Välkommen till en småstad med stora möjligheter!

Svedala är en populär inflyttningsort, vackert belägen i det skånska landskapet. Här bor du nära naturen samtidigt som världen aldrig är långt borta. Låt oss berätta mer om fördelarna med Svedala.

Ett suveränt läge för den spontana familjen

Ibland är det skönt att inte ha för mycket planer och istället ta dagen som den kommer. I Svedala är det busenkelt att ge sig ut på spontana utflykter. Tågen stannar nämligen vid den lilla stationen i Svedala var 30:e minut, så skulle du fastna på afterworken i Malmö eller plötsligt inse att den där klassåterträffen i Lund kanske kan bli kul i alla fall, står det strax ett nytt tåg på perrongen. Bli inte heller förvånad om en ”snabbtur” till Malmö slutar med att hela familjen åker till Köpenhamn över dagen – det är sådant som händer i Svedala!

Men lika kul att stanna hemma

Just närheten till Lund, Malmö och Köpenhamn är förstås en av Svedalas stora fördelar. Men Svedala är också en liten pärla i sig. Här finns det mesta som krävs för ett välfungerande vardagsliv och händelserika helger – med flera skolor, matbutiker, gym, idrottsanläggningar och mysiga caféer. Svedala må vara litet, men här finns minsann stora möjligheter!

Svedala – barnvänligt på skånska?

Lugna och trygga områden lockar såklart många barnfamiljer – och Svedala är inget undantag. Med både Aggarpsskolan och Aggarpsvallens idrottsanläggning inom promenadavstånd är området som gjort för barn att upptäcka nya platser och hitta nya vänner och intressen. Inne i Svedala centrum finns dessutom både bio och teater och den barnvänliga lilla orten har även ett aktivt föreningsliv inom såväl kultur som sport. En rolig plats att bo på helt enkelt – både för barn och för vuxna.

Härligheter runt knuten

Upptäck Bokskogen

Vill du uppleva kultur och natur på samma gång ska du bege dig till Bokskogen. Området består av flera hundra hektar bokskog, odlingsmark, betesmark, ett slott med slottspark och trädgårdar samt stora och små byggnader. Perfekt för joggingrundan eller söndagsutflykten!

Lammsafari på Eksholmens gård

En kul och annorlunda upplevelse för hela familjen! Här åker du runt i en vagn som dras av en traktor och får uppleva hundratals lamm från nära håll medan du lär dig mer om de lurviga små djuren. Har du tur får du sällskap av en vallhund.

Vismarlövs Café & Bagarstuga

Mitt ute på den skånska landsbygden, en kvarts bilresa från Åkerbruket Torget, hittar du detta populära kafé. Här njuter du av kaffe och nybakat i en hemtrevlig och lantlig miljö. Kafét har även en butik med massor med godsaker du kan köpa med dig hem