Projekt

Försäljning pågår

Brf Vikaholms Allé 5

Växjö, Vikaholm

  • Antal bostäder 32 lägenheter
  • Pris Från 1 245 000 kr
  • Inflyttning Hösten 2018

Nyproduktion av bostadsrättslägenheter i Vikaholm

Vikaholm är ett nytt bostadsområde i Växjö som fungerar som en naturlig fortsättning av stadsdelen Teleborgs södra del. Här bygger OBOS 32 välplanerade lägenheter i ett familjärt kvarter nära naturen och med staden inom lagom räckhåll.

Vikaholms Allé 5 består av 2 huskroppar med 16 lgh i vardera, totalt 32 lgh. Nu säljstartar vi hus 2, där inflyttning planeras till augusti/september 2018. I hus 1 påbörjades inflyttningen i slutet av mars 2018.

Dela detta

Försäljning pågår!

Vi samarbetar med Bergstrand Fastighetsmäklare i projektet. Har du frågor om projeket så hör gärna av dig till dem så berättar de mer. 

Niklas Carlsson 
Fastighetsmäklare 
Direkt: 0470-132 87 
niklas@maklare-bergstrand.se

Anna Storbjörk 
Fastighetsmäklare 
Direkt: 0470-132 86 
anna@maklare-bergstrand.se

Projektfakta
  • Antal bostäder 32 lägenheter
  • Boarea 67-95 m²
  • Antal rum 2-4 rum och kök
  • Pris Från 1 245 000 kr
  • Månadsavgift Från 3 596 kr
  • Inflyttning Hösten 2018
  • Upplåtelseform Bostadsrätt

Få mer information

Intresseanmälan

Bostäderna

Ta en titt på bostäderna vi har byggt i Vikaholm. Moderna, prisvärda och framförallt hållbara eftersom vi bygger i trä. Vi tror de kommer falla dig i smaken! Vågar vi säga välkommen hem än? 

Här ska det byggas!

Dem 32 lägenheter utifrån vårt bostadskoncept Start Living och kommer i storlekarna 67, 82 och 95 m². 

Ladda ned projektbroschyr här

Bo i moderna och välplanerade lägenheter

Start Living 67

Lägenheten karaktäriseras av de öppna och ljusa ytorna mellan vardagsrummet, matplatsen och köket. Detta ger goda förutsättningar för social samvaro och umgänge. Köket erbjuder alla praktiska nödvändigheter som krävs för god matlagning. Här finns även gott om bänkyta som dessutom kompletteras med en praktisk köksö. Badrummet är väl tilltaget - här finns badrumsinredning, duschplats samt tvättmaskin och torktumlare. Den rymliga klädkammaren om 2 kvm i entrén och lägenhetens garderober i hallen och det stora sovrummet ger goda förvaringsmöjligheter.

Start Living 82

Planlösningen i denna praktiska lägenhet är mycket välplanerad vilket gör att det finns gott om utrymme och förutsättningar för livets behov. Det öppna sambandet mellan vardagsrummet, matplatsen och köket tillför en öppen känsla och skapar härliga ytor för socialt umgänge. I köket finns allt du behöver och de redan generösa bänkytorna kompletteras med en praktisk köksö.Genom en passage från vardagsrummet, som bidrar till en känsla av avskildhet, når du de två sovrummet och en av bostadens klädkammare. Det ena sovrummet kan efter behov och smak anpassas till ett arbetsrum eller liknande. Lägenhetens väl tilltagna WC är utrustad med badrumsinredning, duschplats samt tvättmaskin och torktumlare. Förvaringsmöjligheterna är med två rymliga klädkammare, städskåp och garderober i sovrummen mycket goda.

Start Living 95

Med sina tre sovrum och välplanerade ytor är detta en praktisk bostad för den som är i behov av mycket utrymme. Det öppna sambandet mellan vardagsrum, matplats och kök ger en känsla av samvaro och rymd. Detta förstärks ytterligare av den franska balkongen som är i anslutning till vardagsrummet. Det välutrustade köket med generösa bänkytor och köksö ger förutsättningar för god matlagning.

Genom en passage från vardagsrummet når du två av sovrummen och en av bostadens klädkammare. Det tredje sovrummet ligger lite avskilt i anslutning till entrén. Lägenhetens väl tilltagna WC är utrustad med badrumsinredning, duschplats samt tvättmaskin och torktumlare. Förvaringsmöjligheterna är med två rymliga klädkammare, städskåp och garderober i sovrummen mycket goda.

Skillnad på hus och hem

Vi vet att ett hem är så mycket mer än golv, väggar och tak. Det är en plats för liv och rörelse i livets alla skeden. 

När vi planerar våra hus är det just detta som är vår utgångspunkt. Hur vi kan skapa förutsättningar för vardagens bestyr och mysiga stunder med nära och kära. För först då kan en bostad bli till ett hem.

Start Living - ett smart byggsystem

Vi på OBOS kallar oss gärna samhällsbyggare, och Start Living har tagits fram för att ge så många som möjligt chansen att komma in på bostadsmarknaden och kunna investera i sitt eget boende. Vi har också lagt ner mycket arbete för att kunna erbjuda en standard som tilltalar de flesta och samtidigt ger en trevlig prislapp.

Området

I jakten på en bostad letar man inte bara efter ett antal rum att ställa sängen och soffan i. Man letar såklart också efter någonstans att gå morgonpromenaden eller ett café där man tar lördagsfikan. Med det sagt tror vi att du kommer trivas just här!

Ett område för den aktive

Omgivningarna kring Teleborg erbjuder fantastiska strövområden med goda möjligheter för motion och rekreation. Runt Södra Bergundasjön, som stadsdelen är byggd längs med finns en fin strandpromenad. Sjön och sjöarna runt omkring lockar även med bad, fiske och båtturer. 

Närhet till det mesta

Här har du tillgång en mängd olika idrottsaktiviteter med en stor idrottshall och idrottsplaner. Söder om bostadsområdet har en damm utformats till ett trevligt utflyktsmål med promenadvägar, äppelträd och sittplatser.

Service, skolor och kommunikationer

I Teleborg finns ett bra serviceutbud med bland annat livsmedelsbutiker, restauranger, tandvård och vårdcentral. I närområdet finns ett flertal skolor och Linnéuniversitetet. I Vikaholm finns det en ny förskola och även den nya lekplatsen Sagolandet; en härlig plats för lek och äventyr och ett perfekt ställe för pulkaåkning vintertid. Till centrala Växjö tar du dig enkelt med cykel, bil eller buss. Cykellederna i området är säkra och väl utbyggda. Bussförbindelsen är tät och bussen stannar strax utanför bostaden.

OBOS bildar föreningen

Under byggtiden kommer OBOS att bilda och administrera bostadsrättsföreningen. När byggnationen är klar och alla är inflyttade kommer föreningen att lämnas över till en ny styrelse som då består av er som bor i föreningen. 

Tid till annat...

Det finns många fördelar med att välja ett nytt hem framför ett begagnat. Husen är noga genomtänkta för att hålla i många år framöver och det dröjer innan du behöver renovera. Den tiden kan du lägga på annat!

Lika modernt nu som då

I tusentals år har man byggt bostäder i trä. De gör vi också i våra fabriker i Myresjö, Vrigstad och Sundsvall. Där kombineras 90 år av byggkunnande och hantverk i stora planelement eller volymer som vi sedan sätter ihop på byggplatsen. Smart, tryggt och hållbart - Modernt!