Projekt

Slutsålt

Brf Eken

Lerum, Stenkullen

  • Antal bostäder 12 lägenheter
  • Inflyttning Sommaren 2020

Ljuvliga lägenheter i lugna Stenkullen

Med ett härligt naturnära läge – men också med promenadavstånd till pendeltåget som tar dig till Göteborg på 25 minuter – bygger vi nu tre vackra New England-inspirerade hus med fyra lägenheter om 82 kvm i varje. Brf Eken är perfekt för dig som vill lämna stadens trängsel och få ett bättre boende för pengarna. I bekväm bostadsrättsform, dessutom.

Stenkullen är en trevlig liten ort i Lerums kommun, ungefär 5 kilometer från centrala Lerum. Här har du nära till såväl mysiga skogspromenader som idrottsaktiviteter för hela familjen. Stenkullen är nämligen något av centralorten för sport i kommunen, här finns allt från skatepark till ishall. Inne i Lerum finns allt du behöver i din vardag, och blir du sugen på ett större utbud tar du dig snabbt och enkelt in till Göteborg.

Status på detta projekt

Kommande försäljning
Infoträff
22 januari
Säljstart
januari 2019
Byggstart
Inflyttning
Prel. Sommaren 2020

Slutsålt!

Intresset för projektet har varit mycket stort och projektet är slutsålt. Under Sök bostad kan du hitta andra bostäder som OBOS planerar i närheten.

Projektfakta
  • Antal bostäder 12 lägenheter
  • Boarea 82 kvm
  • Antal rum 3-4 rum och kök
  • Inflyttning Sommaren 2020

Projekt

Ett bostadsprojekt som detta är så mycket mer än de enskilda huset. Här ska alla som flyttar in trivas och bostäderna harmonisera för en skön kvarterskänsla.

Bekvämt boende med villakänsla

Brf Eken får ett lugnt läge med skogen runt knuten, en härlig plats att komma hem till efter en arbetsdag. Husen får en klassiskt vit fasad med den liggande träpanelen som är karaktäristisk för New England-stilen. Det svarta taket och de spröjsade fönsterna gör sitt till för helhetsintrycket och utvändiga trapphuset ger byggnaden och dess fasad en extra dimension samtidigt som det också skapar utrymme för väl tilltagna och möbleringsbara uteplatser.

Med alla praktiska detaljer på plats

Ett nytt boende ska inte bara vara vackert och trivsamt: även de praktiska detaljerna räknas. Här parkerar du bilen på din egen parkeringplats i anslutning till huset – och slipper släpa matkassar lång väg. Det kommer även att finnas gästparkeringar att tillgå. Till varje lägenhet hör också ett eget, utvändigt, förråd med plats för det mesta. 

PDF

Hitta din favorit i kvarteret?

I kvarterskissen kan du se var i kvarteret du skulle trivas bäst! 

Se större bild!

Artikel

Gott vardagsliv i sportiga Stenkullen

Handboll, fotboll, friidrott, ishockey, ridning eller konståkning? Här finns alla möjligheter till sportiga aktiviteter för hela familjen. 

Läs hela artikeln!

Artikel

En flirt med amerikanska östkusten på ren svenska

Har du också fastnat för den charmigt eleganta New England-stilen, men tycker att en egen villa känns som ett väl stort steg? 

Läs hela artikeln!

Bostäder

Ta en titt på bostäderna vi tänker bygga i projektet. Moderna, prisvärda och framförallt hållbara eftersom vi bygger i trä. Vi tror de kommer falla dig i smaken! Vågar vi säga välkommen hem än? 

Välkomnande och välplanerade lägenheter

De ljusa, härliga lägenheterna i Brf Eken får en god standard redan från början. Vad sägs till exempel om ekparkett, kakel och klinker i entré och badrum, kök från HTH och vitvaror från Siemens? Vill du sedan sätta din egen prägel på ditt nya hem finns förstås även olika tillvalsmöjligheter att välja mellan. Men framförallt bjuder lägenheterna på en ytterst effektiv planlösning. På 82 kvm får du plats med alla funktioner du behöver i din vardag. Vardagsrummet är också anpassat för att kunna delas av för att få ett tredje sovrum. Så vill du flytta in i en trea eller en fyra? Valet är ditt.

Med gott om plats för uteliv

Här behöver du inte missa vårens första utomhusfika bara för att du bor i lägenhet! Väljer du någon av lägenheterna på bottenvåningen får du en större uteplats på baksidan av huset och en mindre i anslutning till entrén. Lägenheterna en trappa upp får sin stora uteplats vid entrén och en fransk balkong i vardagsrummet. Här finns med andra ord alla möjligheter för ute-njut.

Området

I jakten på en bostad letar man inte bara efter ett antal rum att ställa sängen och soffan i. Man letar såklart också efter någonstans att gå morgonpromenaden eller ett café där man tar lördagsfikan. Med det sagt tror vi att du kommer trivas just här!

Välkommen till Stenkullen!

Stenkullen är en trevlig liten ort med ett strategiskt läge i Lerums kommun. Här har du all service inne i Lerum eller grannorten Floda på bekvämt avstånd – och dessutom har du gångavstånd till pendeltåget som tar dig till Göteborg på 25 minuter, eller till Alingsås på 20 minuter. Härifrån går också bussar till kommunens alla hörn, vilket både ger en enklare vardag och möjlighet till intressanta utflykter.

Läge för en aktiv fritid

Här har du nära till såväl mysiga skogspromenader som idrottsaktiviteter för hela familjen. Stenkullen är nämligen något av centralorten för sport i kommunen, här finns allt från skatepark till ishall, fotbollsplaner, gym och yogastudio – och mycket mer. Säveåns naturreservet erbjuder både härliga naturupplevelser och fina fiskemöjligheter. På våren kan du vandra i ett hav av vitsippor och blåsippor och på sommaren går det fint att ta sig ett svalkande dopp i ån.

Service, handel, skola

I närområdet finns både Stenkulan skola (F-9) och flera förskolor. Stenkullen har också en liten servicebutik med postombud och ett par restauranger. Närmaste större matbutik hittar du i Floda, ett par kilometer bort. I Floda finns också den populära restaurangen Jernbruket med fokus på närproducerade råvaror, som drar folk från hela Göteborgsområdet. Närproducerade råvaror till din egen matlagning handlar du med fördel genom rekoring Floda Gråbo. Inne i Lerum hittar du sedan all service du behöver i din vardag: butiker, restauranger, vårdcentraler, bibliotek och mycket mer.

Tid till annat...

Det finns många fördelar med att välja ett nytt hem framför ett begagnat. Husen är noga genomtänkta för att hålla i många år framöver och det dröjer innan du behöver renovera. Den tiden kan du lägga på annat!

Lika modernt nu som då

I tusentals år har man byggt bostäder i trä. De gör vi också i våra fabriker i Myresjö, Vrigstad och Sundsvall. Där kombineras 90 år av byggkunnande och hantverk i stora planelement eller volymer som vi sedan sätter ihop på byggplatsen. Smart, tryggt och hållbart - Modernt!