Projekt

Försäljning pågår

Brf Körsbärsdalen

Älmhult, Västra Bökhult

  • Antal bostäder 26 radhus och parhus
  • Pris från 1 695 000 kr
  • Inflyttning April 2020 - radhus, Vintern 2020 - parhus

Fler nya hem i Älmhults nya stadsdel: nu både radhus och parhus

På bekvämt cykelavstånd från Älmhults centrum växer den helt nya stadsdelen Västra Bökhult fram. Här trivs både stora och små – och mitt i härligheten ligger Brf Körsbärsdalen, som nu också växer ytterligare. Nu kan du både hitta hem i välplanerade parhus om 107 respektive 120 kvm – och i radhus om 107 kvm. Alla i bekväm bostadsrättsform. Välkommen till Brf Körsbärsdalen!

Här bor du lugnt och skönt i trivsamma, gröna omgivningar. Men du har heller inte långt till affärer, service och kommunikationer. En kort cykeltur bort ligger Bökhults badplats, och jobbar du på IKEA kan du ta cykeln till jobbet med. Var det någon som sa livskvalitet?

Bo från 9.980 kr i månaden

Nedan kan du se ett räkneexempel vad boendekostnaden per månad kan bli. Tänk på att amortering innebär att du betalar av på dina lån och kan ses som ett eget sparande. Hur mycket du amorterar beror på hur mycket du lånar, läs mer under "Visa hur vi har räknat".

Pris
1.695.000 kr
Kontantinsats (15%)
254.250 kr
Lån (85%)
1.440.750 kr
Ränta efter skatteavdrag/mån
1.757 kr
Månadsavgift
4.363 kr
Driftkostnad
1.459 kr
Amortering
2.401 kr
Boendekostnad per månad*
9.980 kr

Den uppskattade driftskostnaden avser parhus om 107 kvm och inkluderar kostnader för el, värme och bredband.

Vad din totala månadskostnad blir beror på hur stor kontantinsats du kan betala, vad räntorna ligger på just nu och hur du väljer lägga upp dina lån.

Lånet är baserat på en bolåneränta från Nordea på 2,09% (2019-10-17). Vill du räkna med andra räntor eller uppdelningar, besök din egen banks hemsida.

Kom även ihåg att du behöver amortera på ditt lån vid lån enligt exemplet ovan. Om du har ett lån som motsvarar 70% eller mer av bostadens värde vid köpet amorterar du 2% per år. Har du lån på lägre än 70%, ner till 50%, amorterar du 1% av lånet varje år.

Dela detta

Status på detta projekt

Kommande försäljning
Säljstart - Etapp 1
Byggstart - Etapp 1
Säljstart - Etapp 2
Inflyttning - Etapp 1
April 2020
Byggstart - Etapp 2
Vår 2020
Inflyttning - Etapp 2
Vintern 2020
Projektfakta
  • Antal bostäder 26 radhus och parhus
  • Boarea 107-120 m²
  • Antal rum 4-5 rum och kök
  • Pris från 1 695 000 kr
  • Månadsavgift Från 4.363 kr/mån
  • Inflyttning April 2020 - radhus, Vintern 2020 - parhus
  • Upplåtelseform Bostadsrätt

Försäljning pågår

Hittat drömbostaden och vill veta mer?

Då är du välkommen att kontakta mäklaren eller vår kundansvarig som gärna hjälper dig vidare i dina husdrömmar. Du kan också fylla i formuläret nedan så tar vi kontakt med dig.

Kontaktpersoner

Kundansvarig

Nicole Wångne

010-434 12 48

070-601 01 52

Mäklare

Johan Hesselstedt

070 545 55 39

Bolånerådgivare

Sara Svedberg

010-156 49 87

Bostäderna

Ta en titt på bostäderna vi tänker bygga i projektet. Moderna, genomtänkta hus och framförallt hållbara eftersom vi bygger i trä. Vi tror de kommer falla dig i smaken! Vågar vi säga välkommen hem än? 

Ett härligt kvarter för hela familjen

Temat i Brf Körsbärsdalen är gemenskap, vilket också märks på hur husen och omgivande byggnader är placerade i kvarteret. Radhuslängorna ligger som i ett C, där tomrummet blir en naturlig plats för en innergård med parkeringar, förråd, lekplats och, såklart – vackra japanska körsbärsträd. På andra sidan den lugna gatan ligger parhusen stolt på rad. Alla hus får samma lugna färgsättning och delar samma stilrena formspråk. Levande, gröna sedumtak på komplementbyggnaderna sätter den berömda pricken över i:et – och alltsammans skapar ett välkomnande kvarter som det är härligt att komma hem till efter en lång arbetsdag.

Hem för alla smaker

Radhus eller parhus? Valet är ditt! Gemensamt för alla husen är att nedervåningen bjuder på öppna, sociala ytor medan övervåningen lämnar plats till familjens privata liv. Inredningen är genomgående ljus och stilren för att hålla stilen i många år framöver. Alla bostäder får fina uteplatser, eget förråd och egen parkeringsplats. Vill du ha lite mer egen tomt att ta hand om? Då väljer du ett av parhusen. Vill du slippa gräsklippning och trädgårdsskötsel? Då väljer du ett av radhusen.

 

Husbeskrivning

Läs mer om radhusen på 107 kvadrat

Längtar du efter en ljus och trevlig bostad med kvadratmetrarna på rätt ställe? Då ska du titta lite extra på dessa härliga radhus!

Läs mer om husmodellen!

Husbeskrivning

Läs mer om parhusen på 107 kvadrat

Lagom stort och lättstädat, med alla bekvämligheter – men med lite mer egen tomt än ett radhus? Då ska du titta på dessa ljuvliga parhus!

Läs mer om husmodellen!

Husbeskrivning

Läs mer om parhusen på 120 kvadrat

Det finns en enkel anledning till att just den här husmodellen är en av våra mest populära: den har allt! Lika ljus och välplanerad som sitt mindre syskon, men med lite mer av allt det goda.

Läs mer om husmodellen!

Kvarterskiss

Ta en titt på kvarteret

Här kan du ta en titt för att se hur vi planerar kvarteret i Brf Körsbärsdalen och hur parhusen ligger i förhållande till radhusen. Vart i kvarteret skulle du vilja bo?

Se större bild!

Varför välja Brf Körsbärsdalen?

Låt oss berätta

OBOS projektutvecklare Elisabeth Berntsson ger sitt svar på varför du som letar ny bostad borde satsa på Brf Körsbärsdalen!

Läs artikeln!

Området

I jakten på en bostad letar man inte bara efter ett antal rum att ställa sängen och soffan i. Man letar såklart också efter någonstans att gå morgonpromenaden eller ett café där man tar lördagsfikan. Med det sagt tror vi att du kommer trivas just här!

För stora och små livsnjutare

I Västra Bökhult är det enkelt att trivas. Här bor du nära sköna skogspromenader, granne med fina lekplatsen Paradiset, och bara en kort cykeltur från svalkande dopp och allt annat som sjön Möckeln har att erbjuda. Varför inte göra en spännande båt- eller kanotutflykt med picknick på någon av sjöns öar? Eller prova fiskelyckan? Och längtar du efter varierande naturupplevelser har du kommit helt rätt: Älmhults kommun har inte mindre än 11 naturreservat att upptäcka.

Men du har också nära till det du behöver i din vardag. Skolor, förskolor, butiker, restauranger – hela Älmhults utbud finns på bekvämt avstånd. In till centrum tar du dig till exempel på 10 minuter med cykel. Jobbar du på IKEA? Då kan du ta cykeln även till jobbet, oavsett vilken avdelning du jobbar på. Och om du mot förmodan vill lämna Älmhult för en stund har du cykelavstånd även till stationen.

Artikel

Nytt paradis norr om Paradiset

Älmhults nyaste stadsdel, Västra Bökhult, ligger precis norr om stadsdelen Paradiset – bara 10 minuters cykeltur från centrum. Här bor man lugnt, skönt och grönt i ett trivsamt område. Nära skogspromenader, nära svalkande bad – och med en riktigt fin lekplats som granne. 

Läs artikeln!

Finns i närheten

- Vårdcentral – 2 km

- Coop – 2,6 km

- Tanka – 2,9 km 

- ICA Maxi – 3,2 km

- Norregårds förskola – 2,2 km

- Liljebackens förskola – 2,9 km

- Klöxhultsskolan (F-6) – 2,9 km

- Gemöskolan (F-6) – 3 km

- Linnéskolan (7-9) – 3,1 km

- Busshållplats – 750 m

- Älmhult station – 2,8 km

- Bökhults badplats – 1,5 km

- Wellness Studio – 3,1 km

- Elmehallen – 3,6 km

- Älmhults golfklubb – 5,1 km

- Paradisets lekplats – 250 m

- IKEA Museum – 2,4 km

- Älmhults bibliotek – 2,9 km 

- Folkets hus – 3 km

- Sjöstugans Restaurang – 1,2 km

- Lotus Kitchen – 2,2 km

- Älmhults Restaurang & Pizzeria – 2,3 km

- Muff – 2,5 km

- Goaroije – 2,5 km

Om bostadsrätter

Livet i Brf

Under byggtiden kommer OBOS att bilda och administrera bostadsrättsföreningen. När byggnationen är klar och alla är inflyttade kommer föreningen att lämnas över till en ny styrelse som då består av er som bor i föreningen. 

Läs mer

Fördelar med nyproduktion

Tid till annat. Bland annat...

Det finns många fördelar med att välja ett nytt hem framför ett begagnat. Husen är noga genomtänkta för att hålla i många år framöver och det dröjer innan du behöver renovera. Den tiden kan du lägga på annat!

Läs mer

Om träbyggnation

Lika modernt nu som då

I tusentals år har man byggt bostäder i trä. De gör vi också i våra fabriker i Myresjö, Vrigstad och Sundsvall. Där kombineras 90 år av byggkunnande och hantverk i stora planelement eller volymer som vi sedan sätter ihop på byggplatsen. Smart, tryggt och hållbart - Modernt!

Läs mer