Projekt

Kommande försäljning

Brf Prästkragen

Lund, Södra Råbylund

  • Antal bostäder 50 lägenheter
  • Säljstart Våren 2020

Bo nybyggt mitt emellan staden och naturen

Södra Råbylund är inte ett nyetablerat område mitt ute i ingenstans, utan en naturlig fortsättning på staden. Just här, i ett kvarter med det lilla extra, planerar vi nu att bygga en härlig blandning av bostäder. Både lägenheter och friliggande hus om 49 till 112 välplanerade kvadratmetrar – alla i bekväm bostadsrättsform. Välkommen till Brf Prästkragen!

Här bor du bättre än bra. Du har cykelavstånd till centrum och nära till utflykter i det vackra skånska kulturlandskapet. För utanför kvarteret breder de öppna fälten ut sig, en minst sagt rogivande omgivning att komma hem till efter en hektisk dag i stan. Förskolor, skola och annan service finns på promenadavstånd – och du cyklar in till Stortorget på en knapp kvart. Vill du hellre ta bussen? Då har du hållplatsen strax utanför ytterdörren.

Dela detta

Status på detta projekt

Projekt under planering
Kommande försäljning
Säljstart
Våren 2020
Byggstart
Inflyttning
Projektfakta
  • Antal bostäder 50 lägenheter
  • Boarea ca 49-112 kvm
  • Antal rum 2-5 rum och kök
  • Säljstart Våren 2020
  • Upplåtelseform Bostadsrätt

Intresseanmälan

Intresserad och vill veta mer?

Anmäl intresse på projektet så håller vi dig uppdaterad fram till säljstarten. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till projektets kundansvarig.

Kontaktpersoner

Kundansvarig

Lisa Wassenius

010-434 12 08

Mäklare

Edita Uzunovic

073-700 06 99

Bostäderna

Varsågod, ta en titt på bostäderna vi tänker bygga. Moderna, prisvärda och framförallt hållbara eftersom vi bygger i trä. Vågar vi säga välkommen hem än?

Härliga hem i ett häftigt kvarter

Oavsett om du vill bo i hus eller lägenhet är det här ett kvarter för dig som inte nöjer dig med vad som helst – det har nämligen en alldeles egen stil. Husens variation i form och färg, olika takvinklar och spännande fönstersättningar skapar ett levande område som det är enkelt att känna sig hemma i – även för den lite kräsne. Fasadernas jordnära färgsättning ger ett vilsamt lugn, som livas upp av accenter i rött och grönt. Och förrådsbyggnaderna pryds av levande, gröna sedumtak. Här finns influenser av både staden och landet, precis som sig bör i ett kvarter som blir en del av de båda. 

Gott och blandat boende

Två rum och kök i markplan? En fantastisk femma i etage med stor balkong – eller kanske ett fristående tvåplanshus?  Här finns plats för att leva livet, oavsett hur din familj ser ut. Från 49 till 112 smart utnyttjade kvadratmetrar – oavsett vilket du väljer får du ett välbyggt och välutrustat hem i bekväm bostadsrättsform. Här är det gott att leva, helt enkelt!

Bilden visar en visionsskiss av området.

Modellbeskrivning

Läs mer om lägenheten på 49 kvadrat

Längtar du efter en ljus och härlig bostad med kvadratmetrarna på rätt ställe? Med egen ingång – och dessutom i markplan? Då ska du titta lite extra på dessa trevliga tvåor.

Läs mer om lägenheten!

Modellbeskrivning

Läs mer om lägenheten på 99 kvadrat

Den här ljuvliga etagelägenheten är perfekt för dig som vill ha ett riktigt fint hem med alla bekvämligheter, utan att för den skull bo i hus. 

Läs mer om lägenheten!

Modellbeskrivning

Läs mer om husen på 112 kvadrat

Låt oss presentera ett enklare sätt att leva villalivet i Lund. Här har du ett härligt, fristående hus med fina sällskapsytor, tre sovrum, två badrum och både uteplats och terrass ovanpå din carport.

Läs mer om huset!

Området

Var handlar jag mat? Hur långt är det till förskolan? Och var tar jag min kvällspromenad? Här berättar vi mer om hur det är att bo just här.

Lugnt och skönt med nära till allt

I Södra Råbylund är det enkelt att trivas. Här har du nära till den service du behöver i din vardag, och rogivande natur runt knuten. Men du behöver heller inte vända stadslivet ryggen: du har hela Lunds utbud inom räckhåll. Faktum är att du cyklar in till Stortorget på en knapp kvart. Och om du föredrar att ta bussen har du hållplatsen strax utanför ytterdörren. 

Välkommen till en lite härligare vardag

Här behöver du varken försaka stadens nöjen och kulturupplevelser, eller möjligheten till en skön löprunda i den vackra naturen. Föredrar du en promenad i parken har du flera sådana att välja på i närheten, varför inte ta en picknick vid vattnet i fina Råby Sjöpark? Kommunen planerar också för en park intill kvarteret där det kommer finnas möjlighet till en odlingslott. Dessutom har du flera förskolor på gångavstånd, skola likaså. Närmaste ICA-butik promenerar du till på fem minuter. Eller varför inte ta en tur till Råbytorp Gårdsbutik och shoppa gröna godsaker – och kanske unna dig en fredagsbukett? Var det någon som sa livskvalitet?

Artikel

Varför välja Brf Prästkragen?

Nybyggda bostäder i ett härligt kvarter med cykelavstånd till både stadsliv och naturupplevelser – ja, allt som Lund har att erbjuda. Brf Prästkragen är något alldeles extra. Läs vidare, och se om du håller med.

Läs artikeln!

Finns i närheten

 

- ICA Supermarket – 450 m

- Vårdcentral – 650 m

- Apotek – 450 m

 

 

- Förskolan Tofsvipan – 450m

- Ängslyckans förskola – 600 m

- Maria Montessori-skolan (F-9) – 600 m

- Vikingaskolan (F-9) – 850 m

- Gymnasieskolan Vipan – 2,1 km

- Busshållplats – 180 m

- Lund C – 4,2 km

- Fitness 24Seven – 450 m

- Råbylunds Utegym – 1,1 km

- Råby sjöpark – 1,1 km

- Idrottsplats – 1,1 km

- Vipeholmshallen – 2 km

- Botaniska trädgården – 3,2 km

- Filmstaden – 3,3 km

- Lunds Stadsteater – 3,4 km

- Lunds konsthall – 3,6 km

- Lunds stadsbibliotek – 3,9 km

- Pizzeria – 400 m

- Kapunen – 1,5 km

- Restaurang VED – 3,2 km

- Mat & Destillat – 3,7 km

Om bostadsrätter

Livet i Brf

Under byggtiden kommer OBOS att bilda och administrera bostadsrättsföreningen. När byggnationen är klar och alla är inflyttade kommer föreningen att lämnas över till en ny styrelse som då består av er som bor i föreningen. 

Läs mer

Fördelar med nyproduktion

Tid till annat. Bland annat...

Det finns många fördelar med att välja ett nytt hem framför ett begagnat. Husen är noga genomtänkta för att hålla i många år framöver och det dröjer innan du behöver renovera. Den tiden kan du lägga på annat!

Läs mer

Om träbyggnation

Lika modernt nu som då

I tusentals år har man byggt bostäder i trä. De gör vi också i våra fabriker i Myresjö, Vrigstad och Sundsvall. Där kombineras 90 år av byggkunnande och hantverk i stora planelement eller volymer som vi sedan sätter ihop på byggplatsen. Smart, tryggt och hållbart - Modernt!

Läs mer