Projekt

Försäljning pågår

Brf Byfjorden

Uddevalla, Sundsstrand

  • Antal bostäder 16 kedjehus
  • Pris Från 3 495 000 kr
  • Inflyttning Vintern 2020/2021

Bekväm villakänsla med både bad och stad inom räckhåll

Strax utanför Uddevalla, i ett fantastiskt läge med utsikt över Byfjorden och den majestätiska Uddevallabron, ligger det nya bostadsområdet Sundsstrand. Här planerar vi på OBOS nu att bygga 16 nya, fina bostäder i form av kedjehus och parhus om 136 respektive 141 kvm.

Brf Byfjorden erbjuder en utsökt kombination av bekvämt boende med villakänsla och fritidsboende. Du behöver helt enkelt inget sommarhus när du bor så här! Nära naturen med en kort promenad till kvällsdoppet – men ändå inte mer än tio minuter med bil från centrala Uddevalla. Vill du hellre åka kollektivt eller cykla går det också bra, cykelväg finns hela vägen fram. Och pendlar du till Göteborg tar bilresan ungefär 50 minuter. 

Dela detta

Status på detta projekt

Planerat projekt
Infoträff
23 april kl 18.00
Säljstart
Byggstart
Hösten 2019
Inflyttning
Prel våren 2020

Försäljning pågår!

Försäljningen är igång och har du frågor om försäljningen eller vill boka en bostad är du välkommen att höra av dig till mäklare Marlene Bodin Sjöberg på Fastighetsbyrån. Du kan även kontakta Elin Almqvist som är kundansvarig på OBOS om du vill veta mer om bostäderna i projektet.

Marlene Bodin Sjöberg, mäklare
marlene.bodin.sjoberg@fastighetsbyran.se
0703-01 04 14

Elin Almqvist, kundansvarig
elin.almqvist@obos.se
010-434 13 25

Anmäl ditt intresse här!
Projektfakta
  • Antal bostäder 16 kedjehus
  • Boarea 136-141 kvm
  • Antal rum 4-5 rum och kök
  • Pris Från 3 495 000 kr
  • Inflyttning Vintern 2020/2021
  • Upplåtelseform Bostadsrätt

Få mer information

Intresseanmälan

Projektet

Ett bostadsprojekt som detta är så mycket mer än det enskilda huset. Här ska alla som flyttar in trivas och bostäderna harmonisera för en skön kvarterskänsla.

Ett boende med extra allt

Sundsstrand är ett bostadsområde med helt unika kvaliteter. Här har du både fina promenadstråk, bad och båtliv runt knuten. Och när dagens aktiviteter tar slut – då är det en ren lyx att få komma hem till Brf Byfjorden. Husens placering bildar ett välkomnande kvarter, där fasadernas jordnära färgsättning harmoniserar fint med den intilliggande naturen med skog och berghällar. Och de fantastiska uteplatserna bjuder in till att njuta av många, långa sommarkvällar.

PDF

Hitta din favorit i kvarteret?

I kvarterskissen kan du se var i kvarteret du skulle trivas bäst! 

Se större bild

Artikel

Välkommen till villaidyllen vid havet

Ett idylliskt bostadsområde med närhet till både fjorden och skogen. Så beskriver Marcus Gunnarsson, projektutvecklare hos oss på OBOS, Uddevallas nya område Sundsstrand.

Läs hela artikeln

Artikel

Ett hus vid havet, tio minuter från staden!

Uddevalla i sig är en pärla. Men frågan är om stadens riktiga pärla ändå inte heter Sundsstrand? Här bor du oerhört fint med en fantastisk utsikt över Byfjorden och den ståtliga Uddevallabron, granne med såväl svalkande kvällsdopp som sköna skogspromenader.

Läs hela artikeln

Bostäderna

Ta en titt på bostäderna vi tänker bygga i projektet. Moderna, prisvärda och framförallt hållbara eftersom vi bygger i trä. Vi tror de kommer falla dig i smaken! Vågar vi säga välkommen hem än? 

Drömhus utan kompromisser

Dessa ljusa, luftiga bostäder kommer i olika storlekar och utföranden: 12 st. kedjehus och 2 st. parhus om 136 kvm – och 2 st. parhus om 141 kvm med suterrängplan. Alla husen erbjuder generösa ytor fördelat på två våningsplan, lättskötta tomter och stora uteplatser att njuta av. Inredning och utrustning är utvald för att hålla en god standard, idag och i många år framöver. Vad sägs till exempel om golvvärme på plan ett, ekparkett, klinkergolv i entré och helkaklade badrum, kök från HTH och vitvaror från Siemens? För dig som vill sätta din egen prägel på ditt nya hem finns gott om tillvalsmöjligheter att välja mellan. Bland annat kommer det finnas möjlighet att välja till en bastu i direkt anslutning till badrummet på entréplanet i suterränghusen

Med gott om praktiska detaljer 

Ett nytt hem ska inte bara vara vackert och trivsamt – här ska också finns plats för de praktiska detaljerna i tillvaron. Därför får varje hus en egen carport med elbilsladdare och plats för att parkera ytterligare en bil på uppfarten, i direkt anslutning till din egen entré, så att du inte behöver släpa matkassar över hela området. Till varje hus hör också ett eget isolerat förråd om drygt 4 kvm.

 

Och utrymme för uteliv

Alla husen får en rejäl altan med trädäck på baksidan av huset. Här finns plats för allt från den där första koppen kaffe innan resten av familjen vaknar till grillkvällar med hela gänget De flesta husen får också en härlig terrass ovanpå sin carport! Finns det gröna fingrar i familjen? Då är det fritt fram att skapa ditt eget odlarparadis. Och vill du mest bara vara går det minst lika bra. Husens tomter varierar i storlek, så att du kan välja vad som passar er allra bäst. Både gräsmatta och uteplatser är klara när du flyttar in.

Skillnad på hus och hem

Vi vet att ett hem är så mycket mer än golv, väggar och tak. Det är en plats för liv och rörelse i livets alla skeden. 

När vi planerar våra hus är det just detta som är vår utgångspunkt. Hur vi kan skapa förutsättningar för vardagens bestyr och mysiga stunder med nära och kära. För först då kan en bostad bli till ett hem.

Området

I jakten på en bostad letar man inte bara efter ett antal rum att ställa sängen och soffan i. Man letar såklart också efter någonstans att gå morgonpromenaden eller ett café där man tar lördagsfikan. Med det sagt tror vi att du kommer trivas just här!

Naturskönt och fjordnära – tio minuter från stan

Sundstrand ligger otroligt vackert, i sluttningen mot Byfjordens södra strand med en underbar utsikt över inloppet till Uddevalla. Här bor du med närhet till svalkande dopp och alla möjigheter till härliga utflykter i omgivningarna – men ändå bara 10 minuter med bil från all service i Uddevallas trevliga stadskärna. Här trivs hela familjen, oavsett hur din familj ser ut. 

Ny förskola i området

Sundsstrand är ett expansivt område som när det står klart kommer att innehålla runt 200 bostäder i olika former. Idag består största delen av bebyggelsen av villor och området har precis fått en egen förskola. I skrivande stund huserar förskolan Stranden i provisoriska lokaler tills de nya är färdigbyggda vid årsskiftet 2019/2020. Forshällaskolan (F-6), ligger ungefär 5 kilometer från området – och högstadium finns både inne i Uddevalla och i Ljungskile. Shoppar gör du antingen inne i Uddevalla, eller varför inte ta en tur till Torp? Även dit tar du dig på tio minuter i bilen. 

Upplevelser runt knuten

Här finns alla möjigheter till en härlig fritid för hela familjen. Förutom närheten till havet med allt vad det innebär finns här både bär- och svampskogar att utforska. Vid Sunds brygga kan du hoppa på skärgårdsbåten in till stan – eller kanske stanna till vid någon av grannstränderna för att se var badet svalkar bäst? Ta en söndagspromenad till vackra Gustafsberg och fika på Snäckan, eller kanske en bit mat på Villa Lindesnäs? Och blir du sugen på ett större utbud av caféer, restauranger eller kulturupplevelser hittar du massor att välja på inne i Uddevalla.

Bil, cykel eller buss  

Härifrån har du faktiskt nära till det mesta. Tio minuter i bilen tar dig antingen in till Uddevalla centrum – eller till all shopping på Torp. Till mysiga Ljungskile är det ungefär lika långt, och om du pendlar till Göteborg är du framme på cirka 50 minuter. Såväl Trollhättan som Vänersborg når du på en halvtimmes bilresa. Föredrar du att åka kollektivt går det också bra, busshållplats finns i närheten och in till Uddevalla tar det ca 20 minuter. Därifrån kan du också ta pendeltåget till Göteborg om du vill. Härifrån går också cykelväg hela vägen in till Uddevalla, du är framme på 20-30 minuter.

 

Finns i närheten

ICA Kvantum – 12,9 km (5,5 km cykel)

City Gross Uddevalla – 15,7 km

Förskolan Stranden – 550 m

Forshällaskolan (F-6) – 5,3 km

 

Busshållplats – 900 m

Kampenhof – 13,2 km (6,2 km cykel)

Uddevalla Centralstation – 13,9 km (7 km cykel)

 

Torp Köpcentrum – 14,2 km

Biostaden  – 12,9 km (6,5 km cykel)

Bohusläns museum – 13,5 km (6,6 km cykel)

 

Konditori Snäckan – 2,8 km 

Villa Lindesnäs – 3 km 

 

Tid till annat. Bland annat...

Det finns många fördelar med att välja ett nytt hem framför ett begagnat. Husen är noga genomtänkta för att hålla i många år framöver och det dröjer innan du behöver renovera. Den tiden kan du lägga på annat!

Fler skäl till att välja nyproduktion!

Lika modernt nu som då

I tusentals år har man byggt bostäder i trä. De gör vi också i våra fabriker i Myresjö, Vrigstad och Sundsvall. Där kombineras 90 år av byggkunnande och hantverk i stora planelement eller volymer som vi sedan sätter ihop på byggplatsen. Smart, tryggt och hållbart - Modernt!