Ökat fokus på projektutveckling för BWG Homes

Målet är en projekttänkande organisation och ett högre tempo i projektutvecklingsdelen.

Det går bra för huskoncernen BWG Homes. Under 2014 taktade man upp i fabrikerna och nyanställde i samtliga instanser, till följd av god försäljning.

I koncernen genomfördes även en viktig organisationsförändring, som realiserades den 1 januari 2015. Förändringen innebär att man gick från två operativa chefer – en för varumärket Myresjöhus och en för varumärket SmålandsVillan – till ytterligare en opc specifikt för projektutveckling.

David Carlsson är tidigare opc för varumärket SmålandsVillan och ny opc för projektutveckling. För honom är det tydligt vad som ska uppnås med den nya satsningen.

- Vi vill öka fokus på projekt – arbeta med projekt i en organisation som tänker och andas projekt, och därmed höja tempot i projektutvecklingsdelen, säger han.

För att åstadkomma detta har det tillsatts fyra affärsutvecklingschefer som samverkar med respektive distrikts projektledare, projektutvecklare och projektassistenter.

- Till största del vill vi att det ska vara egenutvecklade projekt, även om vi ser positivt på samarbetspartners med mål och övertygelser liknande våra egna, säger David.

I huvudsak utgörs projekten av grupphus eller flerbostadshus med leveranser av planelement eller volymhus från Myresjöhus och SmålandsVillans fabriker. Upplåtelseformen är äganderätt, bostadsrätt eller hyresrätt - där huvudspåret är de två förstnämnda.

Organisationsförändringen har fullt stöd från koncernens vd, Joakim Henriksson.

- Den ökade satsningen på egenutvecklade projekt på egen mark, samt på Brf:er är helt i linje med vår ägare OBOS ambition och syftar till att ge koncernen god avsättning för samtliga produkter i framtiden. BWG Homes har en stark finansiell köpkraft för markinvestering med OBOS i ryggen, avslutar Joakim Henriksson.

För mer information

David Carlsson, OPC projektutveckling, tel 070-625 74 92
Joakim Henriksson, VD BWG Homes, tel 070-655 88 46

Dela detta

Fler nyheter

2019-05-17

1,3 miljoner till damallsvenska lag under fotbolls-VM

Igår presenterades damlandslagets trupp till världsmästerskapet i fotboll 2019. Bostadsutvecklaren Obos bidrar med sammanlagt 1,3 miljoner SEK till de svenska landslagsspelarnas hemmaklubbar och 1,2 miljoner NOK till de norska för att kompensera ojämlikheten i ersättning från internationella fotbollsförbundet Fifa.

2019-05-15

Detaljplan har vunnit laga kraft - nu kan OBOS bostadsområde i Tygelsjö ta form

- Det känns fantastiskt roligt att vi äntligen kan fortsätta planeringen av denna pärla bara fem kilometer från havet, säger regionchef Anders Borgqvist.

2019-05-03

OBOS ger tillbaka Mendez till Nackstakarnevalen

Genom finansiellt stöd från OBOS kan arrangörerna av Nackstakarnevalen i Sundsvall ta in melodifestival-artisten Mendez den 1 juni.

2019-04-23

OBOS bidrar till social hållbarhetspremie

I Sigtuna stadsängar har sex bostadsutvecklare i etapp 1 via en social hållbarhetspremie bidragit med 1,2 miljoner till de två organisationerna Sigtuna kvinnojour och Make a Kid Smile.

2019-04-12

Bostadspolitik.se startar Bopolpodden

Varje vecka bjuder podden på fördjupande analyser av bostadspolitiken.

2019-04-08

Byggbranschen rekryterar allt fler kvinnor

Allt fler kvinnor anställs i byggbranschen, visar färska siffror från SCB som bostadsutvecklaren Obos har sammanställt. Under 2017 ökade antalet kvinnor med 6,3 procent, medan det totala antalet anställda i branschen endast ökade med 3,6 procent.

2019-04-05

OBOS blir ny partner till bostadspolitik.se

Bostadspolitik.se har sedan starten 2017 utvecklats till en hubb för alla intresserade av debatt, överblick och fördjupning av den svenska bostadspolitiken. Nu går OBOS, en av Nordens största bostadsutvecklare in som ny partner. Med ökade resurser kommer sajten att utvecklas.

2019-03-26

OBOS blir ny officiell partner till Svensk Elitfotboll

OBOS blir officiell partner till Svensk Elitfotboll. Detta blev klart lagom till Superettans upptaktsträff i Göteborg den 25 mars.

2019-03-15

OBOS sponsrar Svenska Skidspelen i Falun den 16-17 mars

Den 16–17 mars 2019 hålls Coop FIS Cross County World Cup i längdskidåkning i Falun, där OBOS kommer att vara officiell eventsponsor för tredje året i rad. Eventet gästas dessutom av de nyblivna världsmästarna från VM i Seefeld.

2019-02-15

OBOS lägger bud på SBC

OBOS erbjuder 25 kr per aktie i SBC Sveriges Bostadsrättscentrum AB (publ).

2019-01-29

Bra bostadsförsäljning för OBOS under 2018

OBOS-koncernen avslutar ett bra säljår för nya bostäder. I Norge såldes nästan 20 procent fler lägenheter än året innan medan den svenska verksamheten gick tillbaka i förhållande till föregående år, men mindre jämfört med branschen i stort.

2019-01-27

”Tar frågan om en hållbar bostadsmarknad på allvar”

OBOS Sverige ger en kommentar till utnämningen av Per Bolund (MP) till ny bostadsminister.

2019-01-22

Byggstart av nya OBOS-villor i Värnamo

Projektet Nöbbele Park med tio friliggande villor har mötts av en god försäljning sedan säljstarten i oktober, vilket gör att OBOS nu kan byggstarta.

2019-01-22

Säljstart för bostadsrätter nära centrala Falun

Surbrunnshagen är ett nytt bostadsområde i övre Norslund, nära både natur, handelsområden och Falu lasarett. Bostadsområdet kommer när det är helt utbyggt att bestå av cirka 350 bostäder – och OBOS är först ut med 18 radhus i Brf Högbobäcken.

2019-01-22

OBOS bygger hus från SmålandsVillan i Vaggeryd

OBOS bygger 7 nya hus från SmålandsVillan med sjönära läge 20 minuter från centrala Jönköping.

2019-01-15

Säljstart för Brf Eken i Lerum

12 lägenheter i ett kvarter med villakänsla säljstartar i slutet av januari 2019.