Varför välja Brf Körsbärsdalen?

Nybyggda hem för familjer av alla slag, en mysig kvartersmiljö med blommande körsbärsträd – och cykelavstånd till allt som Älmhult har att erbjuda. Brf Körsbärsdalen har verkligen en hel del fördelar. Läs vidare, och se om du håller med.

Här är det enkelt att bo bra

I Brf Körsbärsdalen kan du välja mellan att bo i radhus eller parhus. Du kan bo lite större eller lite mindre, med egen trädgård att ta hand om – eller utan. Den kombinationen skapar ett kvarter som tilltalar många olika människor, inte minst här i Älmhult, berättar projektutvecklare Elisabeth Berntsson.

Elisabeth Berntsson, projektutvecklare på OBOS

– Många flyttar till Älmhult för att jobba på IKEA, och då kanske man inte vill lägga tid eller pengar på en egen villa. Då är det här ett enkelt alternativ, ett bra boende för hela familjen.

Passar olika skeden i livet

Västra Bökhult som område är väldigt barnvänligt. Här kan barnen springa ut och in utan att föräldrarna behöver oroa sig och Brf Körsbärsdalen ligger också granne med en riktigt fin lekplats. Men Elisabeth menar att det här är ett boende som passar minst lika bra för en lite äldre målgrupp.

– Kanske har man bott lite utanför Älmhult, på en gård eller i ett äldre hus och vill flytta närmare stan, men känner sig inte redo för en lägenhet. Då kan detta också vara ett bra val. Det här är ett boende som passar väldigt många, säger Elisabeth.

Mycket boende för pengarna

Husen i Brf Körsbärsdalen byggs i OBOS smarta volymhuskoncept Start Living. Det innebär att du får ett välplanerat hem med öppna ytor för umgänge, gott om sovrum, två badrum och bra förvaring – helt enkelt mycket boendekvalitet för pengarna.

– Det är definitivt ett prisvärt boende, vi vill ju att alla ska kunna flytta hit, konstaterar Elisabeth.

Bekvämt i alla bemärkelser

Och sist men inte minst: det är något visst med känslan att flytta in i ett helt nytt hem där ingen bott förut. Men ett nyproducerat boende i bostadsrättsform betyder också att du inte behöver oroa dig för obehagliga överraskningar, vare sig renoveringsmässiga eller ekonomiska sådana. Och glöm det där med stressiga budgivningar: här betalar du ett fast pris. Bekvämt, eller hur?

Vilket hus passar mig?

Husen har många gemensamma fördelar, men också några egna sådana. Parhusen passar dig som vill ha lite mer villakänsla med en egen liten tomt att njuta av – men som du också behöver ta hand om. Radhusen passar dig som vill bo extra bekvämt och slippa ha en tomt att ta hand om.

Om Elisabeth bodde här...

Jag gillar att odla och uppskattar känslan av att kunna gå runt mitt hus, så jag flyttar in i ett av parhusen. En ledig lördag börjar jag min dag med en varm kopp kaffe ute på trappan och bara sitter och njuter i vårsolen en stund. Sedan åker jag till handelsträdgården, det är hög tid att göra iordning pallkragarna för i år. Hemma planterar jag sedan för glatta livet, tills det är dags att hämta mitt barnbarn. Jag har ju lovat ett besök på den fina lekplatsen här i närheten – den är verkligen något alldeles extra, med linbana och allt. När vi är färdiglekta går jag hem igen, jag har ju bjudit över några vänner ikväll. Vi grillar på altanen på baksidan och sitter ute ända tills det blir för kallt. Då flyttar vi in och fortsätter att prata och skratta.