Projekt

Slutsålt

Brf Elins Trädgårdar

Växjö, Bredvik

  • Antal bostäder 18 lägenheter
  • Inflyttning September 2020

Nyproduktion av lägenheter i Bredvik

I sjönära stadsdelen Bredvik fem kilometer från Växjö centrum bygger OBOS 18 bostadsrätter i storlekar från 45 till 124 kvm. Här bor du lugnt och skönt med närhet till affärer, service, kommunikationer och stadens puls.

Kvarteret får en härligt lummig känsla av trädgårdsstad, med uteplatser, balkonger och trädgårdar som ger liv åt boendemiljön. Varje hushåll får en egen elcykel – perfekt för söndagsutflykten till Växjö city, Samarkand eller Arenastaden. Välkommen till Brf Elins Trädgårdar!

För dig som är intresserad av att bo i kvarteret, kommer nu systerprojektet
Ebbas Trädgårdar! Välkommen!

Status på detta projekt

Kommande försäljning
Säljstart
Byggstart
Inflyttning
Prel. September 2020

Slutsålt

Intresset för projektet har varit mycket stort och projektet är slutsålt. Under Sök bostad kan du hitta andra bostäder som OBOS planerar i närheten.

Hitta bostad

Brf Elins Trädgårdar

18
Sålda
Beteckning
Boendeform
Boarea
Antal rum
Pris
Status
Projektfakta
  • Antal bostäder 18 lägenheter
  • Inflyttning September 2020
  • Upplåtelseform Bostadsrätt

Kontaktpersoner

Kundansvarig

Nicole Wångne

  • 010-434 12 48

Projekt

Ett bostadsprojekt som detta är så mycket mer än det enskilda huset. Här ska alla som flyttar in trivas och bostäderna harmonisera för en skön kvarterskänsla.

Grönt och skönt kvarter

I Brf Elins Trädgårdar skapas en innergård fylld av grönska och hållbart framtidstänk. Detta förstärks ytterligare av husens jordnära kulörer som stärker trädgårdsstadskaraktären. Här känns det naturligt att gå ut på innergården och dra upp några morötter till kvällens gryta.

Centralt i kvarteret finns en liten lekplats, perfekt för busiga barn. Parkeringsplats ingår för lägenheter med 2-5 r o k och här har vi valt att samla parkeringsplatserna i två grupperingar i anslutning till husen – så att du alltid ska ha nära till sin bil oavsett var du bor i området. Självklart har du också eget förråd – antingen i direkt anslutning till lägenheten eller i gemensamt förrådshus på gården beroende på vilken lägenhet du väljer.

PDF

Ta en titt på kvarteret

Här kan du ta en titt för hur vi planerar kvarteret i Brf Elins Trädgårdar. Vart i kvarteret skulle du vilja bo?

Se större bild

Artikel

Ett hållbart kvarter

Projektutvecklare Cecilia Krantz berättar om hur Elins Trädgårdar blir ett hållbart kvarter med mycket liv och värme!

Läs hela artikeln

Gåva

Elcykel på köpet!

I Brf Elins Trädgårdar erbjuder vi alla hushåll en elcykel. Många av de transporter som vi gör med bil i vardagen skulle nämligen kunna bytas ut mot en cykeltur, vilket är snällt både mot plånboken och miljön. Vilken vinst!

Bostäderna

Ta en titt på bostäderna vi tänker bygga i projektet. Moderna, prisvärda och framförallt hållbara eftersom vi bygger i trä. Vi tror de kommer falla dig i smaken! Vågar vi säga välkommen hem än?

Hållbara lägenheter i flera olika storlekar

Brf Elins Trädgårdar består av totalt 18 lägenheter i flerbostadshus – och här hittar du lätt något som passar just din livsstil! Allt från den lilla student-ettan på 45 kvadrat till rymliga femrumslägenheter på 124 kvadratmeter med tre sovrum – som gjorda för barnfamiljen.  

Husen byggs med både stomme och fasad i miljövänligt trä och med lummiga och trivsamma innergårdar.

Alla lägenheter har egen entré, antingen i markplan eller via loftgång på andra och tredje plan. Det ger också en mer tydlig och markerad känsla av att du kommer hem till just din egen bostad – till skillnad från om du ansluter till lägenheten från ett trapphus. Ett av lägenhetshusen är lite större och byggs i tre plan. Här finns det självklart hiss, perfekt både för barnvagnen och matkassarna. 

Att kunna njuta av en lugn stund på sin egen uteplats tycker vi är viktigt, och därför har vi sett till att varje lägenhet i Brf Elins Trädgårdar har antingen uteplats i markplan eller en härlig balkong. 

Bilderna ska ses som vägledande och avvikelser kan förekomma. Se teknisk beskrivning för korrekt information.

Artikel

Kvadratmeter på rätt ställe!

Visst, storleken har betydelse. Även när det gäller ditt boende. Men vad är det som gör att vissa hem upplevs som större än vad de egentligen är? Svaret sitter i planlösningen.

Läs hela artikeln

Artikel

Arkitekten om Elins Trädgårdar

Gunilla Svensson är arkitekt och hade en tydlig när han var med och utformade projektet. Läs hur tankarna gick och varför. 

Läs hela artikeln

Artikel

10 anledningar att välja nyproduktion

Har du och din familj bestämt er för att köpa bostad? Härligt! Då återstår bara frågan – vad ska ni välja?

Läs hela artikeln

Området

I jakten på en bostad letar man inte bara efter ett antal rum att ställa sängen och soffan i. Man letar såklart också efter någonstans att gå morgonpromenaden eller ett café där man tar lördagsfikan. Med det sagt tror vi att du kommer trivas just här!

Ett jordnära och trivsamt kvarter

Det blir ett mysigt kvarter med uteplatser och trädgårdar skapar en lummig och sammanhängande gårdsmiljö. Detta förstärks ytterligare av husen jordnära kulörer som stärker trädgårdsstadskaraktären.

Välkommen till Bredvik

Bredvik ligger utmed Norra Bergundasjöns västra strand. I detta idylliska område i sydöstra Växjö planeras det för 400 nya bostäder, och här bygger OBOS 18 lägenheter.

Bredvi(k) det mesta

Tomterna i Bredvik ligger på ett bekvämt avstånd till det mesta. På ett par minuter tar du dig snabbt både på cykel och med bil till Växjös största handelsområde, Samarkand. Det kommer även att byggas en bro över sjöns norra spets för att knyta ihop Bredvik och förkorta vägen till Samarkand och centrum. Vill du ta bussen går det regelbundna förbindelser såväl regionalt som lokalt.

Två nya lekplatser

I Bredvik finns en nybyggd sporthall och konstgräsplan. Det planeras även för en lekplats i de centrala delarna av området. Här ska det också vara möjligt att utöva friluftsändamål och odling. Visionen är att lekplatserna ska utformas efter tema med anknytning till området. 

Skolan som tog hem guldet

I Bredvik finns Växjös största nybyggda grundskola Pär Lagerkvists skola, som färdigställdes under våren 2017. Skolan har plats för 1000 elever och uppnår miljöklassningen Miljöbyggnad Guld. Det betyder att höga krav har ställts på bland annat energianvändning och ljudmiljö för att ta hänsyn till både lärare, elever och miljö.

Ett socialt och hållbart liv

I vårt nya bostadsområde i Bredvik finns alla förutsättningar för att leva ett socialt och hållbart liv. Närheten till förskola och skola gör det till det perfekta boendet för barnfamiljen, men självklart även för dig som uppskattar ett rymligt boende med närhet både till natur och centrum. Här kan du njuta av ditt nya boende med trädgårdsstadskaraktär i ett kvarter med spännande och levande arkitektur.

Finns i närheten

Ica Maxi 2,6 km

City Gross 3,3 km

Willys 3,4 km 

Pär Lagerkvist skola 50 m

Växjö Fria Gymnasium 3,7 km 

Växjö station 5,2 km 

Växjö småland airport 7,1 km

Växjö Fältrittklubb 2,5 km

Myresjöhus Arena 3,6 km

Växjö Golfklubb 5,2 km

Grand Samarkand 2,5 km

Leos Lekland 3,3 km

Biparadiset 4,6 km

Filmstaden 4,8 km

Smålands museum 5,4 km

Inlåst-Real Life Room Escape Game (Nöjescenter) 6,3 km

Pizza hut 3,3 km

Stars and Stripes 5 km

PM & Vänner 5,3 km 

Grilleriet Burgers Växjö 5,6 km

Om bostadsrätter

Livet i Brf

Under byggtiden kommer OBOS att bilda och administrera bostadsrättsföreningen. När byggnationen är klar och alla är inflyttade kommer föreningen att lämnas över till en ny styrelse som då består av er som bor i föreningen. 

Läs mer

Fördelar med nyproduktion

Tid till annat. Bland annat...

Det finns många fördelar med att välja ett nytt hem framför ett begagnat. Husen är noga genomtänkta för att hålla i många år framöver och det dröjer innan du behöver renovera. Den tiden kan du lägga på annat!

Läs mer

Om träbyggnation

Lika modernt nu som då

I tusentals år har man byggt bostäder i trä. De gör vi också i våra fabriker i Myresjö, Vrigstad och Sundsvall. Där kombineras 90 år av byggkunnande och hantverk i stora planelement eller volymer som vi sedan sätter ihop på byggplatsen. Smart, tryggt och hållbart - Modernt!

Läs mer