Kommande

Sigtuna Stadsängar

Sigtuna, Sigtuna Stadsängar

  • Antal bostäder ca 100 lägenheter
  • Antal rum 1-3 rum och kök

Sigtuna Stadsängar

I natursköna Sigtuna Stadsängar planerar OBOS att uppföra två bostadskvarter bestående av totalt ca 100 lägenheter i flerbostadshus. Lägenheterna planeras vara mellan 1rok- 3rok och kommer att präglas av flexibilitet, effektivitet och hållbara materialval.

Välkommen till Sigtuna Stadsängar!

Hållbarhetsfrågan kommer vara den gröna tråden genom OBOS bostadsutveckling i Sigtuna Stadsängar vilket är förenligt med målsättningen för området- Sveriges mest hållbara stadsdel.

Bostadskvarteren kommer framställas med ett hållbarhetskoncept som bland annat främjar ekosystemtjänster och skapar gynnsammare förutsättningar för de boende att skapa ett miljövänligt och hållbart levnadssätt. OBOS hållbarhetsfokus innebär också att trä används som huvudsakligt byggmaterial. Trä är ett förnybart byggmaterial som lagrar koldioxid under hela sin livslängd.

Preliminär säljstart av Sigtuna Stadsängar är planerad till vintern 17/18. Välkommen med din intresseanmälan redan idag för att få förhandsinformation redan innan säljstarten.

Om Sigtuna Stadsängar

Sigtuna Stadsängar ligger ca 1,5km norr om centrala Sigtuna och kommer att utmärkas av vackra stenläggningar längs med små, gemytliga kvarter i mångfaldiga byggnadsutföranden. Bebyggelsens idyll förenas med naturen via cykelbanor, trevliga löparspår och stadsdelens egen dagvattensjö. Förutom service i form av butiker, restauranger och skolor så erbjuder stadsdelen ett promenadavstånd till Mälaren och vackra skogsområden precis intill. Sigtuna Stadsängar planeras att stå helt klart i början på 2030-talet och kommer totalt bestå av ca 900 bostäder.

Läs gärna mer om Sigtuna Stadsängar här.

Om Sigtuna

Redan år 970 grundades Sigtuna och blev således Sveriges första stad. Sigtuna karakteriseras fortfarande av sin tusenåriga historia med runstenar, medeltida kyrkoruiner och vackra byggnader från 1700-talet och framåt. Stadskärnan kännetecknas idag av sin vackra strandpromenad längs Mälaren, pittoreska kullerstensgator och små personliga handelsbodar och kaféer.

Med närheten till Stockholm, Uppsala och Arlanda med sina 180 destinationer så saknar du aldrig ett sätt att ta dig till eller från Sigtuna, vart i världen du än befinner dig.

För mer information

Emelie Bjurå, Affärsutvecklare, tel 010-434 14 01
emelie.bjura@obos.se

Få mer information

Intresseanmälan