Projekt

Försäljning pågår

Kv Västra Strand

Vaggeryd, Västra Strand

  • Antal bostäder 7 villor
  • Pris Från 2.960.000 kr
  • Inflyttning Årsskiftet 2019 / 2020

Barnvänligt boende nära stad och bad

Trivsamma Vaggeryd ligger bara 20 minuter från Jönköping. Här, i en harmonisk miljö alldeles intill Hjortsjön – så nära att du bara kan ta handduken över axeln och promenera dit för ett dopp – bygger vi 7 härliga villor som äganderätter. Ett perfekt boende för familjen – oavsett hur din familj ser ut.

Här kan du nämligen välja om du vill inreda hela huset på en gång, eller vänta med att inreda övervåningen. Husmodellen heter Villa Markaryd, en av SmålandsVillans mest populära modeller. Ljusa, trevliga hus om 81-163 kvm med social, öppen planlösning och god standard med kök från Vedum, vitvaror från Bosch, carport och förråd. 

Bo från 9.177 kr i månaden

Nedan kan du se ett räkneexempel vad boendekostnaden per månad kan bli. Tänk på att amortering innebär att du betalar av på dina lån och kan ses som ett eget sparande. Hur mycket du amorterar beror på hur mycket du lånar, läs mer under "Visa hur vi har räknat".

Pris
2.960.000 kr
Kontantinsats (15%)
444.000 kr
Lån (85%)
2.516.000 kr
Ränta efter skatteavdrag/mån
3.067 kr
Driftkostnad
1.917 kr
Amortering
4.193 kr
Boendekostnad per månad*
9.177 kr

Driftskostnaden är beräknad på en energiförbrukning uppgår till ca 45 kWh/kvm och år. Kostnad för sophämtning FNI två kärl ca 2750 kr/år ink moms. Kostnad för kommunalt VA (förbrukning) fast avgift 2689 kr/år och uppskattat brukningavsgift för en villa på ca 150 kvm 6182 kr/år ink moms. Försäkring ca 9000 kr/år.

Vad din totala månadskostnad blir beror på hur stor kontantinsats du kan betala, vad räntorna ligger på just nu och hur du väljer lägga upp dina lån.

Lånet är baserat på en bolåneränta från Nordea på 2,09% (2019-10-17). Vill du räkna med andra räntor eller uppdelningar, besök din egen banks hemsida.

Kom även ihåg att du behöver amortera på ditt lån vid lån enligt exemplet ovan. Om du har ett lån som motsvarar 70% eller mer av bostadens värde vid köpet amorterar du 2% per år. Har du lån på lägre än 70%, ner till 50%, amorterar du 1% av lånet varje år.

Dela detta

Status på detta projekt

Kommande försäljning
Infoträff
Säljstart
februari
Byggstart
Våren 2019
Inflyttning
Årsskiftet 2019/2020
Projektfakta
  • Antal bostäder 7 villor
  • Boarea 81-163m²
  • Antal rum 2-7 rum
  • Pris Från 2.960.000 kr
  • Inflyttning Årsskiftet 2019 / 2020
  • Upplåtelseform Äganderätt

Försäljning pågår!

Har du hittat ditt drömhus och vill veta mer?

Då är du välkommen att kontakta säljaren eller vår kundansvarig som gärna hjälper dig vidare i dina husdrömmar. Du kan också fylla i formuläret nedan så tar vi kontakt med dig.

Kontaktpersoner

Kundansvarig

Nicole Wångne

010-434 12 48

070-601 01 52

Säljare

Erica Bernardin

010-434 15 48

Bostäderna

Ta en titt på bostäderna vi tänker bygga i projektet. Moderna, prisvärda och framförallt hållbara eftersom vi bygger i trä. Vi tror de kommer falla dig i smaken! Vågar vi säga välkommen hem än? 

Här bor du bättre än bra

Husen i kvarteret Västra Strand ligger grönt och skönt längs med en lugn villagata på promenadavstånd från Vaggeryds centrum. Husen får en klassiskt vit färgsättning med mjukt grå detaljer som passar utmärkt till husens klassiska formspråk inspirerat av den populära New England-stilen. På den plana, fina tomten får du fria händer att skapa ditt eget trädgårdsparadis. Vi har förberett underarbetet, du behöver bara fylla på med jord och sedan koncentrera dig på det roliga: att välja vilka växter du vill ha, var du vill placera dina uteplatser, hur de ska se ut – och så vidare… 

Det stora huset i det lilla formatet

Här väljer du själv om du vill inreda hela huset på en gång, eller vänta med att inreda övervåningen. På nedervåningen bjuds vi på en lagom öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, ett stort sovrum, badrum och ett separat klädvårdsutrymme. Inredningen är genomgående ljus och stilren för att hålla stilen i många år framöver. Alla hus får också ett eget rymligt förråd och en egen carport, för bekvämlighetens skull.

Observera att samtliga bilder är tagna från vårt visningshus för Villa Markaryd i Vetlanda och ska endast ses som inspiration, avvikelser förekommer. 

Modellbeskrivning - Villa Markaryd

Ett hus som kan växa i takt med att familjen växer?

Längtar du efter ett eget hus? En ljus och trevlig, energisnål bostad med kvadratmetrarna på rätt ställe och alla bekvämligheter? Då ska du titta lite extra på dessa härliga villor!

Läs mer om husmodellen!

Vår säljare Erica berättar

Gör en bra affär – flytta till eget hus i Vaggeryd

Är det sant att du kan få ett helt hus i mysiga Vaggeryd för ungefär samma månadskostnad som för en lägenhet i Jönköping? Vår säljare Erica Bernardin vet.

Läs artikeln!

Området

I jakten på en bostad letar man inte bara efter ett antal rum att ställa sängen och soffan i. Man letar såklart också efter någonstans att gå morgonpromenaden eller ett café där man tar lördagsfikan. Med det sagt tror vi att du kommer trivas just här!

I Vaggeryd blir vardagspusslet enklare

Trivsamma Vaggeryd ligger bara 20 minuter från Jönköping och en knapp halvtimme från Värnamo. Och här, i en harmonisk tallskogsmiljö nära Hjortsjön och med promenadavstånd till Vaggeryds centrum, hittar du Kvarteret Västra Strand. Även om Vaggeryd är en mindre ort finns här gott om service. Bra matbutiker, apotek, biograf och flera restauranger. Här finns flera förskolor och skolor, även gymnasieskola, och ett rikt föreningsliv. Och för dig som gillar att röra på dig finns fina motionsspår i närheten.

Men kanske är den verkliga guldkanten på vardagen ändå närheten till Hjortsjön? Här bor du så nära sjön att du bara kan ta handduken över axeln och promenera dit för ett dopp när du har lust. Eller kanske prova på fiskelyckan? Eller bara ta en skön promenad? Det är något visst med närheten till vatten.

En lugn, trygg ort där sjön spelar huvudrollen

Mathias Johansson har bott i Västra Strand i Vaggeryd i 13 år och berättar om det bästa med livet härt: närheten till Hjortsjön som sätter guldkant på vardagen.

Läs artikeln!

Finns i närheten

Bensinstation 2,1 km 

Ica 3 km

 

 

Göfors skola 1,5 km 

Förskolan Slätten 1,7 

 

Vaggeryds station 2,7 km 

Vaggeryds sim och sport hall 3,1 km 

Vaggeryds idrottsplats 4,5 km  

Pizzeria Jamaica 1,8 km

Spis Restaurang 2,9 km 

Fördelar med nyproduktion

Tid till annat. Bland annat...

Det finns många fördelar med att välja ett nytt hem framför ett begagnat. Husen är noga genomtänkta för att hålla i många år framöver och det dröjer innan du behöver renovera. Den tiden kan du lägga på annat!

Läs mer!

Om träbyggnation

Lika modernt nu som då

I tusentals år har man byggt bostäder i trä. De gör vi också i våra fabriker i Myresjö, Vrigstad och Sundsvall. Där kombineras 90 år av byggkunnande och hantverk i stora planelement eller volymer som vi sedan sätter ihop på byggplatsen. Smart, tryggt och hållbart - Modernt!

Läs mer!