Flytta in direkt!

Projekt

Försäljning pågår

Kv Honnörsbacken

Luleå, Kronan

  • Antal bostäder 10 kedjehus
  • Pris Från 4 995 000 kr
  • Inflyttning Inflyttningsklart!

Nya moderna suterränghus på Kronan

I Luleå på Kronan bygger OBOS ett nytt bostadsområde. Kv Honnörsbacken består av exklusiva suterränghus med fyra sovrum, högt i tak och rymliga, inglasade uterum i två plan. Här bygger vi i ett högt läge med harmoni mellan arkitektur och omgivning. Husen får en fantastisk utsikt över staden, som kvällstid lyser vackert mot bakgrunden av skog och hav.

Kronan är en helt ny stadsdel bara tre kilometer från centrala Luleå. Här finns redan idag förskolor, skola, service, handel, en ny sporthall och närhet till storslagen natur. Området kommer när det står färdigt cirka 2030 att rymma 2000 bostäder, såväl som ett helt eget stadsdelscentrum. Välkommen till Kronan och Kv Honnörsbacken!

Dela detta

Chans till snabb inflyttning!

I Kv Honnörsbacken har du chans till snabb inflyttning då husen är redo att flyttas in i omgående. Har du frågor om projektet, bostäderna eller området är du varmt välkommen att höra av dig till mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Luleå. Även Johanna Udd på OBOS kan vara behjälplig om du har frågor om bostäderna.

Kontakta oss!

Erbjudande

Bankerbjudande från Länsförsäkringar

Länsförsäkringar har tagit fram ett riktigt bra erbjudande för köpare i Kv Honnörsbacken som förhoppningsvis ska göra drömmen om ett liv på Kronan lite mer verklig!

Ladda ner!
Projektfakta
  • Antal bostäder 10 kedjehus
  • Boarea 152 m²
  • Antal rum 5 rum och kök
  • Pris Från 4 995 000 kr
  • Inflyttning Inflyttningsklart!
  • Upplåtelseform Äganderätt

Visningar

Intresseanmälan

Anmäl intresse så kontaktar vi dig!

Under "Hitta bostad" kan du se status, pris och planlösning på objekten i projektet. Hitta din favorit och anmäl intresse så hör vi av sig till dig.

Kontaktpersoner

Kundansvarig

Johanna Udd

010-434 14 65

070-601 63 12

Mäklare

Kent Bergsten

070-314 60 40

Mäklare

Camilla Solstrid

0910-73 89 05

070-332 98 75

Bostäderna

Ta en titt på bostäderna vi tänker bygga i projektet. Moderna, prisvärda och framförallt hållbara eftersom vi bygger i trä. Vi tror de kommer falla dig i smaken! Vågar vi säga välkommen hem än? 

Hus som gjorda för utsikten

De 10 husen byggs i kedjehusform och får en fantastisk utsikt över Luleå stad, med havet och skogen som bakgrund. Här ligger själva naturen och omgivningarna som grund till trivseln, och vi har skapat ett bostadsområde som bygger vidare på dessa förutsättningar.

Till varje hus ingår finplanerad tomtmark/trädgård som avgränsas med mur, plank eller träd/häck med utförande enligt särskild ritning. Uteplatser med trätrall på husens baksida gör det enkelt att ta med sig en kopp kaffe ut för en stunds lugn, och skulle vädret vara mindre bra har du två inglasade uterum som ger dig känslan av att vara utomhus, på tryggt avstånd från snö och regn.

Välkommen in till en guldkantad vardag

Husen har genomtänkta ytor och materialval av god kvalitét. Husen om 152 kvm får högt i tak och rymliga, privata utemiljöer i två plan. Planlösningen blir ljus och trevlig tack vare åstak och stora fönster. Standarden i husen är hög, men för att du ska kunna sätta din personliga prägel på hemmet får du även många fina inredningsval och tillval att välja bland. Utvändigt blir vardagen smidig tack vare det vidbyggda garaget på 18 kvm och hela två förråd.

Se planlösningar och priser i boväljaren!

Som ett pärlband

Husen ligger som längs ett pärlband vilket ger en extra trivsam känsla kvällstid när grannarna tänder sin innerbelysning. Den välkomnande känslan i kvarteret förstärks dessutom av den välplanerade utebelysningen vid ytterdörr, altandörr och carport till varje bostad.

Klicka här för en större bild!

Inredaren avslöjar

Hur man inreder ett WOW-hus...

Kvarteret Honnörsbacken har fått ett visningshus med en lite mer exklusiv inredning som gör dessa fantastiska hus rättvisa. Inredare Zalina Lindner berättar mer.

Läs artikeln!

Arkitekten om husen

Unika suterräng med mycket karaktär

Vi tog en pratstund med arkitekten som ligger bakom projektet, Hans Tirsén på Tirsén & Aili Arkitekter i Luleå.

Läs artikeln!

Skillnad på hus och hem

Vi vet att ett hem är så mycket mer än golv, väggar och tak. Det är en plats för liv och rörelse i livets alla skeden. 

När vi planerar våra hus är det just detta som är vår utgångspunkt. Hur vi kan skapa förutsättningar för vardagens bestyr och mysiga stunder med nära och kära. För först då kan en bostad bli till ett hem.

Området

I jakten på en bostad letar man inte bara efter ett antal rum att ställa sängen och soffan i. Man letar såklart också efter någonstans att gå morgonpromenaden eller ett café där man tar lördagsfikan. Med det sagt tror vi att du kommer trivas just här!

Ett av Luleås största bostadsområden

Välkommen till Luleås nya stadsdel Kronan med ett eget stadsdelscentrum, skola och förskolor och närhet till såväl naturen som den pulserande staden. När området är färdigbyggt år 2030 kommer det att inrymma cirka 2 000 nya bostäder och 7 000 invånare. 

Promenadavstånd till förskolor och skola

För dig som har barn i förskole- och grundskoleålder är det verkligen smidigt att leva på Kronan. Här finns nämligen redan idag två förskolor; I Ur och Skur Tallrotens friluftsförskola och miljöcertifierade Spira förskola som öppnade 2012. I anslutning till Spira förskola ligger även den nya Tallkronanskolan (F-6) som invigdes i augusti 2017. 

Nå centrum på några minuter

När du bor på Kronan betyder det att du har nära till allt som är viktigt för dig. Linje 6 och linje 8 med lokaltrafikens bussar passerar genom Kronan och fortsätter mot Luleå centrum - en resa på bara några minuter. Linje 6 fungerar även som en direktbuss, via centrum, till Luleå tekniska universitet och vidare till handelsområdet Storheden. Tack vare Luleås väl utbyggda nät med cykelvägar är det också enkelt att ta sig till och från Kronan med cykel.

Nära handel, service – och en helt ny sporthall

Öster om Kronan finns Skurholmen med skolor, vårdcentral och folktandvård och ytterligare en bit bort finns Örnäsets centrum med Coop Forum, bank och butiker. Till Luleås centrumkärna med hela sitt utbud av shopping och övriga nöjen tar det bara några minuter med cykel, buss eller bil. Planerna är också att det inom ett par år ska finnas restaurang, café, matvaruaffär och ett antal bostäder i själva Kronanområdets centrum. I mitten av området kommer det att finnas en park och det planeras även för en sporthall i närheten av Tallkronanskolan som kommer att invigas under hösten 2018.

Bada, promenera och plocka svamp

På Kronan finns närhet till både natur, friluftsliv och bra förbindelser med centrum som endast ligger tre kilometer bort. Några minuter bort med cykel finns barnvänliga Lulsundsbadet med badbrygga och sandstrand. I nära anslutning finns även det populära gångstråket runt Skurholmsfjärden och friluftsområdet Ormberget som erbjuder utförsåkning, längdskidåkning, skidskytte och löpning. Här finns också Hertsölandets naturreservat med slingrande skogsstigar och marker lämpliga för både bär- och svampplockning. 

Mäklaren berättar

Så är livet på Kronan

Luleås nyaste stadsdel har ett vackert läge vid Skurholmsfjärden, bara en cykeltur från stadens utbud av service, aktiviteter och nöje.

Läs artikeln!

Finns i närheten

• Stora Coop – 2,3 km

• ICA Kvantum – 2,6 km

• Shopping – 3 km

• Smedjan – 3 km

• I Ur och Skur Tallrotens Förskola – 230 m

• Spira förskola – 350m

• Furuparksskolan (F-6) – 1,4 km

• Tallkronanskolan (F-6) – 2,1 km

• Örnnässkolan (F-9) – 2,1 km

• Busshållplats – 180 m

• Luleå Centralstation – 3,6 km

• Luleå Airport – 12,6 km

• Kronanhallen – 400 m

• Lulsundsbadet – 1,4 km

• Ormberget frilutftsområde – 1,6 km

• Coop Norrbotten Arena – 2,8 km

• Kulturens hus – 3 km

• Kulturcentrum Ebeneser – 3 km

• Filmstaden – 3,1 km

• Norrbottensteatern – 3,7 km

• LV7 Café och restaurang – 200 m

• Skurholmens pizzeria, bar & grill – 1,2 km

• MAX – 2,5 km

• Restaurang CG – 3,5 km

Fördelar med nyproduktion

Tid till annat. Bland annat...

Det finns många fördelar med att välja ett nytt hem framför ett begagnat. Husen är noga genomtänkta för att hålla i många år framöver och det dröjer innan du behöver renovera. Den tiden kan du lägga på annat!

Läs mer!

Träbyggnation

Lika modernt nu som då

I tusentals år har man byggt bostäder i trä. De gör vi också i våra fabriker i Myresjö, Vrigstad och Sundsvall. Där kombineras 90 år av byggkunnande och hantverk i stora planelement eller volymer som vi sedan sätter ihop på byggplatsen. Smart, tryggt och hållbart - Modernt!

Läs mer!