Vi uppfyller bostadsdrömmar som vanligt - läs här om hur vi jobbar under rådande förutsättningar

Fåtal kvar!

Projekt

Försäljning pågår

Brf Flygledartornet

Botkyrka, Riksten

 • Antal bostäder 29 parhus, radhus och fristående hus
 • Pris Från 3 395 000 kr
 • Säljstart Försäljning pågår
 • Inflyttning Från vintern 2020/2021

Nya hem med bästa läget i Riksten friluftsstad

Bo med naturen som närmaste granne, nära skolor och service, med bekvämt pendlingsavstånd till såväl Stockholm som Södertälje.

Här, i en grön och skön miljö, planerar vi på OBOS nu att bygga 29 bostadsrätter i form av friliggande småhus, radhus och parhus – i en och samma bostadsrättsförening. 

Riksten friluftsstad var förut en gammal militärflygplats, men är idag ett etablerat bostadsområde med varierad bebyggelse. Brf Flygledartornet får områdets bästa läge, precis på kullen där flygplatsens flygledartorn en gång stod. Är det din tur att njuta av utsikten nu?

Pssst. 3D-bilderna är skapade för att ge dig en så tydlig bild av bostäderna som möjligt. Tänk bara på att vi under bostadsresans gång kan behöva göra mindre justeringar.

Bo från 14.633 kr i månaden

Nedan kan du se ett räkneexempel vad boendekostnaden per månad kan bli. Tänk på att amortering innebär att du betalar av på dina lån och kan ses som ett eget sparande. Hur mycket du amorterar beror på hur mycket du lånar, läs mer under "Visa hur vi har räknat".

Pris
3.564.750 kr
Kontantinsats (15%)
534.713 kr
Lån (85%)
3.030.038 kr
Ränta efter skatteavdrag/mån
3.694 kr
Månadsavgift
4.227 kr
Driftkostnad
1.662 kr
Amortering
5.050 kr
Boendekostnad per månad*
14.633 kr

I avgiften ingår inte kostnader för värme, vatten, hushållsel, avfallshantering, kabel-tv och bredband.

I driftkostnaden ingår uppskattade kostnader för värme, vatten, hushållsel, avfallshantering, kabel-tv och bredband.

Vad din totala månadskostnad blir beror på hur stor kontantinsats du kan betala, vad räntorna ligger på just nu och hur du väljer lägga upp dina lån.

Lånet är baserat på en bolåneränta från Nordea på 2,09% (2019-10-17). Vill du räkna med andra räntor eller uppdelningar, besök din egen banks hemsida.

Kom även ihåg att du behöver amortera på ditt lån vid lån enligt exemplet ovan. Om du har ett lån som motsvarar 70% eller mer av bostadens värde vid köpet amorterar du 2% per år. Har du lån på lägre än 70%, ner till 50%, amorterar du 1% av lånet varje år.

Status på detta projekt

Projekt under planering
Kommande försäljning
Infoträff
Säljstart
Försäljning pågår!
Byggstart
Inflyttning
Projektfakta
 • Antal bostäder 29 parhus, radhus och fristående hus
 • Boarea 107, 120 och 137 m²
 • Pris Från 3 395 000 kr
 • Månadsavgift Från 4 227 kr
 • Säljstart Försäljning pågår
 • Inflyttning Från vintern 2020/2021
 • Upplåtelseform Bostadsrätt

OBOS samarbetar med Nordea och Handelsbanken

Både Handelsbanken och Nordea har tagit fram ett erbjudande till dig som köper en bostad i Brf Flygledartornet.

Se Handelsbankens erbjudande här!

Se Nordeas erbjudande här!

Visningar

Visning i Brf Flygledartornet

Tids­bokning

Säby Torg 19, Rönninge

Boka tid

Försäljning pågår!

Hittat drömbostaden och vill veta mer?

Under "Hitta bostad" kan du se planlösningar och priser på lediga objekt. Har du redan en favorit eller vill veta mer om bostäderna är du välkommen att kontakta mäklaren eller projektets kundansvarig. Du kan också fylla i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Kontaktpersoner

Mäklare, Pia Andersson Fastighetsbyrå

Patrik Alwin

08-532 501 66

070-915 48 88

Mäklare, Pia Andersson Fastighetsbyrå

Amanda Alwin

08-532 501 66

073-233 33 58

Kundansvarig, OBOS

Jubisa Lopez

010-434 16 16

070-600 37 40

Bostäderna

Ta en titt på bostäderna vi tänker bygga i projektet. Moderna, prisvärda och framförallt hållbara eftersom vi bygger i trä. Vi tror de kommer falla dig i smaken! Vågar vi säga välkommen hem än? 

Här blir du herre på täppan

Husen i Brf Flygledartornet ligger lite ostört på en höjd mitt i området. Vägen upp till toppen kantas av friliggande småhus och uppe vid torget hittar vi parhus och radhus. Alla husen är färgsatta i en varm färgskala inspirerad av vår svenska militärhistoria. Varje hus får fina uteplatser som bara väntar på att du ska tända grillen. Finns det gröna fingrar i familjen är det fritt fram att skapa ditt eget odlarparadis. Vill du mest bara vara? Då har du kommit till rätt plats – mer lättskötta tomter får man leta länge efter. 

Riktigt bra bostäder till riktigt bra pris

Gemensamt för husen är att nedervåningen bjuder på öppna, sociala ytor medan övervåningen lämnar plats till familjens privata liv. Inredningen är genomgående ljus och stilren för att hålla stilen i många år framöver. Vill du sätta din egen prägel på ditt boende finns även tre olika tillvalspaket att välja mellan. Alla hus får ett eget förråd och egen parkering med plats för två bilar. El finns också förberett för att föreningen ska kunna ordna med laddstolpar till elbilar.

Se objekt med priser i boväljaren!

Modellbeskrivning

I projektet bygger vi tre olika husmodeller som påminner om varandra. Här kan du läsa mer om fördelarna hos respektive hus.

Hus - 107 kvm

Hus - 120 kvm

Hus - 137 kvm

 

VR-visning

Upplev husen - gå på VR-visning här!

Via denna VR-visning får du en känsla för hur planlösningen ser ut i husen på 120 kvm. Observera att inredningsvalen inte stämmer överens med verkligheten i Brf Flygledartornet.

Klicka här för VR-visning!

Projektutvecklaren berättar

Varför välja Brf Flygledartornet?

Vad sägs om en sammanfattning av projektets alla fördelar? Okej, vi lämnar över ordet till projektutvecklare Johanna Sardi.

Klicka här!

Området

I jakten på en bostad letar man inte bara efter ett antal rum att ställa sängen och soffan i. Man letar såklart också efter någonstans att gå morgonpromenaden eller ett café där man tar lördagsfikan. Med det sagt tror vi att du kommer trivas just här!

Populärt då som nu

Rikstens friluftsstad har ett utmärkt läge i det expansiva Södertörn i Botkyrka kommun. Bara 2,5 mil från både Stockholm och Södertälje, eller 20 minuter med pendeltåg från intilliggande Tullinge, dit du enkelt tar dig med buss eller cykel. Här i Riksten har människor bott ända sedan stenåldern. Idag kännetecknas området av skön småstadskänsla i blandad bebyggelse av småhus och flerbostadshus. Här bor du nära natur och friluftsliv – men med storstadens utbud inom räckhåll. 

Idag bor över 2 700 personer i Rikstens friluftsstad. När området är helt färdigbyggt, 2032, beräknas uppemot 14 000 personer ha hittat hem här. Här finns flera förskolor och en egen skola (F-9). Och fast det är nybyggt har området redan gott om service som både underlättar och lyxar till din vardag – bland annat matbutik, pizzeria, skönhetssalong, tandläkare och en egen biograf.

Arkitekten berättar

Design som känns i hjärtat

Vad är det som gör att vi uppfattar ett bostadsområde som trivsamt? Och hur gör man för att skapa ett sådant? Arkitekt Erika Wörman vet.

Läs mer!

Emma och Patrik berättar

Enkelt att trivas i Riksten friluftsstad

Vad sägs om att bo i en småstadsidyll, en egen liten stad med en alla känner alla-känsla, där det är lätt att flytta in och få nya vänner? Välkommen till Riksten friluftsstad.

Läs mer!

Historien om platsen

Från högtflygande plan till hem med utsikt

Namnet avslöjar en del, Brf Flygledartornet tar plats på kullen där flygledartornet som lotsade planen hem till Södertörns Flygflottilj F 18 en gång stod. Här berättar vi lite mer om platsens historia. 

Läs mer!

Finns i närheten

• ICA Nära – 950 m 

• Rikstens skönhet – 850 m

• Tullinge Tandläkarna – 1,1 km

• Förskolan Nova – 350 m

• Luna förskola – 850 m

• Rikstens skola (F-9) – 900 m

• Busshållplats – 700 m

• Tullinge station – 3,6 km

• Mulleparken lekplats – 130 m

• Rikstenshallen – 950 m

• Rikstens GK – 2,7 km

• Lida Friluftsgård – 3,7 km

• Biograf Sländan – 1,1 km

• Ebba Dansklubb – 850 m

• Paintballcenter – 750 m

• Pizzeria Pandora – 900 m

• Lida Wärdshus – 3,7 km

Om livet i Brf

OBOS bildar föreningen

Under byggtiden kommer OBOS att bilda och administrera bostadsrättsföreningen. När byggnationen är klar och alla är inflyttade kommer föreningen att lämnas över till en ny styrelse som då består av er som bor i föreningen. 

Läs mer!

Kvalitetsmärkning

En trygg bostadsrättsmarknad

I detta projekt är bostadsrättsföreningen certifierad genom branschinitiativet "Trygg Brf". Vad detta innebär för dig som köpare kan du läsa vidare om på denna infosida.

Läs mer!

Om träbyggnation

Lika modernt nu som då

I tusentals år har man byggt bostäder i trä. De gör vi också i våra fabriker i Myresjö, Vrigstad och Sundsvall. Där kombineras 90 år av byggkunnande och hantverk i stora planelement eller volymer som vi sedan sätter ihop på byggplatsen. Smart, tryggt och hållbart - Modernt!

Läs mer!