Obos och H22

Bostadsutvecklaren Obos har skrivit Letter of Intent med Helsingborgs stad för att ingå som partner i den internationella stadsmässan H22 som tar plats i Helsingborg år 2022.

Från Obos ser vi fram emot att få vara med och ta fram lösningar som rör klimatet, men också för hållbara bostäder där trivsel, trygghet och integration står i fokus, säger Ann-Louice Windblixt, projektledare för H22 på OBOS Sverige.

Arbetet med H22 består av två delar: En stadsgemensam satsning på innovation, samt H22 City Expo, själva stadsmässan, där deltagarna presenterar sina innovativa lösningar för en smartare stad. H22 City Expo utgår från tre fysiska huvudområden i Helsingborg; Drottninghög, SeaU och Oceanhamnen och pågår mellan den 30 maj och 3 juli år 2022. Obos planerar för en synlighet under expots samtliga dagar.

 

På Obos har vi många goda exempel på hur vi arbetar hållbart och innovativt, både inom klimatfrågor och inom frågor som rör hållbara bostäder. Nu arbetar vi internt med att ta beslut om vilket vårt huvudspår ska vara under dessa två år, och hur vi vill att det ska ta sig uttryck under H22 City Expo, säger Ann-Louice Windblixt, projektledare för H22 på Obos Sverige.

Joakim Henriksson, VD på Obos Sverige, är mycket nöjd med partnerskapet som Obos nu har ingått med Helsingborgs stad:

Vår kärnaffär ligger i utvecklingen av bostäder, men vi har också stort fokus på att det vi gör ska vara bra för både människan och miljön. Här är hållbarhet, innovation och digitalisering viktiga hörnstenar för att lyckas långsiktigt. Dessa värderingar och prioriteringar delar vi med Helsingborgs kommun och vi ser partnerskapet i H22 som en möjlighet att visa hur vi tillsammans kan göra skillnad.