Projekt

Slutsålt

Brf Längtan

Mörbylånga, Färjestaden

  • Antal bostäder 22 par- och radhus
  • Inflyttning Prel. vintern 2020/2021

Härliga marklägenheter nära havet och staden

Öland är en alldeles speciell del av Sverige. Här finns havet, det öppna landskapet och det fantastiska ljuset – och i expansiva Färjestaden har du dessutom bara en kvart in till Kalmar. Här planerar vi på OBOS att bygga 22 trivsamma par- och radhus i bekväm bostadsrättsform. Tvåor, treor och fyror om 58-93 kvm, alla i markplan och med två altaner. Välkommen till Brf Längtan!

Här bor du lugnt och skönt nära naturen, havet och staden. Du har allt du behöver i din närhet i form av skola, affärer och aktiviteter. Den populära Färjeparken är en succé för både stora och små motionärer och ligger bara några minuters promenad bort. Och blir du badsugen cyklar du till havet på 5-10 minuter!

Status på detta projekt

Projekt under planering
Planerat projekt
Kommande försäljning
Våren 2019
Infoträff
Säljstart
28 maj
Byggstart
Vintern 2019/2020
Inflyttning
Vintern 2020/2021

Slutsålt!

Intresset för projektet har varit mycket stort och projektet är slutsålt. Under Sök bostad kan du hitta andra bostäder som OBOS planerar i närheten.

Projektfakta
  • Antal bostäder 22 par- och radhus
  • Boarea 58-93 kvm
  • Antal rum 2-4 rum och kök
  • Inflyttning Prel. vintern 2020/2021
  • Upplåtelseform Bostadsrätt

Kontaktpersoner

Kundansvarig

Nicole Wångne

  • 010-434 12 48

Projektet

Ett bostadsprojekt som detta är så mycket mer än det enskilda huset. Här ska alla som flyttar in trivas och bostäderna harmonisera för en skön kvarterskänsla.

 

Ett kvarter att känna sig hemma i

Brf Längtan blir ett mysigt kvarter där de sju husen placerats strategiskt för att skapa en känsla av olika rum i området. Här finns inga stela linjer, istället knyts kvarteret samman av slingrande gångar. Gräsytor och häckar ger skön grönska, samtidigt som fasadernas jordnära färgsättning och lägenheternas välkomnande entréer bidrar till att skapa ett inbjudande intryck. Här är det enkelt att trivas! 

Med gott om praktiska detaljer

Ett nytt hem ska inte bara vara trivsamt – det ska vara praktiskt också. Här får varje lägenhet en egen parkeringsplats och ett förråd som rymmer allt från vinterdäck till julpynt. Köket är fullutrustat, badrummet rymmer både tvättmaskin och torktumlare, och självklart finns fiber indraget när du flyttar in.  

 

PDF

Ta en titt på kvarteret

Här kan du ta en titt för hur vi planerar kvarteret i Brf Längtan. Vart i kvarteret skulle du vilja bo?

Se större bild!

Artikel

Längtar du också till Öland?

Färjestaden växer så det knakar och allt fler flyttar hit, både från Öland och från fastlandet. Vill du också hitta hem här? 

Läs hela artikeln!

Artikel

Full fart i Färjestaden

Från att ha varit ett lite sömnigt färjeläge vaknade Färjestaden till liv när Ölandsbron invigdes på 1970-talet. Villabyggandet fullkomligt exploderade och skapade en ort som mest bestod av villaområden. Idag har Färjestaden fått nytt liv.

Läs hela artikeln!

Bostäderna

Ta en titt på bostäderna vi tänker bygga i projektet. Moderna, prisvärda och framförallt hållbara eftersom vi bygger i trä. Vi tror de kommer falla dig i smaken! Vågar vi säga välkommen hem än? 

Ljuvliga lägenheter för alla åldrar

Dessa ljusa, välplanerade lägenheter finns i tre olika storlekar: 2 rok om 58 kvm, 3 rok om 82 kvm och 4 rok om 93 kvm. Alla ligger i markplan och har en egen inbjudande entré, de flesta med en fin pergola. Här får du mycket boendekvalitet per kvadratmeter. Stora fönster ger ett fantastiskt ljusinsläpp och öppen planlösning mellan kök- och vardagsrum skapar härliga ytor för social samvaro. Alla lägenheter får också två härliga uteplatser, en på framsidan och en på baksidan.  

Med alla möjligheter till uteliv

Här finns gott om plats för såväl vårens första utefika som sommarens alla grillkvällar. Sol eller skugga? Valet är ditt. Här får alla lägenheter generösa uteplatser med trätrall, en på framsidan och en på baksidan, så att du själv kan välja var morgonkaffet smakar allra bäst. 

 

Området

I jakten på en bostad letar man inte bara efter ett antal rum att ställa sängen och soffan i. Man letar såklart också efter någonstans att gå morgonpromenaden eller ett café där man tar lördagsfikan. Med det sagt tror vi att du kommer trivas just här!

Härliga Färjestaden har mycket att erbjuda

Förutom närheten till svalkande bad och härliga naturupplevelser har Färjestaden ett bra utbud av service. Här finns gott om butiker, caféer och restauranger – och blir du sugen på mer stadsliv tar du enkelt cykelfärjan eller bussen in till Kalmar. 

Med havet och naturen runt hörnet

Från Brf Längtan har du bara en kort cykeltur till både havet och det mysiga hamnområdet. Närmaste doppet tar du på Talluddens badplats, men du har heller inte långt till det populära badet i hamnen. I omgivningarna finns gott om fina vandringsleder där du kan njuta av den öländska naturen. 

Nära shopping och service

I Färjestaden har du all service du behöver inom räckhåll. En privat förskola finns redan i området, och en kommunal sådan håller på att byggas och planeras att öppna 2020/2021. Hälsocentral, Smaragdskolan och sporthall finns ett par hundra meter bort, och till alla butiker och biblioteket på Ölands Köpstad är det bara drygt 2 kilometer. 

Aktiviteter för hela familjen

Förutom alla svalkande bad finns här också andra möjligheter till en aktiv fritid. Färjestaden har ett starkt föreningsliv med verksamhet inom flera sporter, innebandy är till exempel väldigt stort här. Föredrar du ett gympass har du flera alternativ att välja mellan, och den lokala golfbanan Saxnäs GK har ett gott rykte.

Hela Kalmars utbud inom räckhåll

Vare sig du pendlar till jobb på fastlandet eller bara vill ha nära till den större stadens utbud ligger Färjestaden strategiskt placerat. Med bil tar du dig till Kalmar på ungefär en kvart. Med buss 404, eller cykelfärjan Dessi som går april-september, tar resan ungefär en halvtimme. 

Finns i närheten

·         Hälsocentral – 800 m

·         ICA Kvantum – 2,5 km

·         Ölands köpstad – 2,5 km

·         Förskola Vitsippan – 1,4 km

·         Färjestadens skola (F-4) – 2,4 km

·         Smaragdskolan (5-6) – 600 m

·         Ölands Friskola (7-9) – 1,9 km

·         Ölands folkhögskola – 2,6 km

·         Busshållplats – 800 m

·         Färjestadens Hamn – 2,5 km

·         Färjehallen – 600 m

·         Färjeparken – 650 m

·         Talluddens badplats – 1,8 km

·         Wellness Studio – 2 km

·         Malkars träningscenter – 3,5 km

·         Saxnäs Golfklubb – 7,7 km

·         Färjestadens bibliotek – 2,5 km

·         Ölands Djur & Nöjespark – 4,7 km

·         Hotell Skansen – 2,1 km

·         Fredriks Bröd & Bakverk – 2,1 km

·         Kaj 4 – 2,1 km

·         Konditori Fiesta – 2,1 km

·         Seasalt Kitchen – 2,2 km

 

·         Arontorps kroppkakor & mat – 3,5 km

Om bostadsrätter

Livet i Brf

Under byggtiden kommer OBOS att bilda och administrera bostadsrättsföreningen. När byggnationen är klar och alla är inflyttade kommer föreningen att lämnas över till en ny styrelse som då består av er som bor i föreningen. 

Läs mer

Fördelar med nyproduktion

Tid till annat. Bland annat...

Det finns många fördelar med att välja ett nytt hem framför ett begagnat. Husen är noga genomtänkta för att hålla i många år framöver och det dröjer innan du behöver renovera. Den tiden kan du lägga på annat!

Läs mer

Om träbyggnation

Lika modernt nu som då

I tusentals år har man byggt bostäder i trä. De gör vi också i våra fabriker i Myresjö, Vrigstad och Sundsvall. Där kombineras 90 år av byggkunnande och hantverk i stora planelement eller volymer som vi sedan sätter ihop på byggplatsen. Smart, tryggt och hållbart - Modernt!

Läs mer