Projekt

Kommande försäljning

Brf Prästkragen

Lund, Södra Råbylund

  • Antal bostäder 30 lägenheter
  • Säljstart Våren 2020

30 nya lägenheter i Brf Prästkragen

Södra Råbylund är ett nytt område som håller på att växa fram i Lund. Det blir mysiga kvarter i blandad bebyggelse i naturskön miljö med grönområden, parker och Råbysjön på promenadavstånd.

Här i områdets östra del planerar OBOS för ca 50 nya lägenheter. Brf Prästkragen blir det första projektet med 30 lägenheter om ca 50-114 kvm fördelat på 2-5 rum och kök. Det kommer bli ljusa och moderna bostäder med en öppen planlösning. 

Bilden är en visionsbild för området!

Dela detta

Status på detta projekt

Projekt under planering
Kommande försäljning
Säljstart
Byggstart
Inflyttning
Projektfakta
  • Antal bostäder 30 lägenheter
  • Boarea ca 50-114 kvm
  • Antal rum 2-5 rum och kök
  • Säljstart Våren 2020
  • Upplåtelseform Bostadsrätt

Intresseanmälan

Intresserad och vill veta mer?

Anmäl intresse på projektet så håller vi dig uppdaterad fram till säljstarten. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till projektets kundansvarig.

Kontaktpersoner

Kundansvarig

Lisa Wassenius

  • 010-434 12 08

Området

Var handlar jag mat? Hur långt är det till förskolan? Och var tar jag min kvällspromenad? Här berättar vi mer om hur det är att bo just här.

Lugnt och skönt med nära till allt

I Södra Råbylund är det enkelt att trivas. Här har du nära till den service du behöver i din vardag, och rogivande natur runt knuten. Men du behöver heller inte vända stadslivet ryggen: du har hela Lunds utbud inom räckhåll. Faktum är att du cyklar in till Stortorget på en knapp kvart. Och om du föredrar att ta bussen har du hållplatsen strax utanför ytterdörren. 

Välkommen till en lite härligare vardag

Här behöver du varken försaka stadens nöjen och kulturupplevelser, eller möjligheten till en skön löprunda i den vackra naturen. Föredrar du en promenad i parken har du flera sådana att välja på i närheten, varför inte ta en picknick vid vattnet i fina Råby Sjöpark? Kommunen planerar också för en park intill kvarteret där det kommer finnas möjlighet till en odlingslott. Dessutom har du flera förskolor på gångavstånd, skola likaså. Närmaste ICA-butik promenerar du till på fem minuter. Eller varför inte ta en tur till Råbytorp Gårdsbutik och shoppa gröna godsaker – och kanske unna dig en fredagsbukett? Var det någon som sa livskvalitet?

Finns i närheten

 

- ICA Supermarket – 450 m

- Vårdcentral – 650 m

- Apotek – 450 m

 

 

- Förskolan Tofsvipan – 450m

- Ängslyckans förskola – 600 m

- Maria Montessori-skolan (F-9) – 600 m

- Vikingaskolan (F-9) – 850 m

- Gymnasieskolan Vipan – 2,1 km

- Busshållplats – 180 m

- Lund C – 4,2 km

- Fitness 24Seven – 450 m

- Råbylunds Utegym – 1,1 km

- Råby sjöpark – 1,1 km

- Idrottsplats – 1,1 km

- Vipeholmshallen – 2 km

- Botaniska trädgården – 3,2 km

- Filmstaden – 3,3 km

- Lunds Stadsteater – 3,4 km

- Lunds konsthall – 3,6 km

- Lunds stadsbibliotek – 3,9 km

- Pizzeria – 400 m

- Kapunen – 1,5 km

- Restaurang VED – 3,2 km

- Mat & Destillat – 3,7 km

Om bostadsrätter

Livet i Brf

Under byggtiden kommer OBOS att bilda och administrera bostadsrättsföreningen. När byggnationen är klar och alla är inflyttade kommer föreningen att lämnas över till en ny styrelse som då består av er som bor i föreningen. 

Läs mer

Fördelar med nyproduktion

Tid till annat. Bland annat...

Det finns många fördelar med att välja ett nytt hem framför ett begagnat. Husen är noga genomtänkta för att hålla i många år framöver och det dröjer innan du behöver renovera. Den tiden kan du lägga på annat!

Läs mer

Om träbyggnation

Lika modernt nu som då

I tusentals år har man byggt bostäder i trä. De gör vi också i våra fabriker i Myresjö, Vrigstad och Sundsvall. Där kombineras 90 år av byggkunnande och hantverk i stora planelement eller volymer som vi sedan sätter ihop på byggplatsen. Smart, tryggt och hållbart - Modernt!

Läs mer