Projekt

Försäljning pågår

Brf Klangagården

Falköping, Prästgårdsgärde

  • Antal bostäder 12 lägenheter
  • Pris Från 1.250.000 kr
  • Inflyttning Prel. vintern 2020/2021

Äntligen! Nybyggda lägenheter i populära Prästgårdsgärde

Prästgårdsgärde har ett perfekt läge, mitt i Falköping med promenadavstånd till det mesta. Här, i ett lummigt grönt kvarter granne med radhusen i Brf Lövängen, planerar vi nu att bygga 12 härliga bostadsrättslägenheter i form av tvåor och treor – hälften av dem i markplan. Välkommen till Brf Klangagården!

Alldeles intill Prästgårdsgärde ligger mysiga Gamla stan, och det är inte svårt att se hur bostäderna här har inspirerats av den pittoreska miljön. Både när det gäller materialval och miljön runt omkring husen. Här bor man småskaligt, trivsamt – och till en bra månadskostnad. Och alldeles nybyggt, förstås.

Pssst. 3D-bilderna är skapade för att ge dig en så tydlig bild av bostäderna som möjligt. Tänk bara på att vi under bostadsresans gång kan behöva göra mindre justeringar.

Flyg över Prästgårdsgärde

Prästgårdsgärde är beläget mittemellan Falköpings centrum, kulturmiljöer och mysiga bostadsområden. Här har du närhet till det mesta vilket ger förutsättningar för behaglig vardag och livskvalitet.

Bo från 7.495 kr i månaden

Nedan kan du se ett räkneexempel vad boendekostnaden per månad kan bli. Tänk på att amortering innebär att du betalar av på dina lån och kan ses som ett eget sparande. Hur mycket du amorterar beror på hur mycket du lånar, läs mer under "Visa hur vi har räknat".

Pris
1.250.000 kr
Kontantinsats (15%)
187.500 kr
Lån (85%)
1.062.500 kr
Ränta efter skatteavdrag/mån
1.295 kr
Månadsavgift
3.589 kr
Driftkostnad
840 kr
Amortering
1.771 kr
Boendekostnad per månad*
7.495 kr

I den uppskattade driftkostnaden ingår el, värme, tv och bredband och avser en lägenhet med två rum och kök.

Vad din totala månadskostnad blir beror på hur stor kontantinsats du kan betala, vad räntorna ligger på just nu och hur du väljer lägga upp dina lån.

Lånet är baserat på en bolåneränta från Nordea på 2,09% (2019-10-17). Vill du räkna med andra räntor eller uppdelningar, besök din egen banks hemsida.

Kom även ihåg att du behöver amortera på ditt lån vid lån enligt exemplet ovan. Om du har ett lån som motsvarar 70% eller mer av bostadens värde vid köpet amorterar du 2% per år. Har du lån på lägre än 70%, ner till 50%, amorterar du 1% av lånet varje år.

Status på detta projekt

Projekt under planering
Kommande försäljning
Infoträff
Säljstart
Byggstart
Inflyttning
Prel. vintern 2020/2021
Projektfakta
  • Antal bostäder 12 lägenheter
  • Boarea 67-82 kvm
  • Antal rum 2-3 rum och kök
  • Pris Från 1.250.000 kr
  • Månadsavgift Från 3 589 kr
  • Inflyttning Prel. vintern 2020/2021
  • Upplåtelseform Bostadsrätt

Försäljning pågår

Hittat drömhuset?

Är det så att du fastnat för en av lägenheterna i Brf Klangagården och vill veta mer är du välkommen att kontakta våra mäklare på Mäklarhuset. Vill du istället att vi kontaktar dig kan du bara fylla i detta formulär så hörs vi!

Kontaktpersoner

Kundansvarig

Pernilla Eriksson

010-434 13 82

Mäklare

Madelene Soneby

0515-72 16 37

073-978 22 34

Mäklare

Linus Ingelsbo

0515-72 16 31

070-885 17 58

Bostäderna

Ta en titt på bostäderna vi tänker bygga i projektet. Moderna, prisvärda och framförallt hållbara eftersom vi bygger i trä. Vi tror de kommer falla dig i smaken! Vågar vi säga välkommen hem än? 

Lägenheter för det ljuva livet

Prästgårdsgärde är ett trivsamt område med fokus på hållbarhet och härliga utemiljöer. Mitt i området hittar vi Brf Klangagården: två 2-planshus med 6 lägenheter i varje. Tre på bottenvåningen, och tre en trappa upp – alla med egen uteplats eller balkong.  Husen får en klassisk vit färgsättning, vilket passar väl in med såväl befintlig bebyggelse som grönskan runt omkring.

Mycket boendekvalitet för pengarna 

Brf Klangagården bjuder på välplanerade lägenheter i två olika storlekar: 67 respektive 82 kvm. Gemensamt för de båda är att du får en ljus och välplanerad bostad med social, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum och väl tilltagna sovrum. Alla lägenheter får också en egen oas för odling och ute-njut. Lägenheterna på bottenvåningen får rejäla uteplatser och lägenheterna på övervåningen får balkong. Har du gröna fingrar? Använd dem här: vad sägs om egenodlade, solmogna tomater eller kanske en stor kruka med blandade kryddväxter?

Modellbeskrivning

Läs mer om lägenheten på 67 kvm

Kan detta vara den perfekta tvåan? I alla fall är dessa härliga lägenheter ett utmärkt exempel på hur en smart planlösning gör det enkelt att leva livet. Vad sägs om öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, stort sovrum, och badrum med tvättmaskin och torktumlare, till exempel?

Läs mer om husmodellen

Modellbeskrivning

Läs mer om lägenheten på 82 kvm

Låt oss presentera en ytterst välplanerad trea med gott om bekvämligheter, som fullutrustat kök, rejäla sovrum, härliga sällskapsytor, badrum med tvättmaskin och torktumlare och gott om förvaring. Här bor du ljust, luftigt och alldeles underbart!

Läs mer om husmodellen

Mäklaren om den växande orten

Falköping - Ett smart val!

Det händer saker i Falköping. Från att ha varit en liten stad, om än med ett fint läge mellan de två platåbergen Mösseberg och Ålleberg i hjärtat av Falbygden, har Falköping börjat vakna – och växa. 

Läs mer här!

Småstadskänsla när den är som allra bäst

Brf Klangagården får ett smått oslagbart läge i Falköping. Här kan du ta en promenad genom de trevliga gatorna i Gamla stan – kanske fynda något på fina loppisen Mittemellan? Eller flanera in mot centrum, kanske för att ta en titt på vad som blommar i Plantis just nu? Ta en fika på Café Tant Brun, eller en bit mat på Osterian? Du har ju ändå så nära hem! Här har du det mesta du behöver i din vardag inom gångavstånd. Fast Falköping är en mindre ort finns allt från mysiga caféer och restauranger till välkända butikskedjor och små personliga butiker. Och utbudet blir allt större. Här har du även nära till bland annat Vindängens skola och förskolorna Boken och Gunghästen.

Falköping har varit en knutpunkt för järnvägen i över 150 år, och än idag finns det bra kommunikationsmöjligheter med tåg till många större städer. Skövde når du på en kvart, Jönköping på cirka 45 minuter och till Göteborg tar det en dryg timme. Till och med Stockholm finns inom räckhåll på knappa två och en halv timme. Och härifrån Prästgårdsgärde tar du dig med cykel till tågstationen på under 10 minuter.

Finns i närheten

Netto – 750 m

Apoteket – 750 m

Vårdcentral – 900 m

Ica Maxi – 1,1 km

Förskolan Boken – 450 

Vindängenskolan (F-5) – 650 m

Thoren Framtid (F-9) – 900 m

Kyrkerörsskolan (6-9) – 1,3 km

Ållebergsgymnasiet – 2 km

Falköping Centralstation – 2,3 km

Odenhallen – 1,2 km 

Frejahallen – 2 km

Odenbadet – 2 km

Energi och träningscenter – 2 km

Cosmorama biograf – 1,2 km

Falbygdens museum – 1,4 km

Bowlingstället – 1,4 km

Falköpings bibliotek – 1,7 km

 

Nilssons Bakeri – 300 m

Wookstugan – 500 m

Mingus Restaurant & Pizzeria – 650 m

Café Tant Brun – 800 m

Aroy Thai – 800 m

Falbygdens Osteria – 1,9 km

 

Om bostadsrätter

Livet i Brf

Under byggtiden kommer OBOS att bilda och administrera bostadsrättsföreningen. När byggnationen är klar och alla är inflyttade kommer föreningen att lämnas över till en ny styrelse som då består av er som bor i föreningen. 

Läs mer

Fördelar med nyproduktion

Tid till annat. Bland annat...

Det finns många fördelar med att välja ett nytt hem framför ett begagnat. Husen är noga genomtänkta för att hålla i många år framöver och det dröjer innan du behöver renovera. Den tiden kan du lägga på annat!

Läs mer

Om träbyggnation

Lika modernt nu som då

I tusentals år har man byggt bostäder i trä. De gör vi också i våra fabriker i Myresjö, Vrigstad och Sundsvall. Där kombineras 90 år av byggkunnande och hantverk i stora planelement eller volymer som vi sedan sätter ihop på byggplatsen. Smart, tryggt och hållbart - Modernt!

Läs mer