Nu händer det grejer i Torsviken

Känner du till Torsviken? Om inte är det bara en tidsfråga... Här, strax norr om Norrköping mitt i den vackra naturen med härliga vyer över Bråviken, kommer nämligen ett helt nytt bostadsområde att växa fram. Men vad blir det för bostäder, och hur blir det att bo här? Vi tog en pratstund med Kenny Wissmar, projektutvecklare hos oss på OBOS.

Nya hem i harmoni med naturen

– Totalt planerar vi för uppemot 250 nya bostäder här i Torsviken, villor, radhus, parhus och kedjehus – både äganderätter och bostadsrätter. Det är otroligt kul att få skapa en helt ny, hållbar, stadsdel i harmoni med naturen, säger Kenny.
Torsviken kommer att växa fram under flera års tid. Området byggs i flera etapper, den första kommer troligen att bli en bostadsrättsförening med omkring 17 bostäder. Att bygga i harmoni med naturen kräver en hel del omtanke, förklarar Kenny.

– Vi behöver anpassa byggnationen till markens beskaffenhet på bästa sätt och ta hänsyn till naturliga variationer i området. Just här, i det första projektet planerar vi i första hand för kedjehus, och eventuellt också ett antal parhus.

Bo med bra läge, till rimliga pengar

Att OBOS valde att satsa just i Torsviken beror på en kombination av fördelar, menar Kenny.
– Dels är det här ett spännande läge med närhet till Bråviken och bra pendlingsmöjligheter, men också en plats där vi kan bygga bostäder till en rimlig kostnad.
Närheten till Krokek gör vardagslivet enklare, från Torsviken har du bekvämt cykelavstånd till ortens serviceutbud i form av förskolor, skolor, matbutiker och restauranger – med mera. Från Krokek går det också fint att åka kollektivt till jobbet i Norrköping, du kan till och med ta tåget direkt till Stockholm om du vill.

Naturnära form och funktion

Områdets design hämtar inspiration från närmiljön. Från skogen och vattnet – här är naturtänket påtagligt. Målsättningen är att bebyggelsen ska anpassas till omgivningen, inte tvärt om – och det gäller allt från husens placering till fasadernas jordnära färgsättning.

– Att vi bygger våra hus i trä är också en viktig faktor, både när det handlar om hållbarhet och hur husen passar in i de vackra omgivningarna, förklarar Kenny.

Ett område att känna stolthet över

Planerna för området medger också flerbostadshus och förskola. Variationen av bostäder och upplåtelseformer gör att Torsviken kommer att kunna erbjuda något för alla.

– Vi vill skapa ett område man är stolt över att bo i. Om du gillar det naturnära läget, med både skog och vatten runt knuten, och ändå vill kunna pendla till Norrköping, Linköping eller Nyköping: då kommer du att trivas i Torsviken. konstaterar Kenny Wissmar.

Lev livet i Torsviken

Längtar du också efter en förändring? Att lämna staden för ett friare, enklare liv närmare naturen – men ändå med stadspulsen inom räckhåll och hämtpizza på bekvämt avstånd? Då ska du titta närmare på Torsviken.

Läs mer om området!