Ansvar, omtanke och nytt tänk – för trygghetens skull

På kort tid har hela vår omvärld förändrats, och vi på OBOS följer utvecklingen noga. Vi tar vårt ansvar, både som arbetsgivare och gentemot våra kunder. Här berättar vår affärschef Jimmy Bäckstrand mer om hur.

Följer utvecklingen noga

Coronavirusets framfart medför en hel del osäkerhet, inte minst när det gäller vår ekonomi och arbetsmarknad. Även om vi på OBOS jobbar på nästan som vanligt har vi ändrat på vissa rutiner, vi håller regelbundna möten för att se vad som behöver göras och är beredda att ta snabba beslut, säger affärschef Jimmy Bäckstrand.

Jimmy Bäckstrand, Affärschef för OBOS Bostadsutveckling.

– Vi tar vårt ansvar, både som arbetsgivare och gentemot våra kunder. Självklart följer vi gällande rekommendationer. På våra större kontor ser vi till exempel till att inte för många är på plats samtidigt, genom att personalen jobbar hemma varannan vecka. Vi har också ändrat våra rutiner för informationsträffar och visningar för att undvika fysiska möten med mycket folk på samma plats.

Lyckad ny rutin håller försäljningen igång

En av de nya rutinerna är att våra vanliga informationsträffar inför säljstart ersätts av digitala sådana, i form av informativa filmer att titta på hemma på din surfplatta eller dator. Brf Dansbandet 1 i Norrköping blev först ut – och blev en mycket lyckad premiär.

– Lite oroligt var det förstås, skulle kunderna ta till sig budskapet? Men det gick jättebra, och sedan dess har vi kört dessa digitala infoträffar över hela landet med fint resultat. Vi säljer bra, trots coronatider. Hittills i år har vi faktiskt sålt 13 bostäder fler än för motsvarande period förra året, och prognosen framåt ser ljus ut. Vi jobbar just nu med att planera för vilka projekt som ska ut under 2021, arbetet med att fylla husfabrikerna för 2020 är vi klara med, konstaterar Jimmy.

Visningar nästan som vanligt

Att komma på visning för att uppleva sitt framtida hem i verkligheten är en viktig bit i ett bostadsköp, därför fortsätter vi hålla våra visningar, om än med lite annorlunda förhållningsregler, berättar Jimmy.
– Vi följer naturligtvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer, vilket till exempel innebär att vi visar bostäderna för färre personer åt gången och har handsprit tillgängligt på plats. Alla mäklare är instruerade i det nya arbetssättet, det ska kännas tryggt att komma på visning hos oss.

En trygg aktör innebär ett tryggt köp

Initiativförmåga och lång erfarenhet är några av OBOS styrkor. Vi är ju redan vana vid att anpassa vårt erbjudande efter hur marknaden förändras. Att vara en stor, stabil och ekonomiskt stark aktör är alltid en trygghet, självklart också under rådande omständigheter. Det här är något du som bostadsköpare gynnas av personligen: att köpa bostad av oss ska alltid vara en trygg affär. Vi är till exempel alltid noga med att våra föreningar får en bra start och kan bygga upp en stabil ekonomi. Och skulle någon bostad förbli osåld förvärvar vi denna, och står för alla kostnader för den.
– Just nu jobbar vi också på olika alternativ för att göra ditt bostadsköp ännu tryggare och enklare, vi berättar mer så snart allt är klart. Så håll utkik på obos.se, avslutar Jimmy.

Precis som det ska vara

Tryggt och enkelt med OBOS

Ett bostadsköp är ofta en av livets största affärer, och vi vill att den ska vara en glädjefylld händelse – inte något svårt och komplicerat som du behöver ligga sömnlös över.

Läs mer!