Projekt

Under planering

Brf Flygledartornet

Botkyrka, Riksten

  • Antal bostäder 29 par- och radhus
  • Säljstart Våren 2019

Nya charmiga småhus i Rikstens Friluftsstad

OBOS planerar nu ett nytt bostadsprojekt som heter Brf Flygledartornet i det populära området Rikstens Friluftsstad. Här uppför vi 29 småhus i varierande storlek med vacker utsikt över området.

Rikstens Friluftsstad ligger strategiskt i det expansiva Södertörn i Botkyrka kommun. Här finns arbetsplatser, akademisk utbildning och service på ett bekvämt avstånd. Till både Stockholm och Södertälje är det bara 2,5 mil eller 20 minuter med pendeltåg från intilliggande Tullinge, dit du enkelt kan ta dig med buss eller cykel. Välkommen till Brf Flygledartornet!

Dela detta

Status på detta projekt

Projekt under planering
Kommande försäljning
Infoträff
Säljstart
Prel. Våren 2019
Byggstart
Inflyttning

Försäljningen närmar sig!

Projektet har kommit en bit på vägen och närmar sig en bygglovsansökan! Anmäl ditt intresse så håller vi dig uppdaterad med nyheter information om försäljningen. I takt med att projektets delar faller på plats kommer projektwebben uppdateras med bl.a. 3D-bilder, planlösningar och priser.

Har du frågor om projektet och försäljning är du välkommen att höra av dig till Jubisa Lopez som är kundansvarig på OBOS.

Jubisa Lopez

010-434 16 16
projekt.sthlm@obos.se

Anmäl ditt intresse på projektet
Projektfakta
  • Antal bostäder 29 par- och radhus
  • Boarea 107-137 m²
  • Säljstart Våren 2019
  • Upplåtelseform Bostadsrätt

Få mer information

Intresseanmälan

Bostäderna

Ta en titt på bostäderna vi tänker bygga i projektet. Moderna, prisvärda och framförallt hållbara eftersom vi bygger i trä. Vi tror de kommer falla dig i smaken! Vågar vi säga välkommen hem än? 

Öppna och moderna bostäder

Vi planerar att bygga radhus och parhus i storlekarna 107 m², 120 m² och 137 m² i en gemensam bostadsrättsförening. Vi kommer även att bygga en lekplats med flygtema och lägger mycket omsorg på området mellan husen vad gäller trädgårdar, gator, staket och växter etc.

 

Skillnad på hus och hem

Vi vet att ett hem är så mycket mer än golv, väggar och tak. Det är en plats för liv och rörelse i livets alla skeden. 

När vi planerar våra hus är det just detta som är vår utgångspunkt. Hur vi kan skapa förutsättningar för vardagens bestyr och mysiga stunder med nära och kära. För först då kan en bostad bli till ett hem.

Området

I jakten på en bostad letar man inte bara efter ett antal rum att ställa sängen och soffan i. Man letar såklart också efter någonstans att gå morgonpromenaden eller ett café där man tar lördagsfikan. Med det sagt tror vi att du kommer trivas just här!

Med anor från förr

Rikstens Friluftsstad är placerat på en gammal militärflygplats. På detta projekts speciella plats, med ett tydligt symbolvärde för Rikstens Friluftsstad, stod en gång i tiden flygplatsens flygledartorn, vilket har gett projektet dess namn.

En växande stadsdel

I dagsläget bor det cirka 2 200 personer i Rikstens Friluftsstad, i blandad bebyggelse av småhus och flerbostadshus. När stadsdelen är färdigbyggd kommer det att finnas cirka 2 500 bostäder i området. Här får du småstadskänslan med närheten till arbetsplatser, affärer och kultur, samtidigt som det aldrig är långt till natur och friluftsliv. I Riksten Friluftsstad finns flera förskolor och en skola för elever från förskoleklass till årskurs 7. Service-utbudet i området ökar ständigt, idag finns det bland annat en matbutik, tandläkare, skönhetssalong och dansklubb. Någon mil bort ligger Kungens Kurva, Heron City och Skärholmens Centrum med bowling, biografer och rikt shoppingutbud. Mer information om Rikstens Friluftsstad finns på hemsidan www.riksten.se.

Med naturen inpå knuten

Naturen finns inpå knuten med stigar som snabbt leder ut till lugnet i skogen. Bostäderna kompletteras med kvartersparker och det är aldrig långt till en plats för barnen att leka på. Vandrar du österut från området, kommer du bland annat till Paradisets naturreservat och Tyresta nationalpark.

Alltid något kul att göra!

Lida Friluftsgård är en anläggning för friluftsliv, belägen nära bostadsområdet. Här finns vandringsleder och motionsspår på hela 35 kilometer, en rejält tilltagen skidbacke, samt en 50 meter lång sandstrand. I närheten av Riksten Friluftsstad finns dessutom Brantbrinks IP, som erbjuder fotboll, ishockey och tennis samt orienteringsklubben Tullinge SK.

OBOS bildar föreningen

Under byggtiden kommer OBOS att bilda och administrera bostadsrättsföreningen. När byggnationen är klar och alla är inflyttade kommer föreningen att lämnas över till en ny styrelse som då består av er som bor i föreningen. 

Tid till annat...

Det finns många fördelar med att välja ett nytt hem framför ett begagnat. Husen är noga genomtänkta för att hålla i många år framöver och det dröjer innan du behöver renovera. Den tiden kan du lägga på annat!

Lika modernt nu som då

I tusentals år har man byggt bostäder i trä. De gör vi också i våra fabriker i Myresjö, Vrigstad och Sundsvall. Där kombineras 90 år av byggkunnande och hantverk i stora planelement eller volymer som vi sedan sätter ihop på byggplatsen. Smart, tryggt och hållbart - Modernt!