Projekt

Försäljning pågår

Kv Hällmarken

Västervik, Ekhagen

  • Antal bostäder 20 kedjehus och villor
  • Inflyttning Sommaren 2019

Villor och kedjehus på vackra Ekhagen

På området Ekhagen, cirka två kilometer från centrala Västervik bygger vi vårt nya bostadsprojekt Kvarteret Hällmarken med 20 bostäder i form av kedjehus och villor. Här bor du modernt och bekvämt med härliga naturupplevelser och golfbanan precis utanför dörren. När shopping, nöjen och restauranger lockar så hittar du det i Västerviks centrum, bara några minuter från din nya bostad. Välkommen till Kv Hällmarken!

Bo längs med hål 9!

Få omgivningar är så vackra som de som byggs kring golfbanor. Och bostadsområdet Hällmarken byggs faktiskt längs med hål 9 på Västerviks Golfklubb. I ditt nya hem kommer du att kunna njuta av härliga cykelturer och promenader i vacker natur precis utanför dörren, såväl som närhet till utbudet i Västerviks centrum. 

Dela detta

Försäljningen pågår!

I det här projeket samarbetar vi med Svensk Fastighetsförmedling. Lämna en intresseanmälan eller hör av dig till mäklare Jonas Gustafson så hälper han dig vidare i dina bostadstankar. Vill du veta mer om bostäderna kan du även kontakta Nicole Wångne som är OBOS kundansvarig i projektet.

Jonas Gustafson
0490-822 42
jonas.gustafson@svenskfast.se

Nicole Wångne
010-434 12 48
nicole.wangne@obos.se

Anmäl ditt intresse här!

Privat tomtvisning

Kontakta mäklare Jonas Gustavson så visar han gärna området vi kommer att bygga på!

jonas.gustafson@svenskfast.se

0490-822 42

Projektfakta
  • Antal bostäder 20 kedjehus och villor
  • Inflyttning Sommaren 2019
  • Upplåtelseform Äganderätt

Intresseanmälan

Anmäl intresse så kontaktar vi dig!

Under "Hitta bostad" kan du se status, pris och planlösning på objekten i projektet. Hitta din favorit och anmäl intresse så hör vi av oss till dig.

Kontaktpersoner

Kundansvarig

Nicole Wångne

010-434 12 48

070-601 01 52

Mäklare

Jonas Gustafson

0490-822 42

Vilken bostad passar er bäst?

I Kv Hällmarken bygger vi 20 bostäder i fyra olika modeller – så att du kan välja just den planlösning och hustyp som passar dig och din familj bäst.

Husen som byggs i Kv Hällmarken ligger vackert beläget och det vill vi ta tillvara på. Inspiration till färgsättning och byggnadsmaterial är taget från omgivningen och fasaderna kläs med stående och liggande träpanel. Entrépartierna får detaljer av mässing och smakfull fasadbelysning. Kvarteret ramas in av en blodbokshäck, och vid varje infart planterar vi en blodbok. Husen byggs nästan uteslutande i trä vilket är det mest hållbara materialet att bygga i och solceller erbjuds som tillval för att tillgodose hushållen med ren, förnybar el.

Invändigt karaktäriseras husen av härliga ljusinsläpp och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, oavsett vilken modell du väljer. Som kontrast mot den mörkare exteriören blir insidan ljus med vitlaserade trägolv, vitmålade väggar och kök från HTH med ljusgråa luckor som utgångsstandard. Självklart får du också möjlighet att sätta din personliga prägel på huset invändigt genom ett flertal tillval.  

Artikel

Kv Hällmarken - beslutet var inte svårt när vi kom till Ekhagen!

Philip Skännestig och Elin Genberg köpte det första huset i Kv Hällmarken och flyttar in redan i september!

Läs intervjun!

Artikel

Bo med golf, hav och natur inpå knuten!

- Vi tror att det är kanske framför allt barnfamiljen som kommer att söka sig hit, till lugnet och den härliga naturmiljön, säger Alexander.

Läs artikeln!

PDF

Titta närmare på kvarteret

I kvarterskissen kan du se var i kvarteret du skulle trivas bäst! 

Här ser ni den första etappen med 10 villor.

Öppna större bild!

Bostäderna

Ta en titt på bostäderna vi tänker bygga i projektet. Moderna, prisvärda och framförallt hållbara eftersom vi bygger i trä. Vi tror de kommer falla dig i smaken! Vågar vi säga välkommen hem än? 

Villa Tofsvipa - 123 m²

Ett välkomnande hus i ett plan, med öppenhet och ljus som ledord. med en mer långsmal och yteffektiv planlösning, som verkligen utnyttjar varenda kvadratmeter på ett supersmart sätt. Den rymliga entrén med garderob angränsar till en gästtoalett, groventré/tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare, samt ett rymligt förråd med plats för allt sånt som du kanske bara behöver komma åt någon gång om året. 

Husets planlösning är sedan uppdelad så att de mer privata ytorna ligger till vänster med tre sovrum och ett badrum. Husets högra del rymmer ett välutrustat kök med köksö vars luftiga ytor smälter ihop med det stora vardagsrummet som överblickar en av husets två uteplatser. Sambandet mellan kök och vardagsrum är på hela 53 kvm (!) och inbjuder verkligen till umgänge. 

Till huset hör carport samt ett förråd på 6 kvm. 

Se lediga objekt med pris och planlösning!

Villa Bofink 153m²

Ett ljust och härligt hus i två plan. Den rymliga entrén får en lite lyxigare känsla med kaklat golv och glasad skjutdörrsgarderob där det är enkelt att hänga undan ytterkläderna. Höger om entrén ligger en Wc/Dusch och groventré/tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Rakt fram sett från entrén ligger föräldrasovrummet med flera garderober. I husets innersta del finns kök med köksö och vardagsrum i ett öppet samband på 35 kvm. Här samlas du enkelt med hela familjen för både läxläsning, tacokvällar och fredagsmys.

Husets övervåning passar utmärkt som ”barn- eller ungdomsvåning”, med tre rymliga sovrum, klädkammare, badrum och ett stort allrum på 26 kvm som du själv kan förvandla till det som passar din familj bäst.

Till huset hör carport samt ett förråd på 6 kvm.

Se lediga objekt med pris och planlösning!

Villa Stenknäck - 153 m²

Ett ljust och härligt hus i två plan, där den öppna planlösningen direkt möter ögat i form av genomsikt från entré till baksidans uteplats. Den rymliga entrén får en lite lyxigare känsla med kaklat golv och glasad skjutdörrsgarderob där det är enkelt att hänga undan ytterkläderna. Höger om entrén ligger en Wc/Dusch och groventré/tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Vänster om entrén ligger föräldrasovrummet med flera garderober. I husets innersta del finns kök och vardagsrum i ett öppet samband och här samlas du enkelt med familjen för både läxläsning och fredagsmys. 

Husets övervåning passar utmärkt som ”barn- eller ungdomsvåning”, med tre rymliga sovrum, klädkammare, badrum och ett stort allrum som du själv kan förvandla till det som passar din familj bäst. Kanske blir det ett extra sovrum, tv-rum, en pysselhörna eller ett hobbyrum? Det är faktiskt så stort att du inte behöver välja…Och från allrummet kommer du direkt ut på en härlig, carportsbyggd terrass som överblickar området. 

Till huset hör även carport samt ett förråd på 6 kvm.

Villa Rödhake 120 m²

Ett smart och kompakt hus i två plan, där den öppna planlösningen direkt möter ögat i form av genomsikt från entré till baksidans uteplats. Den rymliga entrén har kaklat golv och angränsar till en Wc/Dusch samt groventré/tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Kök, vardagsrum och matplats ligger i vinkel i ett öppet samband där köket bara avgränsas från övriga ytor av en bardisk som är perfekt för umgänge eller för de enklare måltiderna. 

Husets övervåning rymmer de mer privata ytorna med tre sovrum med gott om förvaring, badrum samt ett mysigt litet allrum som mycket väl kan bli barnens egen tv-hörna.  

Till huset hör carport samt ett förråd på 6 kvm. 

Lev livet i trädgården

I Kv Hällmarken finns det alla anledningar att vilja gå ut och njuta av de vackra omgivningarna – du bor trots allt mitt i Västerviks pittoreska natur. Promenader och utomhusaktiviteter är aldrig långt borta, men det kan ju vara så att man ibland bara vill njuta av stillheten och fågelkvittret från sin egen trädgård. I vårt projekt erbjuder vi finplanerade tomter, vilket innebär att vi tillgodoser asfalterad uppfart, betongplattor, häck, träd vid entré, samt gräsmatta. Det du själv får bestämma är hur du vill planera för din uteplats – vilket också betyder att du får det precis som du vill ha det!

Väljer du att flytta in i någon av våra fem tvåplanskedjehus kan du dessutom njuta av en härlig utsikt över området från den carportsbyggda terrassen.

 

Skillnad på hus och hem

Vi vet att ett hem är så mycket mer än golv, väggar och tak. Det är en plats för liv och rörelse i livets alla skeden. 

När vi planerar våra hus är det just detta som är vår utgångspunkt. Hur vi kan skapa förutsättningar för vardagens bestyr och mysiga stunder med nära och kära. För först då kan en bostad bli till ett hem.

Området

I jakten på en bostad letar man inte bara efter ett antal rum att ställa sängen och soffan i. Man letar såklart också efter någonstans att gå morgonpromenaden eller ett café där man tar lördagsfikan. Med det sagt tror vi att du kommer trivas just här!

Med frisk luft inpå knuten

Här råder det inga tvivel om att du bosätter dig i ett skärgårdsnära bostadsområde med lövskog och naturupplevelser inpå knuten. Och du har dessutom nära till sådant som får vardagen att fungera problemfritt. Förskolan Ekbacken och F-6-skolan Näktergalen ligger bara en kort bit från Ekhagen, såväl som Ekhagens restaurang och Smedjan vid Marinan. 

I ditt nya hem har du nära till en mängd naturupplevelser - perfekt för dig som gillar frisk luft! Det finns ett flertal småbåtshamnar, och möjlighet till ett aktivt båtliv med utflykter till de många öar som finns runt Västervik. Det finns även ett flertal stränder och tillgång till aktiviteter som kanot/kajak, fotboll och tennis. Tycker du om att promenera så ligger området nära Kulbacken och fina strövområden på Gränsö och Norrlandet. Det är dessutom så nära till city att du till fots tar dig dit på en kvart. 

Västervik – ett centrum för kulturälskaren

Är du kulturintresserad? Då känns det säkert bra att veta att du bor bara två kilometer från några av Sveriges mest spännande kulturupplevelser. I Västervik kan du uppleva allt från Stegeholms slottsruin (där VisFestivalen äger rum för 53:e gången 2018), en mängd muséer med teman på allt från mopeder och tegelbruk till psykiatri och sjöfart. För att inte tala om den spännande skulpturparken på Garpedansberget – när du vill kombinera kultur- och naturupplevelse. 

Finns i närheten

Hemköp 3,2 km 

Shell/7-Eleven 3,6 km 

Willys 3,9 km 

Coop 4,4 km

 

 

Förskolan Ekbacken 1,3 km 

Näcktergalens skola 2,8 km 

Marieborgsskolan 3,8 km 

 

Västerviks Golfklubb 200 m 

Löga Västervik, simanläggning 2 km 

Fitness24Seven 2,9 km

Action center, Gocart bana 5,3 km 

 

Museum 1,9 km

Stegeholms slottsruin 2,3 km 

Centrum, butiker 2,7 km 

Biograf 3,1 km

 

 

 

Kulbackens Café och Restaurang 1,9 km

Fiskebodens Restaurang 2,8 km 

Harrys 2,9 km 

Guldkant Restaurang 3 km 

Espresso House 3 km

 

 

Tid till annat. Bland annat...

Det finns många fördelar med att välja ett nytt hem framför ett begagnat. Husen är noga genomtänkta för att hålla i många år framöver och det dröjer innan du behöver renovera. Den tiden kan du lägga på annat!

Fler skäl till att välja nyproduktion!

Lika modernt nu som då

I tusentals år har man byggt bostäder i trä. De gör vi också i våra fabriker i Myresjö, Vrigstad och Sundsvall. Där kombineras 90 år av byggkunnande och hantverk i stora planelement eller volymer som vi sedan sätter ihop på byggplatsen. Smart, tryggt och hållbart - Modernt!