Första huset står klart i Brf Dora Lindgrens väg 2

De 21 nya villorna på 92 och 114 kvm bygger vidare på succén i projektet Brf Dora Lindgrens väg 1.

Lilla Källviken är ett charmigt område cirka fem kilometer från Falu centrum, nära både Källviksbacken, golf i Samuelsdal, sjön Runn och grönskande natur. Området byggs ut till att omfatta cirka 400 bostäder och här har även en helt ny förskola öppnat för allmänheten.

- Vi har byggt mycket här sedan tidigare, både på styckehustomter genom dotterbolagen Myresjöhus och SmålandsVillan, men också i tidigare Brf-etapper, säger Henrik Wirén som är projektutvecklare på OBOS.

Brf Dora Lindgrens väg 1 var ett projekt med nio enplansvillor där både husen och läget snabbt gjorde succé. Det är precis detta man nu har valt att bygga vidare på i etapp 2, som nu är byggstartat med färdiggjutna grunder och den första husleveransen avklarad.

- Här har vi valt att satsa på ytterligare 8 enplansvillor på 92 kvm, av samma modell som i etapp 1. Och så har vi även adderat 13 tvåplanshus på 114 kvm för att också nå barnfamiljerna i större utsträckning.

Husen byggs på finplanerade tomter med karaktär av både gräsplätt och skogstomt, vilket ger liv åt uterummet. Häckar och staket skapar avskärmning mot grannarna och alla bostäder har två uteplatser – en stenlagd och en träaltan.

- Enplanshusen har utsikt över resten av Lilla Källviken-området och tvåplanshusen över den stora skidbacken, säger Henrik. Och jag brukar skämtsamt säga att husen ligger så pass nära skidbacken att det är Ski in/ski out-läge.

Husen är färgsatta i jordnära naturtoner och har öppen planlösning och 4-5 rum och kök beroende på vilken hustyp man väljer. Invändigt har husen en hög utgångsstandard med bland annat lådor istället för skåp i köket och ett exklusivt, ljust ekgolv som ger en fräsch och modern känsla åt boendet.

- Målsättningen var att man inte ska behöva välja till extra tillval – om man nu inte själv vill det, säger Henrik. Det ska vara smakfulla bostäder helt enkelt, med smakfulla månadsavgifter.

Inflyttningen i Brf Dora Lindgrens väg 2 är beräknad till hösten 2019, och i dagsläget har man sju villor kvar till salu. Projektet tar in intresseanmälningar via obos.se

- Vi har också planer på att bygga ytterligare bostäder i området, bland annat Brf Sara Lisas väg 2 och en tredje etapp som är i tidigt planeringsstadie, säger Henrik.

För mer information

Henrik Wirén, Projektutvecklare 

070-235 45 25
henrik.wiren@obos.se

Fler nyheter

2016-12-14

Säljstart för Brf Dora Lindgrens väg 1

På Dora Lindgrens väg i Lilla Källviken, Falun, säljstartar Myresjöhus nu nio st bostäder i kedjehusform och bostadsrättsformat. Området ligger mitt i grönskande natur och har samtidigt närhet till service och handel.

2015-01-26

OBOS bygger bostadsrätter i Faluns nya stadsdel

Området Lilla Källviken i Falun benämns som ”Faluns nya stadsdel”, och här räknar man med att totalt cirka 180 byggrätter i olika upplåtelseform kommer att etableras.