trädäck på baksida av parhus i Brf havsglimten

Varför välja Brf Havsglimten?

Namnet säger det mesta – men förutom den fina utsikten får du ett superbekvämt boende i charmiga parhus i bostadsrättsform. Mitt i skärgårdsnaturen, granne med golfbanan och ändå med närhet till stan. Läs mer om allt som Brf Havsglimten har att erbjuda här.

Härligt läge för både stora och små

Brf Havsglimten får ett utsökt läge i vackra Ekhagen, Västerviks nya bostadsområde mitt i den vackra skärgårdsnaturen, granne med golfklubben men ändå med närhet till allt som staden har att erbjuda. Och precis som namnet antyder, med möjlighet till havsutsikt, säger projektutvecklare Linus Ståhl.

– Namnet säger allt, från det här kvarteret kan du glimta havet både här och där. Här känns det verkligen som man är ute i skärgården, fast man har nära till stan. Ekhagen är ett område där det händer mycket, här kommer att byggas ännu mer framöver, så att vara tidigt ute kan också löna sig rent ekonomiskt.

Ett enklare sätt att leva villalivet

Allt fler vill bo nybyggt och fräscht, men att få loss det kapital som krävs för att bygga en egen villa är kanske inte alltid det enklaste. Då kan ett av de fina parhusen i Brf Havsglimten vara ett bra alternativ, menar Linus.

«Här bor du bekvämt i bostadsrätt, med stöd från föreningen när det gäller allt tungt underhåll. Men du får ändå gott om villakänsla med dubbla uteplatser i form av ett stort altandäck på baksidan och ett mindre på framsidan och en egen liten trädgård att sköta om. Allt är klart när du flyttar in. Och med en lägre prislapp blir det också lättare att få ihop till kontantinsatsen.»
Linus Ståhl, ansvarig projektutvecklare på Obos
kvarteret Brf Havsglimten sett uppifrån

Bara att flytta rakt in

Husen i Brf Havsglimten byggs i vårt smarta volymhuskoncept Start Living. Det betyder att husen byggs nästan helt färdigt i fabriken, och bara monteras ihop på byggplatsen – ett både prisvärt och kvalitetssäkert sätt att bygga. Här bor man bättre än bra – på 107 eller 120 väldisponerade kvadratmetrar i två plan, med fina sällskapsytor, 3-4 sovrum, två badrum och en genomgående bra standard med kök från Vedum och vitvaror från Bosch.

– Vi har också tänkt på de praktiska detaljerna, som att alla hus får ett eget förråd, egen parkering eller carport och uppvärmning med luftvärmepump som ger en bra energiförbrukning. Även vitvarorna har bra energiklass, och du har även möjlighet att uppgradera dem till ännu mer energisnåla alternativ som tillval, tipsar Linus.

För vardagshjältar och semesterfirare

Brf Havglimten är ett utmärkt val för lokala barnfamiljer som upplever att lägenheten blivit för trång, men Linus ser också en annan tänkbar målgrupp. Västervik är ju något av ett semesterparadis…

– Vi tror också på ett intresse från säsongsboende. Kanske har man ledsnat på att hyra bostad och vill ha ett eget ställe att bo på under sin semester, kanske vill man på sikt sedan flytta hit permanent, funderar Linus.

vänner sitter ute för en måltid

Nytt, fräscht och otroligt bekvämt

Oavsett vad din utgångspunkt är, så är det något alldeles speciellt att flytta in i ett helt nytt hem där ingen bott förut. Men ett nyproducerat boende i bostadsrättsform betyder också att du inte behöver oroa dig för obehagliga överraskningar, vare sig renoveringsmässiga eller ekonomiska sådana. Och dessutom slipper du stressiga budgivningar: här betalar du ett fast pris. Är inte det bekvämt, så säg?
– Det här är ett perfekt alternativ för dig som vill ha ett lättskött boende med villakänsla, mitt i den vackra skärgårdsnaturen, och med möjlighet till havsutsikt – men ändå med närhet till stan, sammanfattar Linus.

Pssst! Vill du hellre bo i äganderätt i Ekhagen? Ta då en titt på ljuvliga Kvarteret Hällmarken.

 

Är du intresserad av Brf Havsglimten?

Är du intresserad av Brf Havsglimten?

Gå till projektet för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer
Till toppen