Här är det gott att leva!

I Vänersborg kan du njuta av småstadens lugn samtidigt som staden är stor nog att ha all service du behöver, eller villhöver för den delen. I Brf Nabbensberg har du nämligen både vardagslivets nödvändigheter och dess guldkant inom räckhåll.

Allt du behöver för en bekväm vardag

Här har du nära till allt som får vardagen att fungera smidigt. Både Skördegatans förskola och Onsjöskolan (F-6) ligger på promenadavstånd från kvarteret. Och du når hela Vänersborgs utbud av butiker, restauranger och caféer på 10-15 minuters cykeltur, på en ny fin cykelväg. För även om Vänersborg är en mindre stad finns faktiskt det mesta du behöver här på hemmaplan.

Läge för en guldkantad fritid

Blir du sugen på ett dopp har du bekvämt cykelavstånd både till Vattenpalatset Vänerparken och utomhusbaden vid Skräcklan. Skräckleparken är i sig en favoritplats hos många vänersborgare, här kan du promenera, hälsa på Frida-statyn, äta en räkmacka på Skräcklestugan eller låt barnen leka på lekplatsen. Är det en golfrunda som lockar har du fina Onsjö Golfklubb en kort bilresa bort. Både fotbollsplan och ishall finns på gångavstånd. Och på tal om promenader, så har du alla möjligheter till trevliga sådana – inte minst i närbelägna Nygårdsängens Naturreservat där du till exempel kan spana på fåglar. Vänersborg har också ett rikt föreningsliv med aktiviteter för alla åldrar och smaker.

Läge för utflykter

Är det en solig dag? Packa badgrejerna och dra till Ursand: en härlig, långgrund badplats med sandstrand, 3 km norr om Vänersborg. Strax öster om Vänersborg bjuder de mytomspunna tvillingbergen Halleberg och Hunneberg på milsvida vyer och storslagen natur. Ekoparken Halle- och Hunneberg bjuder på 10 olika vandringsleder, motionsspår och gott om chanser att plocka bär och svamp – med mera. Bara en kvarts bilresa bort.

Och vi ska heller inte glömma lördagsnöjet nummer ett: loppisrundan. Ta en tur i kommunen och fynda saker till ditt nya hem. Loppisen i Frändefors är ett hett tips, oftast öppen på lördagar – men kolla Facebooksidan innan du åker. Även Brålanda bjuder på flera fyndvänliga stopp.

Alla bitar på plats i vardagspusslet

Att flytta till Vänersborg har blivit allt mer populärt de senaste åren. Inte så konstigt, kanske, med tanke på stadens läge. Närheten till naturen och vattnet – men också till andra orter. Från Brf Nabbensberg tar du cykeln till stationen på knappt tio minuter, och därifrån tar tåget till Göteborg 50 minuter. Vill du hellre ta bilen är du framme på ungefär en timme. Trollhättan når du på en kvart i bilen, Uddevalla på runt 20 minuter – självklart kan du också ta bussen till båda orterna. Vardagspusslat och klart, eller hur?

Projekt

Försäljning pågår

Brf Nabbensberg

Vänersborg, Nabbensberg

  • Antal bostäder 24 radhus
  • Pris Från 1.790.000 kr
  • Inflyttning Sent höst 2022
Läs mer