Projekt

Slutsålt

Kv Backnejlikan

Lund, Dalby

  • Antal bostäder 14 villor
  • Inflyttning från augusti 2019

Naturskönt boende nära stan

I familjevänliga Dalby utanför Lund bygger OBOS 14 villor. De villor som finns kvar till försäljning är på 136 kvm, har en modern utgångsstandard, tillhörande carport och förråd samt en härlig terrass!

Dalby är en mysig liten ort med underbar natur, ett rikt föreningsliv och bra samhällsservice för både stora och små. Du får nära till både Lund och Malmö samtidigt som du har allt du behöver i närheten. Välkommen till Kv Backnejlikan!

Dela detta

Status på detta projekt

Kommande försäljning
Säljstart
Byggstart
Byggstart
Inflyttning
Prel. sommaren 2019

Slutsålt!

Intresset för projektet har varit mycket stort och projektet är slutsålt. Under Sök bostad kan du hitta andra bostäder som OBOS planerar i närheten.

Anmäl dig så hör vi av oss!
Projektfakta
  • Antal bostäder 14 villor
  • Antal rum 5-6 rum och kök
  • Inflyttning från augusti 2019
  • Upplåtelseform Äganderätt
Projektdokument

Bostäderna

Ta en titt på bostäderna vi tänker bygga i projektet. Moderna, genomtänkta villor och framförallt hållbara eftersom vi bygger i trä. Vi tror de kommer falla dig i smaken! Vågar vi säga välkommen hem än? 

Öppen planlösning med plats för hela familjen

I Kv Backnejlikan bygger vi 14 villor som äganderätter. Bosterna som är till salu har en boarea på 136 kvm med 5 rum och kök. Husen får en varierad och livfull färgsättning i sand, brunt och rött med puts och panel som fasadmaterial. 

Invändigt är bostäderna ljusa och härliga, med en öppen planlösning och en fast inredning som följer klassiska snitt för att hålla både kvalitets- och trendmässigt i många år. Inredningen har hög grundstandard med HTH-kök och vitvaror från Siemens – allt för att du ska kunna flytta in och njuta av en bekväm tillvaro. Vi erbjuder självklart även ett tillvalsutbud för dig som vill kunna sätta en mer personlig prägel på ditt hem. 

Vad vore en egen villa utan någonstans att ställa bilen? I Kv Backnejlikan har du en egen carport – perfekt för att slippa skrapa rutor vintertid! Vi har också tänkt på förvaringen och ser till att varje bostad får ett eget förråd där du får plats med både vinterdäck och trädgårdsverktyg.  

Sätt din egen prägel på trädgården

När man flyttar in i ett nytt hem är det skönt att tomten är förberedd och grovplanerad. Vi hårdgör ytor för framtida trädäck och lägger gott om jord så att den framtida häcken mår som bäst. I tomtgräns sätter vi en stödmur för att tämja det skånska landskapet och underlätta er planering. Därefter är det bara er kreativitet som sätter gränser och ni får möjlighet att sätta egen prägel på just er tomt! 

Och finns det något bättre än att kunna flytta ut kalas eller middagar till den egna uteplatsen? I Kv Backnejlikan får du dessutom utsikt. Varje bostad får nämligen en stor takterrass, med varierande och härlig utsikt över omgivningarna.

Har du gröna fingrar men samtidigt många bollar i luften och inte alltid så lätt att få tiden att räcka till? Då tror vi att du kommer uppskatta tomterna i Kv Backnejlikan. Här får du för all del plats med både uteplats och odlingslådor och skapar med enkelhet din egen lilla trivsamma täppa, samtidigt som du får tid över till annat i vardagen. 

PDF

Var i kvarteret vill du bo?

I kvarskissen ser du området från ovan och de gör det enklare att hitta en favorit bland husen.

Öppna större bild

Artikel

Naturnära boende

Mysiga Dalby är en växande by med ett perfekt läge, bara en knapp mil öster om Lund. Här trivs både barnfamiljer och ensamstående i alla åldrar!

Läs hela artikeln

Anmäl ditt intresse

Lysande utsikter i Kv Backnejlikan

Gula, gungande rapsfält och vidsträckta gröna ängar under en klarblå himmel. Lyssnar man kan man höra barnens skratt och vinden susa över det öppna landskapet - Välkommen till Kv Backnejlikan!

Anmäl ditt intresse här

Området

I jakten på en bostad letar man inte bara efter ett antal rum att ställa sängen och soffan i. Man letar såklart också efter någonstans att gå morgonpromenaden eller ett café där man tar lördagsfikan. Med det sagt tror vi att du kommer trivas just här!

Ett attraktivt boende i Dalby

Dalby är en tätort i Lunds kommun, med perfekt läge cirka 10 kilometer öster om Lund. Här bor du med närhet till underbar natur, ett rikt föreningsliv och bra samhällsservice för både stora och små.

Livskvalitet för både stora och små

I samhället finns livsmedelsbutiker, apotek, vårdcentral, folktandvård, postservice, bibliotek, banker, polisstation och systembolag. På sommaren finns ett friluftsbad, Dalbybadet, som har en 50-metersbassäng, mellanbassäng och babypool. En mängd aktiviteter finns för den som är intresserad av fotboll, innebandy, badminton, gymnastik, tennis, scouter, brottning eller ridning.

Skolor och förskolor

Dalby har 8 förskolor och ett familjedaghem. Den största är Nyvångskolan med klasser från F-9. Sen finns Hagalundskolan med årskurserna F-6 och den fristående Skrylleängskolan, F-6 med Montessoripedagogik. Inom Påskagänget planeras också en ny F-9-skola.

Natur och friluftsliv

Dalby med omnejd har många trevliga utflyktsmål och sevärdheter. Dalby ligger i kanten av Romeleåsen. Områdena runt Dalby lämpar sig för friluftsliv. Här finns skogsområden i norr och öster, så som nationalparken Dalby hage, Skrylleområdet, Billebjer och Knivsåsen. I det närbelägna Torna Hällestad finns härliga bokskogar i Björkensdal, Trollskogen och Prästaskogen.

Finns i närheten

Hemköp 500 m

OKQ8 950 m

ST1 1,4 km

Mandelblommans förskola 550 m

Kattfotens förskola 750 m

Nyvångsskolan 1,4 km

Hagalundsskolan 1,8 km 

Träningsbutiken Dalby, sportcenter 800 m

Dalby idrottsplats 1,4 km

Dalby stenbrott 3,6 km

 

Dalbybadet 3,1 km 

Knivsås bokskog, Naturreservat 3,6 km 

Dalby Hage och söderskog, Nationalpark 4,3 km

Skrylle Naturreservat 4,7 km

 

Systrarna Nymans Kaffe och Deli 700 m

Pizzeria Viking Dalby 500 m 

Tid till annat. Bland annat...

Det finns många fördelar med att välja ett nytt hem framför ett begagnat. Husen är noga genomtänkta för att hålla i många år framöver och det dröjer innan du behöver renovera. Den tiden kan du lägga på annat!

Fler skäl till att välja nyproduktion!

Lika modernt nu som då

I tusentals år har man byggt bostäder i trä. De gör vi också i våra fabriker i Myresjö, Vrigstad och Sundsvall. Där kombineras 90 år av byggkunnande och hantverk i stora planelement eller volymer som vi sedan sätter ihop på byggplatsen. Smart, tryggt och hållbart - Modernt!