Det var en gång ett cupkoncept

Med OBOS Cup vill vi ta steget längre än idrotten och bidra till goda värderingar som sträcker sig bortom planen och ut i samhället. Vi har under hösten 2018 testat konceptet OBOS Cup i Vetlanda, vilket blev riktigt lyckat!

Allt började under våren 2018 med att vi på OBOS bestämde oss för att vara med och sponsra en fotbollscup i Vetlanda. Ingenting konstigt med det, eftersom vi arbetar mycket med sponsring i vår organisation. Men, vi kände att det var någonting som saknades. Att vara med och sponsra en cup för fotbollsglada ungdomar var en jättebra början, men vi ville addera mervärde. Skapa någonting som alla skulle minnas, både på och utanför planen, och en lång tid efter att cupens vinnare hade utsetts.  

Tankar om ”fair play”, gemenskap, jämställdhet och schysta värderingar vaknade till liv. Hur skulle vi kunna integrera det i cupen på ett bra sätt? En tänkbar lösning på frågan blev att bjuda in organisationen Locker Room Talk för att prata schysta värderingar med killarna i omklädningsrummet innan matcherna. Även ledarna skulle få ta del av en föreläsning om hur man skapar en bra plattform för utveckling hos barn och ungdomar. Och – inte nog med det – cupvinnaren skulle vinna 8 veckors coaching från Locker Room Talk.

Efter att vi hade spikat ett upplägg för cupen föll valet på att Hvetlanda GIF skulle arrangera den med sponsorstöd från oss och det blev succé! 16 lag från hela Sverige anmälde sig och efter några fantastiska heldagar på och utanför planen förstod vi att det här var mer än bara en cup. Det var ett koncept. Det här vill vi göra på fler orter och i samarbete med fler fotbollsföreningar. Och vi vill heller inte låsa oss vid Locker Room Talk som samhällsförbättrande insats, utan öppna upp för möjligheter från de som vet bäst var behoven finns – det vill säga de som söker vårt sponsorskap.  

Youtube video preview

Fotboll + samhällsutveckling = OBOS Cup

OBOS Cup är ett koncept som vi har utvecklat för att sprida våra värderingar genom fotbollen. Grunden i konceptet är fotbollsglada ungdomar, men hjärtat och tanken är att det ska ge någonting större än rörelseenergi och fysiskt välmående tillbaka till samhället.

Läs mer om OBOS Cup

En del av OBOS ger tillbaka

Ett tryggt boende handlar om så mycket mer än bara bostaden. OBOS vill bidra till bra boendemiljöer mellan husen och trygga meningsfulla fritidsaktiviteter för barn och ungdomar.

Läs mer om OBOS ger tillbaka