Projekt

Under planering

Sigtuna Stadsängar

Sigtuna, Sigtuna Stadsängar

  • Antal bostäder 100 lägenheter
  • Säljstart Hösten 2019

Nyproduktion av lägenheter och flerbostadshus i Sigtuna Stadsängar

I natursköna Sigtuna Stadsängar planerar OBOS att uppföra två bostadskvarter bestående av totalt ca 100 lägenheter i flerbostadshus. Lägenheterna är på 1-4 rum och kök och kommer att präglas av flexibilitet, effektivitet och hållbara materialval.

Hållbarhetsfrågan kommer vara den gröna tråden genom OBOS bostadsutveckling i Sigtuna Stadsängar vilket är förenligt med målsättningen för området- Sveriges mest hållbara stadsdel.

Bostadskvarteren kommer framställas med ett hållbarhetskoncept som bland annat främjar ekosystemtjänster och skapar gynnsammare förutsättningar för de boende att skapa ett miljövänligt och hållbart levnadssätt. OBOS hållbarhetsfokus innebär också att trä används som huvudsakligt byggmaterial. Trä är ett förnybart byggmaterial som lagrar koldioxid under hela sin livslängd.

Dela detta

Vi planerar för fullt!

Ett projektområde med flera bostadsprojekt kräver goda förberedelser, omfattande underlag och framförallt ordentlig planering! Arkitekten ritar, vi projekterar och försäljningen planeras. Allt in i minsta detalj!

Anmäl ditt intresse på projektområdet så hör vi av oss när när vi börjar närma oss försäljning. I takt med att projektets delar faller på plats kommer vi uppdatera dig med planlösningar, 3D-bilder och priser. Har du frågor under tiden så är du välkommen att kontakta vår kundansvariga Jubisa Lopez.

Jubisa Lopez

010-434 16 16
projekt.sthlm@obos.se

Projektfakta
  • Antal bostäder 100 lägenheter
  • Antal rum 1-4 rum och kök
  • Säljstart Hösten 2019
  • Upplåtelseform Bostadsrätt

Få mer information

Intresseanmälan

Området

I jakten på en bostad letar man inte bara efter ett antal rum att ställa sängen och soffan i. Man letar såklart också efter någonstans att gå morgonpromenaden eller ett café där man tar lördagsfikan. Med det sagt tror vi att du kommer trivas just här!

Hållbar utveckling av Sigtuna

Sigtuna Stadsängar ligger ca 1,5km norr om centrala Sigtuna och kommer att utmärkas av vackra stenläggningar längs med små, gemytliga kvarter i mångfaldiga byggnadsutföranden. Bebyggelsens idyll förenas med naturen via cykelbanor, trevliga löparspår och stadsdelens egen dagvattensjö. 

Historien fortsätter i Sigtuna Stadsängar

Redan år 970 grundades Sigtuna och blev således Sveriges första stad. Sigtuna karakteriseras fortfarande av sin tusenåriga historia med runstenar, medeltida kyrkoruiner och vackra byggnader från 1700-talet och framåt. Stadskärnan kännetecknas idag av sin vackra strandpromenad längs Mälaren, pittoreska kullerstensgator och små personliga handelsbodar och kaféer.

Med närheten till Stockholm, Uppsala och Arlanda med sina 180 destinationer så saknar du aldrig ett sätt att ta dig till eller från Sigtuna, vart i världen du än befinner dig.

Förutom service i form av butiker, restauranger och skolor så erbjuder stadsdelen ett promenadavstånd till Mälaren och vackra skogsområden precis intill. Sigtuna Stadsängar planeras att stå helt klart i början på 2030-talet och kommer totalt bestå av ca 900 bostäder.

Tid till annat...

Det finns många fördelar med att välja ett nytt hem framför ett begagnat. Husen är noga genomtänkta för att hålla i många år framöver och det dröjer innan du behöver renovera. Den tiden kan du lägga på annat!

Lika modernt nu som då

I tusentals år har man byggt bostäder i trä. De gör vi också i våra fabriker i Myresjö, Vrigstad och Sundsvall. Där kombineras 90 år av byggkunnande och hantverk i stora planelement eller volymer som vi sedan sätter ihop på byggplatsen. Smart, tryggt och hållbart - Modernt!