Projekt

Kommande försäljning

Brf Sundby Äng

Stallarholmen, Sundby Gård

  • Antal bostäder 20 radhus
  • Säljstart Våren 2019
  • Inflyttning Inflyttning sommaren 2020

Trivsamma radhus i härliga Stallarholmen

Stallarholmen är en växande ort, vackert belägen vid Mälarens södra strand mittemellan Strängnäs och Mariefred. Här planerar vi på OBOS att bygga 20 välplanerade radhus om 120 kvm i Brf Sundby Äng, ett boende med nära till natur och vatten och med all service inom räckhåll. Bara en timme från Stockholm.

Att bo i Stallarholmen är att bo lite lagom lantligt, omgivningarna består av vacker jordbruksbygd och du har nära till Mälarens glittrande vatten. Men för att vara en mindre ort har Stallarholmen ett imponerande utbud: här finns ett rikt föreningsliv, livsmedelsbutik, caféer, pizzeria, värdshus, bensinstation, veterinär, distriktssköterska, frisör – och mycket mer. Välkommen till Brf Sundby Äng!

Dela detta

Vi planerar för fullt!

Ett stadsdelsprojekt som detta kräver goda förberedelser, omfattande underlag och framförallt ordentlig planering! Arkitekter ritar, vi projekterar och försäljningen planeras. Allt in i minsta detalj!

Anmäl ditt intresse för projektområdetså hör vi av oss när vi har mer information om kommande projekt. Har du frågor under tiden så är du välkommen att kontakta vår projektutvecklare Sara Hägglöv.

Sara Hägglöv
sara.hagglov@obos.se
010-434 14 16

Projektfakta
  • Antal bostäder 20 radhus
  • Säljstart Våren 2019
  • Inflyttning Inflyttning sommaren 2020
  • Upplåtelseform Bostadsrätt

Få mer information

Intresseanmälan

Projektet

Ett bostadsprojekt som detta är så mycket mer än det enskilda huset. Här ska alla som flyttar in trivas och bostäderna harmonisera för en skön kvarterskänsla.

Här bor du bättre än bra

Brf Sundby Äng består av fem huskroppar med fyra radhus i varje, tillsammans bildar dessa ett inbjudande, barnvänligt bostadsområde med nära till både naturen och vattnet. Husen färgsätts i en mjuk och behaglig färgskala som kompletteras av välkomnande blå entrédörrar som sätter den berömda pricken över i:et.

Med gott om bekvämligheter  

När du flyttar in är din trädgård färdiggjord, det innebär att gräsmattan finns på plats och uteplatserna står redo att invigas. Men ett nytt boende ska inte bara vara fint och trivsamt – det ska vara praktiskt också. Varje hus får egen parkeringsplats framför huset och ett rejält förråd som rymmer allt från vinterdäcken till julpyntet.  

 

Bostäderna

Ta en titt på bostäderna vi tänker bygga i projektet. Moderna, prisvärda och framförallt hållbara eftersom vi bygger i trä. Vi tror de kommer falla dig i smaken! Vågar vi säga välkommen hem än? 

Radhus att känna sig hemma i

Härliga, ljusa och välplanerade radhus med social, öppen planlösning på nedre plan och gott om plats för familjens privata liv på ovanvåningen. Inredningen är utvald för att hålla stilen under många år framöver och här finns gott om bekvämligheter som underlättar vardagspusslet, som kök från Vedum och vitvaror från Bosch. Och vill du sätta din egen prägel på ditt nya hem? Då finns en mängd tillvalsmöjligheter att välja mellan. 

Med gott om plats för utemys 

Varje hus får en uteplats med stenplattor på framsidan och en rejäl altan på baksidan av huset. Den färdiga gräsmattan bjuder in till både lek och skön avkoppling, och finns det gröna fingrar i familjen? Då är det bara att sätta igång att skapa ditt eget odlarparadis. Föredrar du att bara vara är det heller inga problem, en mer lättskött tomt får man leta länge efter. 

 

Radhus på 120 m²

Bottenvåning  

Trevligt radhus med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som skapar härliga umgängesytor i entréplanet. Från vardagsrumsdelen kliver du också direkt ut på din egen altan som blir ett extra rum när vädret tillåter. I köket finns all utrustning du behöver för smidig matlagning till både vardag och fest, och i det rejäla badrummet med dusch och WC finns både tvättmaskin och torktumlare. I anslutning till entrén hittar vi också ett trevligt sovrum som passar utmärkt som gästrum, lekrum eller som eget krypin för familjens tonåring.

Övervåning  

På övervåningen finns gott om utrymme för familjens privata liv med två sköna sovrum, ett inbjudande allrum som passar fint för både filmkvällar och tv-spelande och en mysig läs- eller kontorshörna. Badrummet med dusch och WC har ett litet fönster som ger ett trevligt ljusinsläpp, och mitt emot det stora sovrummet finns stor klädkammare – ren vardagslyx!  

Skillnad på hus och hem

Vi vet att ett hem är så mycket mer än golv, väggar och tak. Det är en plats för liv och rörelse i livets alla skeden. 

När vi planerar våra hus är det just detta som är vår utgångspunkt. Hur vi kan skapa förutsättningar för vardagens bestyr och mysiga stunder med nära och kära. För först då kan en bostad bli till ett hem.

Start Living - ett smart byggsystem

Vi på OBOS kallar oss gärna samhällsbyggare, och Start Living har tagits fram för att ge så många som möjligt chansen att komma in på bostadsmarknaden och kunna investera i sitt eget boende. Vi har också lagt ner mycket arbete för att kunna erbjuda en standard som tilltalar de flesta och samtidigt ger en trevlig prislapp.

Området

I jakten på en bostad letar man inte bara efter ett antal rum att ställa sängen och soffan i. Man letar såklart också efter någonstans att gå morgonpromenaden eller ett café där man tar lördagsfikan. Med det sagt tror vi att du kommer trivas just här!

Stallarholmen är något alldeles extra

Stallarholmen passar perfekt för dig som vill bo lugnt och naturnära – men ändå ha service inom räckhåll. Det här är en ort som sprudlar av kreativitet och har gott om eldsjälar som får saker gjorda. Det mesta händer i det gula industrihuset, här ordnas mängder av aktiviteter för alla åldrar – året om. Missa till exempel inte den populära Korv & Bröd festivalen på vårkanten varje år.

Bad, båtliv och annat skoj

Att bo med närhet till vatten är något alldeles extra. Här har du alla möjligheter till svalkande dopp och spännande utflykter med båt. Barnvänliga Östabadet ligger till exempel mitt i byn. Och trots att Stallarholmen inte är så stort finns här massor av aktiviteter: fotboll, skytte, ridning, yoga, capoeira, dans, barngymnastik och mycket mer. Här finns också Sveriges största vikingaförening som bland annat ordnar en årlig välbesökt vikingafestival.

Vardagsliv och vardagslyx

Här har du bekvämt gångavstånd till såväl förskola som skola (F-6). Färskt surdegsbröd av högsta klass handlar du på Printz Bageri och såväl vardagsmat som ingredienser till fredagsmyset finns på ICA Supermarket Skeppet. Stallarholmen har också rekordmånga småföretag som hjälper till med att sätta guldkant på din vardag med allt från frisör till veterinär och vintagekläder.  

Med stadslivet inom räckhåll  

Stallarholmen ligger inte bara vackert vi Mälaren, utan även strategiskt placerat mitt emellan Strängnäs och Mariefred, omkring en kvart från vardera orten med bil. Till Stockholm tar du dig på en timme, till Eskilstuna tar det omkring 20 minuter och på knappa 40 minuter är du framme i Södertälje. Vill du hellre åka kollektivt har du nära till bussen som tar dig till Strängnäs – eller till Läggesta station där du sedan kan åka vidare mot Stockholm med tåg. 

 

Finns i närheten

ICA Supermarket Skeppet – 1,9 km

Printz Bageri – 1 km

Frisör Intensivehair – 1 km

Veterinär – 1 km

Bensinmack – 1,3km

Stallarholmens förskola – 650m 

Stallarholmsskolan – 900m

Busshållplats – 350m 

Nyckelgym – 1km 

Toresunds IP – 350m

Stallarholmens Bågskyttebana – 1,5km

Östabadet – 2,4km

Stallarholmens Golfklubb 4,7km

Stallarholmens Auktioner – 1km 

Mötesplats Stallarholmen – 1km

Bussaba Thaimat – 1km

Printz Bageri – 1 km

Värdshuset Gripen – 1,4km

Pizzeria Berivan – 1,8km

OBOS bildar föreningen

Under byggtiden kommer OBOS att bilda och administrera bostadsrättsföreningen. När byggnationen är klar och alla är inflyttade kommer föreningen att lämnas över till en ny styrelse som då består av er som bor i föreningen. 

Tid till annat...

Det finns många fördelar med att välja ett nytt hem framför ett begagnat. Husen är noga genomtänkta för att hålla i många år framöver och det dröjer innan du behöver renovera. Den tiden kan du lägga på annat!

Lika modernt nu som då

I tusentals år har man byggt bostäder i trä. De gör vi också i våra fabriker i Myresjö, Vrigstad och Sundsvall. Där kombineras 90 år av byggkunnande och hantverk i stora planelement eller volymer som vi sedan sätter ihop på byggplatsen. Smart, tryggt och hållbart - Modernt!