Projekt

Kommande försäljning

Brf Flygledartornet

Botkyrka, Riksten

 • Antal bostäder 29 parhus, radhus och fristående hus
 • Pris 3 395 000 kr - 3 995 000 kr
 • Säljstart September/oktober 2019

Nya hem med bästa läget i Riksten friluftsstad

Bo med naturen som närmaste granne, nära skolor och service, med bekvämt pendlingsavstånd till såväl Stockholm som Södertälje.

Här, i en grön och skön miljö, planerar vi på OBOS nu att bygga 29 bostadsrätter i form av friliggande småhus, radhus och parhus – i en och samma bostadsrättsförening. Dessa hus blir också de sista som byggs i området, så fundera inte för länge...

Riksten friluftsstad var förut en gammal militärflygplats, men är idag ett etablerat bostadsområde med varierad bebyggelse. Brf Flygledartornet får områdets bästa läge, precis på kullen där flygplatsens flygledartorn en gång stod. Är det din tur att njuta av utsikten nu?

Dela detta

Status på detta projekt

Projekt under planering
Kommande försäljning
Infoträff
Säljstart
Byggstart
Inflyttning
Projektfakta
 • Antal bostäder 29 parhus, radhus och fristående hus
 • Boarea 107, 120 och 137 m²
 • Pris 3 395 000 kr - 3 995 000 kr
 • Månadsavgift Från 4 300 kr
 • Säljstart September/oktober 2019
 • Upplåtelseform Bostadsrätt
Projektdokument

Få mer information

Intresseanmälan

Kontaktpersoner

Kundansvarig OBOS

Jubisa Lopez

 • 010-434 16 16
 • 070-600 37 40

Projektet

Ett bostadsprojekt som detta är så mycket mer än de enskilda huset. Här ska alla som flyttar in trivas och bostäderna harmonisera för en skön kvarterskänsla.

Välkommen upp på gräddhyllan

Husen i Brf Flygledartornet ligger lite ostört på en höjd mitt i området. Vägen upp till toppen kantas av friliggande småhus och uppe vid torget hittar vi parhus och radhus. Alla husen är färgsatta i en varm färgskala inspirerad av vår svenska militärhistoria. Att ett av husen är rött är till exempel en hyllning till den gamla flygflottiljens sista uppvisning, där ett plan flög rödmålat. 

Ett område utöver det vanliga

Höjdskillnaderna ger kvarteret en speciell karaktär där alla husen, och framförallt de tillhörande trädgårdarna, blir betydligt mer unika än i ett vanligt radhusområde. Lummig grönska skapar trivsamma rum, bland annat en trevlig park. Trädgårdarna erbjuder såväl terrasserade ytor som plats för odling: allt anpassat efter området. Vi kommer även att sätta upp insektshotell och fjärilsholkar på allmänna platser i området. 

”Torget” mitt i byn och plats för högtflygande lekar

Mitt i kvarteret finns en gemensamhetsyta, som både innehåller praktiska funktioner som vändplan och parkering. Här finns också möjlighet att duka upp för midsommarfirande eller annat skoj i kvarteret – och, inte minst, möjlighet för alla i området att njuta av den fantastiska utsikten. Området får också en härlig lekplats med fantasieggande flygtema, något vi tror kommer uppskattas av alla som bor i närheten.

 

Se kvartersskissen här!

Skillnad på hus och hem

Vi vet att ett hem är så mycket mer än golv, väggar och tak. Det är en plats för liv och rörelse i livets alla skeden. 

När vi planerar våra hus är det just detta som är vår utgångspunkt. Hur vi kan skapa förutsättningar för vardagens bestyr och mysiga stunder med nära och kära. För först då kan en bostad bli till ett hem.

Bostäderna

Ta en titt på bostäderna vi tänker bygga i projektet. Moderna, prisvärda och framförallt hållbara eftersom vi bygger i trä. Vi tror de kommer falla dig i smaken! Vågar vi säga välkommen hem än? 

Riktigt bra bostäder till riktigt bra pris

 För att du ska kunna hitta just ditt drömboende finns dessa ljusa, härliga hus i olika storlekar och olika utföranden: friliggande småhus, parhus och radhus om 107, 120 och 137 kvm. Alla byggs i vårt smarta volymhuskoncept Start Living, vilket innebär att vi satsat allt på att ge dig bästa möjliga boendekvalitet för pengarna. Du får ett välbyggt hus med god utgångsstandard, som Vedumkök och vitvaror från Bosch – till en lägre prislapp, tack vare kostnadseffektiv produktion.   

Gemensamt för husen är att nedervåningen bjuder på öppna, sociala ytor medan övervåningen lämnar plats till familjens privata liv. Inredningen är genomgående ljus och stilren för att hålla stilen i många år framöver. Vill du sätta din egen prägel på ditt boende finns även tre olika tillvalspaket att välja mellan. Alla hus har härliga uteplatser att njuta av, egen parkering för två bilar och ett eget förråd. 

Herre på din egen lilla täppa  

Varje hus får fina uteplatser som bara väntar på att du ska tända grillen. På baksidan av varje hus finns rejäla altaner, som inbjuder till både lek och skön avkoppling. Finns det gröna fingrar i familjen? Då är det fritt fram att skapa ditt eget odlarparadis. Vill du mest bara vara är det heller inga problem – mer lättskötta tomter får man leta länge efter. 

VR-visning

Upplev husen - gå på VR-visning här!

Via denna VR-visning får du en känsla för hur planlösningen ser ut i husen på 120 kvm. Observera att inredningsvalen inte stämmer överens med verkligheten i Brf Flygledartornet.

Klicka här för VR-visning!

Området

I jakten på en bostad letar man inte bara efter ett antal rum att ställa sängen och soffan i. Man letar såklart också efter någonstans att gå morgonpromenaden eller ett café där man tar lördagsfikan. Med det sagt tror vi att du kommer trivas just här!

Nytt område med gamla anor

Riksten har varit en populär boplats sedan tidernas begynnelse. Vid utgrävningar har man bland annat hittat boplatser som daterats ända tillbaka till stenåldern. Idag, omkring 6000 år senare, bor över 2700 personer i Rikstens friluftsstad. När området är helt färdigbyggt, 2032, beräknas uppemot 14000 personer ha hittat hem här. I Rikstens friluftsstad får du uppleva skön småstadskänsla i blandad bebyggelse av småhus och flerbostadshus – med närheten till arbetsplatser, affärer och kultur, samtidigt som det aldrig är långt till natur och friluftsliv.

Bekväm pendling

Rikstens friluftsstad har ett utmärkt läge i det expansiva Södertörn i Botkyrka kommun. Här finns arbetsplatser, akademisk utbildning och service inom räckhåll. Till både Stockholm och Södertälje är det bara 2,5 mil eller 20 minuter med pendeltåg från intilliggande Tullinge, dit du enkelt tar dig med buss eller cykel.

Service för hela familjen

I Riksten friluftsstad finns flera förskolor och en skola för elever från förskoleklass till årskurs 9. För att vara ett nybyggt område finns här redan förvånansvärt mycket service, och utbudet ökar hela tiden. Idag finns bland annat matbutik, pizzeria, skönhetssalong, tandläkare och områdets egna biograf. Bara någon mil bort ligger Kungens Kurva, Heron City och Skärholmens Centrum med bowling, bio och ett stort utbud av shopping. Mer information om Rikstens friluftsstad finns på områdets hemsida, www.riksten.se

Nära naturupplevelser

Här finns naturen runt knuten med stigar som snabbt tar dig ut till lugnet i skogen. Eller äventyret, för den delen. Skogen är ju full av äventyr när man är liten. Det är heller inte alls långt till Lida Friluftsgård som erbjuder massor av roliga aktiviteter året om, från sommarens svalkande dopp i sjön Getaren till vinterns skid- och skridskoåkning. Här finns inte mindre än 35 kilometer vandringsleder och motionsspår, ett värdshus som serverar lunch och fika, en höghöjdsbana, en parkourpark, utegym, minigolf och mycket mer… 

Läge för sport och annat skoj

Den aktiva familjen behöver inte ha tråkigt i Riksten friluftsstad. Här finns klubbar för fotboll, innebandy, ishockey, tennis, gymnastik och orientering med mera inom räckhåll. Golf spelas lämpligen på Rikstens GK och föredrar du lite mer action finns både en paintball-anläggning och crossbana i närheten. Vill du dansa loss ordnar Ebba dansklubb kurser för alla åldrar. Vill du hellre se en bra film går det alldeles utmärkt att ta en kort promenad till Rikstens egen bio: Biograf Sländan.

Finns i närheten

• ICA Nära – 950 m 

• Rikstens skönhet – 850 m

• Tullinge Tandläkarna – 1,1 km

• Förskolan Nova – 350 m

• Luna förskola – 850 m

• Rikstens skola (F-9) – 900 m

• Busshållplats – 700 m

• Tullinge station – 3,6 km

• Mulleparken lekplats – 130 m

• Rikstenshallen – 950 m

• Rikstens GK – 2,7 km

• Lida Friluftsgård – 3,7 km

• Biograf Sländan – 1,1 km

• Ebba Dansklubb – 850 m

• Paintballcenter – 750 m

• Pizzeria Pandora – 900 m

• Lida Wärdshus – 3,7 km

OBOS bildar föreningen

Under byggtiden kommer OBOS att bilda och administrera bostadsrättsföreningen. När byggnationen är klar och alla är inflyttade kommer föreningen att lämnas över till en ny styrelse som då består av er som bor i föreningen. 

Tid till annat. Bland annat...

Det finns många fördelar med att välja ett nytt hem framför ett begagnat. Husen är noga genomtänkta för att hålla i många år framöver och det dröjer innan du behöver renovera. Den tiden kan du lägga på annat!

Fler skäl till att välja nyproduktion!

Lika modernt nu som då

I tusentals år har man byggt bostäder i trä. De gör vi också i våra fabriker i Myresjö, Vrigstad och Sundsvall. Där kombineras 90 år av byggkunnande och hantverk i stora planelement eller volymer som vi sedan sätter ihop på byggplatsen. Smart, tryggt och hållbart - Modernt!