Projekt

Slutsålt

Brf Sommarängen

Lund, Dalby

  • Antal bostäder 15

Lägenheter, radhus och parhus i Brf Sommarängen

I Dalby utanför Lund bygger OBOS ett nytt område med omkring 80 nya bostäder. Det blir en varierad bebyggelse av både flerbostadshus och enfamiljshus som både hyresrätter och bostadsrätter. Brf Sommarängen är den första av två bostadsrättsföreningar som byggs på Kv Ängsladan, och kommer att bestå av 15 nya bostäder i storlekarna 3-5 rum och kök.

Kvarteret ansluter direkt till området Påskagänget, en del av Dalby som har vuxit fram under de senaste tio åren och som är mycket populärt, kanske särskilt bland barnfamiljer. Bostadsrätterna byggs längs en mysig kvartersgata och vetter med sina trädgårdssidor ut mot de vackra åkerlandskapen. Välkommen till Dalby!

Slutsålt!

Intresset för projektet har varit mycket stort och projektet är slutsålt. Under Sök bostad kan du hitta andra bostäder som OBOS planerar i närheten.

Hitta bostad

Brf Sommarängen

15
Sålda
Beteckning
Boendeform
Boarea
Antal rum
Pris
Status
Projektfakta
  • Antal bostäder 15
  • Boarea 82 - 120 m²
  • Antal rum 4-5 rum och kök
  • Upplåtelseform Bostadsrätt

Kontaktpersoner

Kundansvarig

Cecilia Svedebring

  • 010-434 15 43
  • 070-601 08 74

Bostäderna

Ta en titt på bostäderna vi tänker bygga i projektet. Moderna, prisvärda och framförallt hållbara eftersom vi bygger i trä. Vi tror de kommer falla dig i smaken! Vågar vi säga välkommen hem än? 

Lägenheter - 82 kvm

Välkommen in i en ljus och trivsam lägenhet där sambandet mellan kök och vardagsrum ger härliga umgängesytor. I hallen används utrymmet under trappan på ett bra sätt med ett förråd. Köket är välutrustat med fullstor kyl och frys, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin och härliga stora bänkytor som dessutom kompletteras av en köksö. Från vardagsrummet kommer du ut på en stor uteplats med trädäck, alternativt en rymlig balkong. I lägenheten finns också en WC/Dusch med tvättmaskin och torktumlare som gör det smidigt att ta hand om tvätten.

 

En passage skiljer lägenhetens sociala ytor från de privata, med klädkammare, ett stort föräldrasovrum och ett lite mindre sovrum perfekt för barn eller gäster.

 

Radhus 107 & Parhus 120 kvm

Välkommen in i en ljus och trivsam lägenhet där sambandet mellan kök och vardagsrum ger härliga ytor i entréplanet. I hallen används ytan under trappan på ett bra sätt med ett förråd. Köket är välutrustat med fullstor kyl och frys, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin och härliga stora bänkytor som dessutom kompletteras av en köksö. Från vardagsrummet kommer du ut på en härlig uteplats med trädäck. På nedervåningen finns också en WC/Dusch med tvättmaskin och torktumlare. Parhusen har även en stor hallgarderob och ett extra sovrum i anslutning till entrén.


På övervåningen finns den privata delen med två sovrum och en mysig läshörna. Här finns även ett badrum, en klädkammare och ett allrum som kan göras om till ännu ett sovrum. Från allrummet öppnar en balkongdörr upp till en fransk balkong.

 

Livskvalitet på din egen uteplats

Ängsladan har ett vackert läge med Dalbys natur inpå knuten. Här lockas man ut i omgivningarna för att upptäcka motionsspår, naturreservat och badplatser, och därför var det viktigt för oss att skapa ett bostadsområde där gränserna mellan ute och inne suddas ut. Att bo i bostadsrätt och samtidigt kunna ta ett kliv ut och andas in den friska luften från de omkringliggande ängarna – det är livskvalitet! 

I Brf Sommarängen har vi därför sett till att alla bostäder har antingen uteplats eller balkong. Uteplatserna i markplan skärmas av med ett spaljéplank, så att man själv kan välja mellan en pratstund med grannen eller en god bok i solen. Och väljer du lägenheten på andra plan – ja då kan du njuta av fikastunden med utsikt över kvarteret och den vackra naturen. 

Området

I jakten på en bostad letar man inte bara efter ett antal rum att ställa sängen och soffan i. Man letar såklart också efter någonstans att gå morgonpromenaden eller ett café där man tar lördagsfikan. Med det sagt tror vi att du kommer trivas just här!

Naturskönt boende i Dalby

Dalby är en tätort i Lunds kommun, med perfekt läge cirka 10 kilometer öster om Lund. Här bor du med närhet till underbar natur. 

Läs artikeln om några av de härliga naturupplevelser dalby bjuder på

Livskvalitet för både stora och små

I samhället Dalby finns livsmedelsbutiker, apotek, vårdcentral, folktandvård, postservice, bibliotek, banker, polisstation, systembolag, pizzerior och café. På sommaren finns ett friluftsbad, Dalbybadet, som har en 50-metersbassäng, mellanbassäng och babypool. En mängd aktiviteter finns för den som är intresserad av fotboll, innebandy, badminton, gymnastik, tennis, scouter, brottning eller ridning.

Elevdemokrati och montessoripedagogik

Dalby har åtta förskolor, och Mandelblommans förskola ligger i direkt anslutning till Kv Ängsladan. I Dalby finns dessutom gott om både kommunala och privata grundskolor. Den största är Nyvångskolan med klasser från F-9, som dessutom är välkänd i hela landet för sitt goda arbete med elevdemokrati. Sen finns Hagalundskolan med årskurserna F-6 och den fristående Skrylleängskolan, F-6 med Montessoripedagogik. Inom Påskagänget planeras också en ny F-9-skola.

Klockrena kommunikationer

Dalby ligger geografiskt mycket bra placerat cirka 10 km sydost om Lund. Kommunikationerna är mycket goda och det går enkelt att via cykelväg ta sig till Lund. Med bil når du Lund på 10 minuter och Malmö på 20 minuter.. Det är även goda förutsättningar att pendla med buss till närliggande större orter. Närheten till Malmö/Lund och Köpenhamn gör dessutom att arbetsmarknaden på orten är mycket god.

 

Finns i närheten

Hemköp 500 m

OKQ8 950 m

ST1 1,4 km

Mandelblommans förskola 550 m

Kattfotens förskola 750 m

Nyvångsskolan 1,4 km

Hagalundsskolan 1,8 km 

Träningsbutiken Dalby, sportcenter 800 m

Dalby idrottsplats 1,4 km

Dalby stenbrott 3,6 km

Dalbybadet 3,1 km 

Knivsås bokskog, Naturreservat 3,6 km 

Dalby Hage och söderskog, Nationalpark 4,3 km

Skrylle Naturreservat 4,7 km

Systrarna Nymans Kaffe och Deli 700 m

Pizzeria Viking Dalby 500 m 

Brf - En trygg, svensk tradition

Under byggtiden kommer OBOS att bilda och administrera bostadsrättsföreningen. När byggnationen är klar och alla är inflyttade kommer föreningen att lämnas över till en ny styrelse som då består av er som bor i föreningen. 

Vill du veta mer om vad livet i Brf innebär har vi samlat det viktigaste i en Brf guide!

Läs mer om bostadsrätter

Tid till annat. Bland annat...

Det finns många fördelar med att välja ett nytt hem framför ett begagnat. Husen är noga genomtänkta för att hålla i många år framöver och det dröjer innan du behöver renovera. Den tiden kan du lägga på annat!

Läs mer om fördelarna med nyproduktion

Lika modernt nu som då

I tusentals år har man byggt bostäder i trä. De gör vi också i våra fabriker i Myresjö, Vrigstad och Sundsvall. Där kombineras 90 år av byggkunnande och hantverk i stora planelement eller volymer som vi sedan sätter ihop på byggplatsen. Smart, tryggt och hållbart - Modernt!