Projekt

Slutsålt

Nöbbele Park

Värnamo, Nöbbele

  • Antal bostäder 10 villor
  • Inflyttning Vintern 2020

Härligt, lantligt boende i egen villa – nära stan

Med ett naturskönt läge i Nöbbele strax utanför Värnamo bygger vi nu 10 friliggande villor, som äganderätter. Här finns gott om plats för familjelivet i två olika husstorlekar, 122 och 138 kvm, med upp till fyra sovrum.

Granne med området, som vi kallar Nöbbele Park, ligger konst- och designmuseet Vandalorum och alldeles i närheten bjuder sjön Vidöstern på svalkande bad. In till centrala Värnamo tar du dig snabbt och enkelt med cykel eller buss, och jobbar du på annan ort kommer du att uppskatta närheten till både 27:an och E4:an.

Slutsålt!

Intresset för projektet har varit mycket stort och projektet är slutsålt. Under Sök bostad kan du hitta andra bostäder som OBOS planerar i närheten.

Projektfakta
  • Antal bostäder 10 villor
  • Boarea 122-138 m²
  • Antal rum 4-5 rum och kök
  • Inflyttning Vintern 2020
  • Upplåtelseform Äganderätt

Projektet

Ett bostadsprojekt som detta är så mycket mer än de enskilda huset. Här ska alla som flyttar in trivas och bostäderna harmonisera för en skön kvarterskänsla.

Grönt och skönt

Nöbbele Park får ett härligt, lugnt läge mitt i den vackra naturen. Här blandas öppna fält med lummiga lövsskogspartier och i närheten rinner ån Lagan ut i sjön Vidöstern, så här finns alla möjligheter till bad- och båtliv inom räckhåll. Husens fasader färgsätts i ljusa nyanser som tillsammans med förrådsbyggnadernas två olika accentfärger, falurött och senapsgult, ger kvarteret ett välkomnande intryck. En perfekt mix av modernt och lantligt! När du flyttar in är trädgården grovplanerad, det innebär att marken är utjämnad och förberedd för att skapa en trädgård. Men att du själv får så gräsmatta och plantera, träd, buskar och blommor – ja, vad du nu vill ha i ditt eget trädgårdsparadis.

Med gott om bekvämligheter  

Ett nytt boende ska inte bara vara fint och trivsamt – det ska vara praktiskt också. Därför ingår både en egen carport och ett stort förråd, med plats för allt från vinterdäcken till julpyntet, till varje hus.

Var i kvarteret vill du bo?

I kvarskissen ser du området från ovan och de gör det enklare att hitta en favorit bland husen.

Öppna som större bild!

Bostäderna

Ta en titt på bostäderna vi tänker bygga i projektet. Moderna, prisvärda och framförallt hållbara eftersom vi bygger i trä. Vi tror de kommer falla dig i smaken! Vågar vi säga välkommen hem än? 

Välkomnande villor i två storlekar

Dessa härliga villor finns i två storlekar, Villa Aspen på 122 kvm respektive Villa Eken på 138 kvm. Båda hustyperna har en social, öppen planlösning på nedre plan och gott om plats för familjens privata liv på ovanvåningen. Inredning och utrustning är utvald för att hålla stilen i många år framöver och underlätta vardagspusslet, vad sägs till exempel om kakel och klinker, HTH-kök och vitvaror från Siemens? Villa Eken har dessutom hela fyra sovrum, varav ett på bottenvåningen som passar perfekt som gästrum eller kanske ett eget krypin för tonåringen i familjen?

Gott om plats för utemys

Här får du gott om plats att bygga en rejäl altan för allt från vårens första utomhusfika till sommarens grillkvällar och kräftskivor. Finns det gröna fingrar i familjen? Då är det bara att sätta igång att skapa ditt eget odlarparadis på resten av tomten. Och föredrar du att mest bara vara är det heller inga problem, du väljer själv hur din trädgårdsdröm ska se ut.

Skillnad på hus och hem

Vi vet att ett hem är så mycket mer än golv, väggar och tak. Det är en plats för liv och rörelse i livets alla skeden. 

När vi planerar våra hus är det just detta som är vår utgångspunkt. Hur vi kan skapa förutsättningar för vardagens bestyr och mysiga stunder med nära och kära. För först då kan en bostad bli till ett hem.

Hus med 90 år på nacken

Husen tillverkas som planelement i Myresjöhus fabrik i Småland. Där har man byggt hus av trä i över 90 år vilket borgar för säker produktion och hög kvalitet. När väggar, bjälkar och tak är klara går de på lastbil och när de når byggarbetsplatsen är det bara att montera ihop huset. Riktigt smart!

Området

I jakten på en bostad letar man inte bara efter ett antal rum att ställa sängen och soffan i. Man letar såklart också efter någonstans att gå morgonpromenaden eller ett café där man tar lördagsfikan. Med det sagt tror vi att du kommer trivas just här!

Nära till både stad och bad

Här får du fina möjligheter att ströva runt i naturen, med både ån Lagan och sjön Vidöstern på nära håll har du alla möjligheter att njuta av bad- och båtliv. Via den närliggande cykelvägen kan du på några minuter ta dig till Värnamos mysiga småbåtshamn och badplatsen Osudden. Härifrån kan du också promenera den populära Osudderundan som följer Lagan förbi böljande sädesfält, stora ekar och Apladalens hembygdspark – fram till centrala Värnamo. Och vill du bara snabbt in till stan tar du med fördel bussen eller cykeln dit, du är framme på tio minuter.

Kulturen runt knuten

Vill du känna dig lite mer kulturell ligger konst- och designmuseet Vandalorum tvärs över vägen. Förutom sina uppskattade utställningar anordnar museet även en hel del aktiviteter och föreläsningar. Här kan du också njuta av en god lunch tillagad av närproducerade råvaror eller ta en gofika på populära Restaurang Syltan. Och varför inte ta en utflykt till Gummifabriken – Värnamos nya mötesplats med biograf, bibliotek, restaurang, café och mängder av evenemang

All service inom räckhåll

Från Nöbbele Park tar du dig in till Värnamo centrum med butiker, skolor och annan service på bara några minuter. Storhandlar mat gör du med fördel på närliggande ICA Kvantum som också har apotek. Värnamos strategiska läge gör det i sin tur enkelt att ta sig vidare ut i världen. Dessutom finns här väl utvecklade tåg och bussförbindelser mot bland annat Jönköping, Växjö, Halmstad och Göteborg. 

 

Finns i närheten

Ica Kvantum 1,5 km

Coop Konsum 2 km

St1 650m 

Cirkle K 900m 

Förskolan nyfiken 1,7  km 

Förskolan Humlan 3 km

Förskolan Nylund 3,4 km

Grundskola 3 km 

Finnvedens Gymnasium 2,7 km 

Busstation 120 m 

Fitness24seven 2,8 km 

Värnamo Simhall 2,9 km 

Skridskobana 3,2 km 

Vandalorum 120 m

Bowlinghall 2,6 km

Restaurang Syltan 450 m 

Max 1,4 km

Pizza bagaren 1, 4 km

Harrys 3,7 km

Tid till annat. Bland annat...

Det finns många fördelar med att välja ett nytt hem framför ett begagnat. Husen är noga genomtänkta för att hålla i många år framöver och det dröjer innan du behöver renovera. Den tiden kan du lägga på annat!

Fler skäl till att välja nyproduktion!

Lika modernt nu som då

I tusentals år har man byggt bostäder i trä. De gör vi också i våra fabriker i Myresjö, Vrigstad och Sundsvall. Där kombineras 90 år av byggkunnande och hantverk i stora planelement eller volymer som vi sedan sätter ihop på byggplatsen. Smart, tryggt och hållbart - Modernt!