Projekt

Kommande

Brf Elins Trädgårdar

Växjö, Bredvik

  • Antal bostäder 26 lägenheter
  • Säljstart Hösten 2018
  • Inflyttning Våren 2020

Nyproduktion av lägenheter i Bredvik

I sjönära stadsdelen Bredvik fem kilometer utanför Växjö planerar OBOS att bygga 26 bostadsrätter i storlekar från 45 till 124 kvm. Här bor du lugnt och skönt med närhet till affärer, service, kommunikationer och stadens puls.

Kvarteret får en härligt lummig känsla av trädgårdsstad, med uteplatser, balkonger och trädgårdar som ger liv åt boendemiljön. Varje hushåll får en egen elcykel – perfekt för söndagsutflykten till Växjö city, Samarkand eller Arenastaden. Välkommen till Brf Elins Trädgårdar!

Dela detta

Vi planerar för fullt!

Ett bostadsprojekt som detta kräver goda förberedelser, omfattande underlag och framförallt ordentlig planering! Arkitekten ritar, vi projekterar och försäljningen planeras. Allt in i minsta detalj!

Anmäl ditt intresse på projektet så hör vi av oss när försäljningen närmar sig. I takt med att projektets delar faller på plats kommer vi uppdatera med planlösningar, 3D-bilder och priser. 

Rasmus Wickell
Fastighetsmäklare Svensk Fastighetsförmedling
rasmus.wickell@svenskfast.se
070-780 94 97

Emma Malmqvist
Kundansvarig OBOS
emma.malmqvist@obos.se
010-434 12 47

Projektfakta
  • Antal bostäder 26 lägenheter
  • Säljstart Hösten 2018
  • Inflyttning Våren 2020
  • Upplåtelseform Bostadsrätt
Projektdokument

Titta närmare på kvarteret

I kvarterskissen kan du se var i kvarteret du skulle trivas bäst!

Klicka här för att se en större version

Få mer information

Intresseanmälan

Här ska det byggas!

I Bredvik bygger vi 26 lägenheter om 45-124 m². Invändigt har vi utgått ifrån att den fasta inredningen ska hålla klassiska snitt för att hålla både kvalitets- och trendmässigt i många år. 

 

Hållbara lägenheter i flera olika storlekar

Brf Elins Trädgårdar består av totalt 26 lägenheter i flerbostadshus – och här hittar du lätt något som passar just din livsstil! Allt från den lilla student-ettan på 45 kvadrat till rymliga femrumslägenheter på 124 kvadratmeter med tre sovrum – som gjorda för barnfamiljen.  

Husen byggs med både stomme och fasad i miljövänligt trä och bildar tillsammans med äganderätterna i Elins Trädgårdskvarter ett sammanhållet bostadsområde med lummiga och trivsamma innergårdar. 

För att få en levande och varierad känsla i kvarteret har vi valt att bygga lägenheterna i sex separata huskroppar, där ingen är den andra lik. På så sätt känns det både personligt och trivsamt för ögat. 

Alla lägenheter har egen entré, antingen i markplan eller via loftgång på andra och tredje plan. Det ger också en mer tydlig och markerad känsla av att du kommer hem till just din egen bostad – till skillnad från om du ansluter till lägenheten från ett trapphus. Ett av lägenhetshusen är lite större och byggs i tre plan. Här finns det självklart hiss, perfekt både för barnvagnen och matkassarna. 

Att kunna njuta av en lugn stund på sin egen uteplats tycker vi är viktigt, och därför har vi sett till att varje lägenhet i Brf Elins Trädgårdar har antingen uteplats i markplan eller en härlig balkong. 

Elcykel på köpet

I Brf Elins Trädgårdar erbjuder vi alla hushåll en elcykel. Många av de transporter som vi gör med bil i vardagen skulle nämligen kunna bytas ut mot en cykeltur, vilket är snällt både mot plånboken och miljön. Vilken vinst!

Skillnad på hus och hem

Vi vet att ett hem är så mycket mer än golv, väggar och tak. Det är en plats för liv och rörelse i livets alla skeden. 

När vi planerar våra hus är det just detta som är vår utgångspunkt. Hur vi kan skapa förutsättningar för vardagens bestyr och mysiga stunder med nära och kära. För först då kan en bostad bli till ett hem.

Området

I jakten på en bostad letar man inte bara efter ett antal rum att ställa sängen och soffan i. Man letar såklart också efter någonstans att gå morgonpromenaden eller ett café där man tar lördagsfikan. Med det sagt tror vi att du kommer trivas just här!

Ett jordnära och trivsamt kvarter

Elins trädgårdskvarter har ett systerprojekt i ”Brf Elins Trädgårdar” som blir bostadsrätter i flerbostadshus tvärs över gården. Bostädernas uteplatser och trädgårdar skapar en lummig och sammanhängande gårdsmiljö i kvarteret. Detta förstärks ytterligare av husen jordnära kulörer som stärker trädgårdsstadskaraktären.  Tillsammans skapar dem ett kvarter med en innergård fylld grönska och hållbart framtidstänk. 

Välkommen till Bredvik

Bredvik ligger utmed Norra Bergundasjöns västra strand. I detta idylliska område i sydöstra Växjö planeras det för 400 nya bostäder, och här bygger OBOS 26 lägenheter.

Bredvi(k) det mesta

Tomterna i Bredvik ligger på ett bekvämt avstånd till det mesta. På ett par minuter tar du dig snabbt både på cykel och med bil till Växjös största handelsområde, Samarkand. Det kommer även att byggas en bro över sjöns norra spets för att knyta ihop Bredvik och förkorta vägen till Samarkand och centrum. Vill du ta bussen går det regelbundna förbindelser såväl regionalt som lokalt.

Två nya lekplatser

I Bredvik finns en nybyggd sporthall och konstgräsplan. Det planeras även för en lekplats i de centrala delarna av området. Här ska det också vara möjligt att utöva friluftsändamål och odling. Visionen är att lekplatserna ska utformas efter tema med anknytning till området. 

Skolan som tog hem guldet

I Bredvik finns Växjös största nybyggda grundskola Pär Lagerkvists skola, som färdigställdes under våren 2017. Skolan har plats för 1000 elever och uppnår miljöklassningen Miljöbyggnad Guld. Det betyder att höga krav har ställts på bland annat energianvändning och ljudmiljö för att ta hänsyn till både lärare, elever och miljö.

Ett socialt och hållbart liv

I vårt nya bostadsområde i Bredvik finns alla förutsättningar för att leva ett socialt och hållbart liv. Närheten till förskola och skola gör det till det perfekta boendet för barnfamiljen, men självklart även för dig som uppskattar ett rymligt boende med närhet både till natur och centrum. Här kan du njuta av ditt nya boende med trädgårdsstadskaraktär i ett kvarter med spännande och levande arkitektur.

OBOS bildar föreningen

Under byggtiden kommer OBOS att bilda och administrera bostadsrättsföreningen. När byggnationen är klar och alla är inflyttade kommer föreningen att lämnas över till en ny styrelse som då består av er som bor i föreningen. 

Tid till annat...

Det finns många fördelar med att välja ett nytt hem framför ett begagnat. Husen är noga genomtänkta för att hålla i många år framöver och det dröjer innan du behöver renovera. Den tiden kan du lägga på annat!

Lika modernt nu som då

I tusentals år har man byggt bostäder i trä. De gör vi också i våra fabriker i Myresjö, Vrigstad och Sundsvall. Där kombineras 90 år av byggkunnande och hantverk i stora planelement eller volymer som vi sedan sätter ihop på byggplatsen. Smart, tryggt och hållbart - Modernt!