder i Sverige med 16 procent jämfört med samma period 2017. Det visar nya siffror från Statistiska centralbyrån som bostadsutvecklaren OBOS har sammanställt.

2018-12-21

OBOS och Riksbyggen samarbetar i hyresrättsprojekt i Trollhättan

I Hälltorps gård, Trollhättan, kommer OBOS Sverige och Riksbyggen att gemensamt uppföra 84 hyresrätter. Samarbetet sker genom ett gemensamt ägt bolag och byggstarten är planerad att ske under andra kvartalet 2019.

2018-12-14

OBOS är Årets idrottssponsor 2018

Sport & Affärer har utsett OBOS till Årets idrottssponsor, där koncernens satsning på titelsponsorskap i OBOS Damallsvenskan uppges i motiveringen.

2018-12-13

OBOS bygger Smålandsvillor i Pukavik

Med ett läge bara 100 meter från havet växer ett nytt OBOS-projekt fram mellan Sölvesborg och Karlshamn. Här planeras det för fem villor från OBOS dotterbolag SmålandsVillan.

2018-11-20

Ny kvalitetsmärkning för trygga bostadsrättsprojekt

OBOS Sverige, JM, Veidekke Bostad, Skanska, Peab, Besqab och Bostadsrätterna bildar tillsammans Trygg Bostadsrättsförening – en kvalitetsmärkning som stärker konsumentskyddet på bostadsrättsmarknaden.

2018-11-08

OBOS startar byggnationen av Brf Gläntan 2

Nu drar byggnationen av de 20 bostadsrätterna igång i Lappstan på Skönsmon i Sundsvall.

2018-11-07

Byggstart av Brf Lokstallet 2 i Vännäsby

Första husleveransen beräknas i slutet av mars 2019.

2018-10-30

OBOS köper aktier i JM

OBOS har förvärvat 10,7 procent av aktierna i JM.