Helt nya kvarter i Sveriges äldsta stad

Sigtuna är Sveriges äldsta stad och historien har varit viktig vid planeringen av Sigtuna stadsängar. Stadsdelen kännetecknas av små trevliga kvarter, fint planterade parker, varierande bebyggelse, påkostad gatubelysning och en centralt placerad dagvattensjö som blir en fin skridskois vid rätt väderlek. Cykelbanor gör det enkelt att ta sig fram och mjuka löparspår passar fint för vardagens motionsrundor.

Småstadens alla fördelar

Att bo på en mindre ort innebär ett enklare och tryggare liv. Men också ett härligare sådant. Här har du stora vackra skogsområden precis runt knuten och nära till både svalkande dopp i Mälaren och till Sigtunas fina stadskärna. För här bor du inte i en förort till Stockholm: Sigtuna är sin egen stad, om än i det lite mindre – och mycket charmigare – formatet.

Allt för en fungerande vardag

Skolor, förskolor och annat du behöver i din vardag finns alltså redan idag på bekvämt avstånd, men det finns också planer på en alldeles ny skola i området. Restauranger likaså. Hösten 2020 öppnar en stor, ny livsmedelsbutik som får karaktär av en saluhall, bara ett par hundra meter bort. I samma byggnad kommer det också att rymmas en delikatessbutik – och ett gym, vilket kanske kommer väl tillpass när du får så nära till alla godsaker...

Aktiviteter för alla smaker

I Sigtuna är det enkelt att få en innehållsrik fritid. Orten har ett rikt föreningsliv, dels inom idrotten, men också konst, teater och mycket mer – för alla åldrar. I kommunen finns flera naturreservat att upptäcka, Hällsbospåret erbjuder både sköna löprundor och skidåkning när vädret tillåter. Och naturligtvis är närheten till Mälaren ett extra stort plus: med bad- och båtliv för alla smaker. Vill du ta ett dopp har du nära till både lilla Munkholmsbadet och det lite större Sjudargårdsbadet.

Med storstaden inom räckhåll

Men här behöver du heller inte vara utan storstadspulsen. Väljer du att åka kollektivt når du Uppsala C på 45 minuter, eller Stockholm C på ungefär en timme: dörr till dörr. Med bil tar motsvarade tur till Uppsala en halvtimme och till Stockholm cirka 40 minuter. Och vill du längre ut i världen är du framme vid Arlanda på en knapp kvart. Som sagt, här är det enkelt att leva livet – oavsett hur ditt liv ser ut.

Projekt

Försäljning pågår

Brf Honungskupan

Sigtuna, Sigtuna Stadsängar

  • Antal bostäder 53 lägenheter
  • Pris Från 1.790.999 kr
  • Inflyttning Hösten 2022
Läs mer