Planering pågår

Sigtuna Stadsängar

Sigtuna, Sigtuna Stadsängar

  • Antal bostäder ca 100 lägenheter
  • Antal rum 1-4 rum och kök
  • Säljstart Vintern 2018

Sigtuna Stadsängar

I natursköna Sigtuna Stadsängar planerar OBOS att uppföra två bostadskvarter bestående av totalt ca 100 lägenheter i flerbostadshus. Lägenheterna är på 1-4 rum och kök och kommer att präglas av flexibilitet, effektivitet och hållbara materialval.

Hållbarhetsfrågan kommer vara den gröna tråden genom OBOS bostadsutveckling i Sigtuna Stadsängar vilket är förenligt med målsättningen för området- Sveriges mest hållbara stadsdel.

Bostadskvarteren kommer framställas med ett hållbarhetskoncept som bland annat främjar ekosystemtjänster och skapar gynnsammare förutsättningar för de boende att skapa ett miljövänligt och hållbart levnadssätt. OBOS hållbarhetsfokus innebär också att trä används som huvudsakligt byggmaterial. Trä är ett förnybart byggmaterial som lagrar koldioxid under hela sin livslängd.

Vi planerar för fullt!

Ett projektområde med flera bostadsprojekt kräver goda förberedelser, omfattande underlag och framförallt ordentlig planering! Arkitekten ritar, vi projekterar och försäljningen planeras. Allt in i minsta detalj!

Anmäl ditt intresse på projektområdet så hör vi av oss när när vi börjar närma oss försäljning. I takt med att projektets delar faller på plats kommer vi uppdatera dig med planlösningar, 3D-bilder och priser. Har du frågor under tiden så är du välkommen att kontakta vår projektutvecklare Erik Saverstam.

Erik Saverstam

erik.saverstam@obos.se
010-434 16 19

Få mer information

Intresseanmälan

Miljöbyggnad Silver

Husen i Sigtuna Stadsängar kommer vara klassade enligt "Miljöbyggnad Silver". Det är en svensk miljöcertifiering som säkerställer att byggnaden du vistas i är bra för dig och även bra för miljön. En certifiering enligt Miljöbyggnad  innebär att er bostad uppfyller samtliga de krav som SGBC ställer, genom 15 olika indikatorer, på bland annat energianvändning, innemiljö och material.

Besök gärna Sweden Green Building Council för mer information.

Historien fortsätter i Sigtuna Stadsängar

Redan år 970 grundades Sigtuna och blev således Sveriges första stad. Sigtuna karakteriseras fortfarande av sin tusenåriga historia med runstenar, medeltida kyrkoruiner och vackra byggnader från 1700-talet och framåt. Stadskärnan kännetecknas idag av sin vackra strandpromenad längs Mälaren, pittoreska kullerstensgator och små personliga handelsbodar och kaféer.

Med närheten till Stockholm, Uppsala och Arlanda med sina 180 destinationer så saknar du aldrig ett sätt att ta dig till eller från Sigtuna, vart i världen du än befinner dig.

Hållbar utveckling sv Sigtuna

Sigtuna Stadsängar ligger ca 1,5km norr om centrala Sigtuna och kommer att utmärkas av vackra stenläggningar längs med små, gemytliga kvarter i mångfaldiga byggnadsutföranden. Bebyggelsens idyll förenas med naturen via cykelbanor, trevliga löparspår och stadsdelens egen dagvattensjö. Förutom service i form av butiker, restauranger och skolor så erbjuder stadsdelen ett promenadavstånd till Mälaren och vackra skogsområden precis intill. Sigtuna Stadsängar planeras att stå helt klart i början på 2030-talet och kommer totalt bestå av ca 900 bostäder.

Läs gärna mer om Sigtuna Stadsängar här.

Tid till annat...

Det finns många fördelar med att välja ett nytt hem framför ett begagnat. Husen är noga genomtänkta för att hålla i många år framöver och det dröjer innan du behöver renovera. Den tiden kan du lägga på annat!

Läs mer om fördelarna med ett nytt hem

Lika modernt nu som då

I tusentals år har man byggt bostäder i trä. De gör vi också i våra fabriker i Myresjö, Vrigstad och Sundsvall. Där kombineras 90 år av byggkunnande och hantverk i stora planelement eller moduler som vi sedan sätter ihop på byggplatsen. Smart, tryggt och hållbart - modernt!

Läs mer