Snart säljstart!

Projekt

Kommande försäljning

Brf Flygledartornet

Botkyrka, Riksten

 • Antal bostäder 29 parhus, radhus och fristående hus
 • Pris Från 3 395 000 kr
 • Säljstart Oktober 2019
 • Inflyttning Från vintern 2020/2021

Nya hem med bästa läget i Riksten friluftsstad

Bo med naturen som närmaste granne, nära skolor och service, med bekvämt pendlingsavstånd till såväl Stockholm som Södertälje.

Här, i en grön och skön miljö, planerar vi på OBOS nu att bygga 29 bostadsrätter i form av friliggande småhus, radhus och parhus – i en och samma bostadsrättsförening. Dessa hus blir också de sista som byggs i området, så fundera inte för länge...

Riksten friluftsstad var förut en gammal militärflygplats, men är idag ett etablerat bostadsområde med varierad bebyggelse. Brf Flygledartornet får områdets bästa läge, precis på kullen där flygplatsens flygledartorn en gång stod. Är det din tur att njuta av utsikten nu?

Dela detta

Status på detta projekt

Projekt under planering
Kommande försäljning
Infoträff
29 september och 1 oktober
Säljstart
7 oktober 2019
Byggstart
Inflyttning
Projektfakta
 • Antal bostäder 29 parhus, radhus och fristående hus
 • Boarea 107, 120 och 137 m²
 • Pris Från 3 395 000 kr
 • Månadsavgift Från 4 227 kr
 • Säljstart Oktober 2019
 • Inflyttning Från vintern 2020/2021
 • Upplåtelseform Bostadsrätt
Projektdokument

Visningar

Infoträff Brf Flygledartornet

söndag 29 sep

10:30-12:30

Eklundshovsvägen 22, Tullinge

Läs mer

Infoträff Brf Flygledartornet

söndag 29 sep

13:30-15:30

Eklundshovsvägen 22, Tullinge

Läs mer

Infoträff Brf Flygledartornet

tisdag 1 okt

18:00-19:00

Eklundshovsvägen 22, Tullinge

Läs mer

Få mer information

Intresseanmälan

Kontaktpersoner

Kundansvarig, OBOS

Jubisa Lopez

010-434 16 16

070-600 37 40

Mäklare, Pia Andersson Fastighetsbyrå

Patrik Alwin

08-532 501 66

070-915 48 88

Mäklare, Pia Andersson Fastighetsbyrå

Amanda Alwin

08-532 501 66

073-233 33 58

Projektutvecklaren berättar

Varför välja Brf Flygledartornet?

Vad sägs om en sammanfattning av projektets alla fördelar? Okej, vi lämnar över ordet till projektutvecklare Johanna Sardi.

Klicka här!

Projektet

Ett bostadsprojekt som detta är så mycket mer än de enskilda huset. Här ska alla som flyttar in trivas och bostäderna harmonisera för en skön kvarterskänsla.

Nya hem med bästa läget i Riksten friluftsstad

Bo med naturen som närmaste granne, nära skolor och service, med bekvämt pendlingsavstånd till såväl Stockholm som Södertälje. Här, i en grön och skön miljö, planerar vi på OBOS nu att bygga 29 bostadsrätter i form av friliggande småhus, radhus och parhus – i en och samma bostadsrättsförening. Dessa hus blir också de sista som byggs i den här etappen, så fundera inte för länge...

Riksten friluftsstad var förut en gammal militärflygplats, men är idag ett etablerat bostadsområde med varierad bebyggelse. Brf Flygledartornet får områdets bästa läge, precis på kullen där flygplatsens flygledartorn en gång stod. Är det din tur att njuta av utsikten nu?

 

Se kvartersskissen här!

Emma och Patrik berättar

Enkelt att trivas i Riksten friluftsstad

Vad sägs om att bo i en småstadsidyll, en egen liten stad med en alla känner alla-känsla, där det är lätt att flytta in och få nya vänner? Välkommen till Riksten friluftsstad.

Läs mer!

Historien om platsen

Från högtflygande plan till hem med utsikt

Namnet avslöjar en del, Brf Flygledartornet tar plats på kullen där flygledartornet som lotsade planen hem till Södertörns Flygflottilj F 18 en gång stod. Här berättar vi lite mer om platsens historia. 

Läs mer!

Arkitekten berättar

Design som känns i hjärtat

Vad är det som gör att vi uppfattar ett bostadsområde som trivsamt? Och hur gör man för att skapa ett sådant? Arkitekt Erika Wörman vet.

Läs mer!

Bostäderna

Ta en titt på bostäderna vi tänker bygga i projektet. Moderna, prisvärda och framförallt hållbara eftersom vi bygger i trä. Vi tror de kommer falla dig i smaken! Vågar vi säga välkommen hem än? 

Här blir du herre på täppan

Husen i Brf Flygledartornet ligger lite ostört på en höjd mitt i området. Vägen upp till toppen kantas av friliggande småhus och uppe vid torget hittar vi parhus och radhus. Alla husen är färgsatta i en varm färgskala inspirerad av vår svenska militärhistoria. Varje hus får fina uteplatser som bara väntar på att du ska tända grillen. Finns det gröna fingrar i familjen är det fritt fram att skapa ditt eget odlarparadis. Vill du mest bara vara? Då har du kommit till rätt plats – mer lättskötta tomter får man leta länge efter. 

Riktigt bra bostäder till riktigt bra pris

Gemensamt för husen är att nedervåningen bjuder på öppna, sociala ytor medan övervåningen lämnar plats till familjens privata liv. Inredningen är genomgående ljus och stilren för att hålla stilen i många år framöver. Vill du sätta din egen prägel på ditt boende finns även tre olika tillvalspaket att välja mellan. Alla hus får ett eget förråd och egen parkering med plats för två bilar. El finns också förberett för att föreningen ska kunna ordna med laddstolpar till elbilar.

Småhus och radhus: 107 kvm

Längtar du efter en ljus och trevlig bostad med kvadratmetrarna på rätt ställe? Lagom stort och lättstädat, med alla bekvämligheter? Då ska du titta lite extra på dessa härliga hus, de finns både som friliggande småhus och radhus.

Läs mer här!

Småhus och radhus: 120 kvm

Det finns en enkel anledning till att just den här husmodellen är en av våra mest populära: den har allt! Lika ljus och välplanerad som sitt mindre syskon, men med lite mer av allt det goda. Här kan du dessutom välja mellan friliggande småhus eller radhus.

Läs mer här!

Småhus, parhus och radhus: 137 kvm

Vill familjen ha extra gott om utrymme? Då är detta huset för er! Lika ljust, trevligt och välplanerat som sina mindre syskon – men med ännu mer av allt det goda. Här kan du dessutom välja mellan friliggande småhus, radhus eller parhus. Valet är ditt!

Läs mer här!

VR-visning

Upplev husen - gå på VR-visning här!

Via denna VR-visning får du en känsla för hur planlösningen ser ut i husen på 120 kvm. Observera att inredningsvalen inte stämmer överens med verkligheten i Brf Flygledartornet.

Klicka här för VR-visning!

Området

I jakten på en bostad letar man inte bara efter ett antal rum att ställa sängen och soffan i. Man letar såklart också efter någonstans att gå morgonpromenaden eller ett café där man tar lördagsfikan. Med det sagt tror vi att du kommer trivas just här!

Populärt då som nu

Rikstens friluftsstad har ett utmärkt läge i det expansiva Södertörn i Botkyrka kommun. Bara 2,5 mil från både Stockholm och Södertälje, eller 20 minuter med pendeltåg från intilliggande Tullinge, dit du enkelt tar dig med buss eller cykel. Här i Riksten har människor bott ända sedan stenåldern. Idag kännetecknas området av skön småstadskänsla i blandad bebyggelse av småhus och flerbostadshus. Här bor du nära natur och friluftsliv – men med storstadens utbud inom räckhåll. 

Idag bor över 2 700 personer i Rikstens friluftsstad. När området är helt färdigbyggt, 2032, beräknas uppemot 14 000 personer ha hittat hem här. Här finns flera förskolor och en egen skola (F-9). Och fast det är nybyggt har området redan gott om service som både underlättar och lyxar till din vardag – bland annat matbutik, pizzeria, skönhetssalong, tandläkare och en egen biograf.

Finns i närheten

• ICA Nära – 950 m 

• Rikstens skönhet – 850 m

• Tullinge Tandläkarna – 1,1 km

• Förskolan Nova – 350 m

• Luna förskola – 850 m

• Rikstens skola (F-9) – 900 m

• Busshållplats – 700 m

• Tullinge station – 3,6 km

• Mulleparken lekplats – 130 m

• Rikstenshallen – 950 m

• Rikstens GK – 2,7 km

• Lida Friluftsgård – 3,7 km

• Biograf Sländan – 1,1 km

• Ebba Dansklubb – 850 m

• Paintballcenter – 750 m

• Pizzeria Pandora – 900 m

• Lida Wärdshus – 3,7 km

Om livet i Brf

OBOS bildar föreningen

Under byggtiden kommer OBOS att bilda och administrera bostadsrättsföreningen. När byggnationen är klar och alla är inflyttade kommer föreningen att lämnas över till en ny styrelse som då består av er som bor i föreningen. 

Läs mer!

Fördelar med nyproduktion

Tid till annat. Bland annat...

Det finns många fördelar med att välja ett nytt hem framför ett begagnat. Husen är noga genomtänkta för att hålla i många år framöver och det dröjer innan du behöver renovera. Den tiden kan du lägga på annat!

Läs mer!

Om träbyggnation

Lika modernt nu som då

I tusentals år har man byggt bostäder i trä. De gör vi också i våra fabriker i Myresjö, Vrigstad och Sundsvall. Där kombineras 90 år av byggkunnande och hantverk i stora planelement eller volymer som vi sedan sätter ihop på byggplatsen. Smart, tryggt och hållbart - Modernt!

Läs mer!