Ökat fokus på projektutveckling för BWG Homes

Målet är en projekttänkande organisation och ett högre tempo i projektutvecklingsdelen.

Det går bra för huskoncernen BWG Homes. Under 2014 taktade man upp i fabrikerna och nyanställde i samtliga instanser, till följd av god försäljning.

I koncernen genomfördes även en viktig organisationsförändring, som realiserades den 1 januari 2015. Förändringen innebär att man gick från två operativa chefer – en för varumärket Myresjöhus och en för varumärket SmålandsVillan – till ytterligare en opc specifikt för projektutveckling.

David Carlsson är tidigare opc för varumärket SmålandsVillan och ny opc för projektutveckling. För honom är det tydligt vad som ska uppnås med den nya satsningen.

- Vi vill öka fokus på projekt – arbeta med projekt i en organisation som tänker och andas projekt, och därmed höja tempot i projektutvecklingsdelen, säger han.

För att åstadkomma detta har det tillsatts fyra affärsutvecklingschefer som samverkar med respektive distrikts projektledare, projektutvecklare och projektassistenter.

- Till största del vill vi att det ska vara egenutvecklade projekt, även om vi ser positivt på samarbetspartners med mål och övertygelser liknande våra egna, säger David.

I huvudsak utgörs projekten av grupphus eller flerbostadshus med leveranser av planelement eller volymhus från Myresjöhus och SmålandsVillans fabriker. Upplåtelseformen är äganderätt, bostadsrätt eller hyresrätt - där huvudspåret är de två förstnämnda.

Organisationsförändringen har fullt stöd från koncernens vd, Joakim Henriksson.

- Den ökade satsningen på egenutvecklade projekt på egen mark, samt på Brf:er är helt i linje med vår ägare OBOS ambition och syftar till att ge koncernen god avsättning för samtliga produkter i framtiden. BWG Homes har en stark finansiell köpkraft för markinvestering med OBOS i ryggen, avslutar Joakim Henriksson.

För mer information

David Carlsson, OPC projektutveckling, tel 070-625 74 92
Joakim Henriksson, VD BWG Homes, tel 070-655 88 46

Dela detta

Fler nyheter

2019-10-23

OBOS ökar med 9 procent på krympande svensk marknad

OBOS ökar försäljningen av antalet bostäder i Sverige med 9 procent jämfört med i fjol, motsvarande 1 040 nya bostäder under perioden januari - september 2019. Den positiva trenden för OBOS fortsätter i oktober. OBOS går mot strömmen på en svag svensk marknad för nyproduktion av bostäder.

2019-10-11

Svenskarna vill ha klimatneutrala bostäder

Sju av tio svenskar tycker att låg klimatpåverkan är en viktig faktor vid köp av bostad. Det visar en Sifoundersökning som bostadsutvecklaren Obos låtit göra.

2019-10-04

OBOS Cup spelas 5-6 oktober – denna gång med tjejer i fokus!

16 F04-lag kommer att göra upp om förstapriset – utbildning från folkrörelsen Futebol dá Forca.

2019-09-26

OBOS blåser liv i Noras bostadsrättsmarknad

Planerar för 26 bostäder nära Stensnäs, Norasjön och naturreservatet Stadsskogen.

2019-09-25

25 bostäder vid havskusten – OBOS tar mark i Gävle

Planerar för byggnation av 18 kedjehus och 7 villor i det populära bostadsområdet Norrlandet.

2019-09-18

​OBOS intar Trelleborg – har vunnit markanvisningstävling i Västra Gränstorp

Bostadsutvecklaren OBOS tog tillsammans med konsulter från teknik- och arkitektföretaget PE fram det vinnande förslaget med 21 bostäder i blandad bebyggelse. - Trelleborg växer, och vi vill vara med och bidra till det, säger Daniel Holmberg, Affärsutvecklare på OBOS.

2019-09-06

Trähusskola i Vrigstad den 9 september!

Som en del i arbetet med trähusbyggnadsstrategin för Jönköpings län arrangerar Klimatrådet sedan hösten 2018 en Trähusskola, en kunskapshöjande skola för att utveckla trähusbyggandet i Jönköpings län. Den 9 september är det dags för del 4 i Trähusskolan, och denna gång har turen kommit till Vrigstad, där OBOS och dotterbolaget SmålandsVillan har sin volymhusfabrik.

2019-09-04

Superettan presenteras av OBOS

OBOS utökar sin satsning på svensk fotboll – blir presenting partner till Superettan och officiell partner till Allsvenskan.

2019-08-28

OBOS presenterar sitt halvårsresultat

OBOS fortsätter att leverera goda finansiella resultat. Alla segment visar en förbättring av resultatet jämfört med första halvåret 2018, med undantag för bostadsutveckling som kännetecknas av svagare resultat i Sverige och som under 2018 hade högre försäljningsvinster.

2019-08-27

Malin Hart Randes OBOS nya Regionchef i Stockholm

I september 2019 börjar Malin Hart Randes som Regionchef för OBOS Projektutveckling region Stockholm. Uppdraget innebär att fortsätta bygga verksamheten och projektportföljen i regionen.

2019-08-19

Nyförsäljningen av bostäder upp 12 procent för OBOS

OBOS-koncernen sålde 1893 nya bostäder under första halvåret i år, vilket innebär en ökning med 12 procent jämfört med första halvåret 2018. Tillväxten drivs av en god bostadsmarknad i Osloregionen och en förbättrad marknad för bostadsrätter i Sverige.

2019-07-05

OBOS och EFD genomför "OBOS-omgång" i september

Genom satsningen kommer man att sätta guldkant på sex fotbollsmatcher under sensommaren – allt som ett led i OBOS samarbete med Elitfotboll Dam (EFD) och titelsponsorskap för OBOS Damallsvenskan. OBOS kunder och intressenter får fri entré till matcherna.

2019-07-04

OBOS tror på Stallarholmen – byggstartar Brf Sundby Äng

Under våren 2019 säljstartade OBOS ett nytt projekt med 20 bostäder i Stallarholmen. Nu bekräftar OBOS att projektet kommer att färdigställas med en byggstart till hösten.

2019-06-24

Besök OBOS i Almedalen!

Den 30 juni till 7 juli är det återigen dags för Almedalsveckan i Visby. OBOS finns självklart representerade i ett flertal seminarier den 1-4 juli. Välkommen att lyssna och inspireras tillsammans med oss enligt tiderna nedan: 

2019-05-29

OBOS installerar solceller på huvudkontoret

Solceller integrerade i takpannor av glas är på plats på OBOS huvudkontor i Myresjö.

2019-05-24

OBOS med i plan för snabbare klimatomställning i Malmö

Initiativet LFM30 ska hjälpa Malmö att nå klimatneutralitet till år 2030.