Snart dags för säljstart!

Projekt

Kommande försäljning

Brf Karusellen

Nora

 • Antal bostäder 15 radhus
 • Säljstart Vintern 2020
 • Inflyttning Prel. Hösten 2021

Nybyggda radhus med småskalig charm

Att kunna flytta in i ett nybyggt radhus i bekväm bostadsrättsform i charmiga Nora hör inte till vanligheterna. Men, nu har du chansen! På promenadavstånd från allt du vill ha i din vardag bygger vi nya, fina radhus – i trä, som sig bör här i trästaden. Välkommen till Brf Karusellen!

Livet på en mindre ort gör vardagen så mycket enklare. Här bor du i ett mysigt kvarter, utan genomfartstrafik, nära en riktigt fin lekplats och med all service inom räckhåll. Men här får du inte bara njuta av fördelarna av lugna, mysiga Nora. Du når hela Örebros utbud på en halvtimme i bilen. Och med bostäder på 107 respektive 120 smarta kvadratmetrar blir det lätt att trivas här – oavsett hur din familj ser ut.

Dela detta

Status på detta projekt

Projekt under planering
Kommande försäljning
Säljstart
Vintern 2020
Byggstart
Prel. Hösten 2020
Inflyttning
Prel. Hösten 2021
Projektfakta
 • Antal bostäder 15 radhus
 • Boarea 107-120 kvm
 • Antal rum 4-6 rum och kök
 • Säljstart Vintern 2020
 • Inflyttning Prel. Hösten 2021
 • Upplåtelseform Bostadsrätt
Projektdokument

Intresseanmälan

Intresserad och vill veta mer?

Lämna då en intresseanmälan så håller vi dig uppdaterad fram till säljstarten. Har du frågor längs vägen är du välkommen att höra av dig!

Kontaktpersoner

Projektsamordnare

Sabah Osman

 • 010-434 13 57
 • 070-618 07 97

Bostäderna

Ta en titt på bostäderna vi tänker bygga i projektet. Moderna, prisvärda och framförallt hållbara eftersom vi bygger i trä. Vi tror de kommer falla dig i smaken! Vågar vi säga välkommen hem än?

Välkommen till trästaden 2.0

Vad kan väl passa bättre här i Nora än nybyggda trähus med gammaldags charm? I det här mysiga kvarteret får husen får ta plats, och vara klassiskt vackra, utan att vara mindre moderna för det. Här har lekande barn och promenerande hundägare företräde framför bilarna. Husens placering skapar naturliga mötesplatser och små stigar gör det enkelt att smita över till kompisarna i grannhusen, eller kanske ta en upptäcktsfärd i skogsdungen bredvid kvarteret? Den jordnära och harmoniska färgsättningen på husen ger en välkomnande känsla och matchar de gröna omgivningarna på ett perfekt sätt. 

Hem som är genomtänkta in i minsta detalj

Alla bostäder får en egen uteplats och även på insidan finns gott om plats för att leva livet, vare sig din familj är stor eller liten. Från 107 till 120 smart utnyttjade kvadratmetrar – oavsett vilket du väljer får du ett välbyggt och välutrustat hem i bekväm bostadsrättsform. Här ska det vara gott att leva!

Husbeskrivning

Läs mer om husen på 107 kvadrat

Längtar du efter en ljus och trevlig bostad med kvadratmetrarna på rätt ställe? Då ska du titta närme på detta hus. 

Läs mer om husmodellen!

Husbeskrivning

Läs mer om husen på 120 kvadrat

Det finns en enkel anledning till att just den här husmodellen är en av våra mest populära: den har allt!

Läs mer om husmodellen!

Området

I jakten på en bostad letar man inte bara efter ett antal rum att ställa sängen och soffan i. Man letar såklart också efter någonstans att gå morgonpromenaden eller ett café där man tar lördagsfikan. Med det sagt tror vi att du kommer trivas just här!

Småstadscharm med nära till allt

För många är mysiga Nora mest känt för sina charmiga trähus, Maria Langs deckare, marknaden där man kan åka karusell och äta karamell – och Noraglassen, förstås. Men orten har mycket mer än så att erbjuda. På promenadavstånd från Brf Karusellen finns all service du behöver i din vardag – och här finns goda möjligheter till en aktiv fritid för hela familjen, både inom föreningslivet och ute på egna upptäcktsfärder i naturen. Trängbo badplats ligger till exempel bara en kort promenad bort. 

Välkommen till en lite härligare vardag

Att bo på en mindre ort innebär ett enklare, tryggare liv. Skolor och förskolor finns på bekvämt avstånd – matbutiker, restauranger och caféer likaså. Nora har även ett rikt kulturliv, inte minst i Kvarteret Bryggeriet där gamla industrilokaler blivit en mötesplats för konst och hantverk. Här finns också populära Bryggerikrogen. När du sedan vill ha mer shopping och nöjen tar du dig in till Örebro på en halvtimme i bilen. 

Finns i närheten

– ICA Nära – 800 m

– Willys – 1,2 km

– Apotek – 1,2 km

– Järntorgsskolan (F-6) – 1 km

– Förskola Soltunet – 1,2 km

– Karlsängsskolan (7-9) – 1,6 km

– Busshållplats – 230 m

– Trängbo badplats – 700 m

– Gym 1337 – 1,3 km

– Norvalla IP – 2,3 km

– Digerbergets friluftsanläggning – 5,6 km

– Nora bibliotek – 1,4 km

– Nora TeaterBiograf – 1,2 km

– Kvarteret Bryggeriet – 1,5 km

– Bergslags Pizza & Grill – 750 m

– Englas skafferi – 1,3 km

– Kafé Strandstugan – 1,5 km

– Bryggerikrogen – 1,5 km

Om bostadsrätter

Livet i Brf

Under byggtiden kommer OBOS att bilda och administrera bostadsrättsföreningen. När byggnationen är klar och alla är inflyttade kommer föreningen att lämnas över till en ny styrelse som då består av er som bor i föreningen.

Läs mer!

Fördelar med nyproduktion

Tid till annat. Bland annat...

Det finns många fördelar med att välja ett nytt hem framför ett begagnat. Husen är noga genomtänkta för att hålla i många år framöver och det dröjer innan du behöver renovera. Den tiden kan du lägga på annat!

Läs mer!

Om träbyggnation

Hållbart på riktigt

Att bygga i trä är att bygga för framtiden. Dels för att trä är ett förnybart material som lagrar koldioxid under hela sin livstid, men att trähus går snabbare att bygga och kräver mindre energi i tillverkningen är också viktiga fördelar. För oss på OBOS är det ett naturligt val.

Läs mer!