Projekt

Under planering

Brf Högbobäcken

Falun, Surbrunnshagen

  • Antal bostäder 18 radhus
  • Säljstart Hösten 2019
  • Inflyttning Prel. Våren 2021

Centrumnära radhus med egen täppa

Att kunna köpa nybyggt boende i markplan nära centrum hör inte till vanligheterna. Men i Faluns nyaste stadsdel Surbrunnshagen har du chansen! Här bygger vi på OBOS 18 radhus om 115 kvm i bekväm bostadsrättsform, precis intill Högbobäcken som porlar genom området.

Surbrunnshagen kommer att bli en härlig trädgårdsstad med varierad bebyggelse och gott om gröna ytor. Här är det enkelt att trivas i våra välkomnande radhus med fem rum och kök, öppen planlösning och stora ljusinsläpp. Och med ett fantastiskt bra läge. Med cykeln tar du dig till centrum på bara några minuter. Välkommen till Brf Högbobäcken!

Dela detta

Status på detta projekt

Projekt under planering
Kommande försäljning
Säljstart
Byggstart
Inflyttning

Projektet omarbetas

OBOS har beslutat att dra tillbaka Brf Högbobäcken från marknaden efter en kort tid till försäljning. Vi har haft djuplodad dialog med projektets intressenter både före och efter säljstarten vilket fått oss inse att vår initiala projektidé inte är optimal. Intresset för nya bostäder i Surbrunnshagen är fortsatt mycket stort så nu gäller det att omarbeta projektet för att hitta rätt ballans i produkt/pris. Det handlar framförallt om justeringar i exteriöra kulörer och interiör grundstandard och förhoppningen är att nå en mer tillgäng prisbild.

Intresseanmälan!
Projektfakta
  • Antal bostäder 18 radhus
  • Boarea 115 m²
  • Antal rum 5 rum och kök
  • Säljstart Hösten 2019
  • Inflyttning Prel. Våren 2021
  • Upplåtelseform Bostadsrätt
Projektdokument

Få mer information

Intresseanmälan

Bostäderna

Ta en titt på bostäderna vi tänker bygga i projektet. Moderna, prisvärda och framförallt hållbara eftersom vi bygger i trä. Vi tror de kommer falla dig i smaken! Vågar vi säga välkommen hem än? 

Bo bekymmersfritt i trädgårdsstaden

Brf Högbobäcken består av 18 moderna radhus i två plan. På områdets sidobyggnader och miljöhus fortsätter det gröna ända upp på taken – med vackert och miljövänligt, levande sedumtak. Husen ligger längs med en lugn kvartersgata och strax intill flyter Högbobäcken förbi, komplett med promenadstråk för mysiga söndagspromenader. Tillsammans skapar allt detta ett kvarter som det är härligt att komma hem till. 

Parkeringsplats finns i anslutning till varje husgrupp, inklusive fyra laddplatser för elbilar. Miljöhusen förenklar källsorteringen och här hittar du också föreningens lånepool där du kan låna vad du behöver i form av verktyg och trädgårdsredskap. Varje hus får också ett eget förråd på baksidan av huset. 

Kvarterskiss

Vart i kvarteret trivs du bäst?

Här kan du ta en titt för hur vi planerar kvarteret på Högbobäcken!

Öppna större bild!

Radhus för livsnjutare och vardagspusslare

Ljusa och välplanerade radhus om 115 kvm med social, öppen planlösning på nedre plan och gott om plats för familjens privata liv på ovanvåningen. Här finns tre sköna sovrum och inredningen är utvald för att hålla stilen i många år framöver. Husen har också gott om bekvämligheter som underlättar vardagspusslet, som kök från HTH och vitvaror från Siemens, kakel och klinker i entré och badrum och golvvärme på hela nedervåningen. Och för dig som vill sätta din egen prägel på ditt nya hem finns en mängd tillvalsmöjligheter att välja mellan.   

Herre på din egen lilla täppa

Finns det gröna fingrar i familjen? Då är det bara att sätta igång att skapa ditt eget odlarparadis. Och föredrar du att slappa i solstolen går det minst lika bra. Som sig bör i en trädgårdsstad får alla hus en egen liten entréträdgård med uteplats. På baksidan av husen finns gräsmatta, förråd och en rejäl altan. Häckar, spalje och skärmplank skärmar av mot grannen och skapar ditt eget gröna rum. Allt är klart när du flyttar in. 

Skillnad på hus och hem

Vi vet att ett hem är så mycket mer än golv, väggar och tak. Det är en plats för liv och rörelse i livets alla skeden. 

När vi planerar våra hus är det just detta som är vår utgångspunkt. Hur vi kan skapa förutsättningar för vardagens bestyr och mysiga stunder med nära och kära. För först då kan en bostad bli till ett hem.

Området

I jakten på en bostad letar man inte bara efter ett antal rum att ställa sängen och soffan i. Man letar såklart också efter någonstans att gå morgonpromenaden eller ett café där man tar lördagsfikan. Med det sagt tror vi att du kommer trivas just här!

 

Välkommen till Surbrunnshagen!

Faluns nyaste bostadsområde får ett oslagbart läge med bekvämt cykelavstånd till centrums hela utbud av shopping, restauranger och nöjen. Eller varför inte en skön promenad? Det är inte mer än två kilometer till Stora Torget. Surbrunnshagen byggs som en trädgårdsstad med gott om grönytor och blandad bebyggelse med stor variation – inget tråkigt, likriktat område med andra ord.  Här har du nära till allt du behöver i din vardag. Förutom närheten till centrum ligger området granne med Handelsplats Majoren med butiker som Jysk, Rusta och Ö&B. Och du har gångavstånd till både ICA Maxi och Willys, så det är ingen kris om du glömt någon ingrediens till middagen. Närmaste förskolan ligger bara ett par hundra meter bort och du har nära till både sjukhus och vårdcentral. 

Lätt att ta sig hit och dit

Från Surbrunnshagen har du heller inte långt till resten av världen. Busshållplats finns alldeles i närheten, och du når både centrum, resecentrum och Falu lasarett med en kort cykeltur. Ska du åka längre bort? Då har du också nära ut på E16, och med bil tar du dig till Dala Airport på en halvtimme.

Artikel

Viktigt för Faluns utveckling!

Om man får tro Johan Appelberg, projektchef för Surbrunnshagen, så är det nya området väldigt viktigt för utvecklingen av Falun. 

Läs hela intervjun!

Artikel

Läge för att vända hem igen

Visste du att en stor grupp av bostadsköparna i Falun är hemvändare? Jo, så är det och i denna artikel har vi försökt beskriva varför!

Läs artikeln!

Finns i närheten

- ICA Maxi – 700 m
- Willys – 800 m
- Handelsplats Majoren – 300 m
- Falu Lasarett – 1,1 km
- Norslunds Vårdcentral – 1 km

 

- Förskolan Talento – 300 m
- Hälsinggårdsskolan (F-9) – 2,1 km

 

- Busshållplats – 100 m
- Resecentrum Falun – 1,5 km
- Dala Airport – 28,9 km

 

- Lugnet – 2,4 km
- Vardagsstark (gym och gruppträning) – 1 km

 

- Magasinet – 1,2 km
- Dalateatern– 2,1 km
- Biografen Falan – 2,5 km
- Falu Stadsbibliotek – 2,2 km
- Bergströms Galleria – 2,3 km
- Falan Galleria – 2,4 km

 

- Basta! Italiensk Restaurang – 2,5 km
- Banken Bar & Brasseri – 2,5 km
- Frank – 2,3 km
- McDonalds – 1,2 km

 

Bli Brf-expert!

OBOS bildar föreningen

Under byggtiden kommer OBOS att bilda och administrera bostadsrättsföreningen. När byggnationen är klar och alla är inflyttade kommer föreningen att lämnas över till en ny styrelse som då består av er som bor i föreningen. 

Läs mer!

Fördelar med nyproduktion

Tid till annat. Bland annat...

Det finns många fördelar med att välja ett nytt hem framför ett begagnat. Husen är noga genomtänkta för att hålla i många år framöver och det dröjer innan du behöver renovera. Den tiden kan du lägga på annat!

Fler skäl till att välja nyproduktion!

En hållbar bostadsutvecklare

Lika modernt nu som då

I tusentals år har man byggt bostäder i trä. De gör vi också i våra fabriker i Myresjö, Vrigstad och Sundsvall. Där kombineras 90 år av byggkunnande och hantverk i stora planelement eller volymer som vi sedan sätter ihop på byggplatsen. Smart, tryggt och hållbart - Modernt!