Laster resultat
Kommande projekt
Två människor som är glada samtidigt som de dricker kaffe

Brf Rosendals Trädgård

OBOS Kärnhems område i Rosendal har ett mycket bra läge i anslutning till stadsdelens nya Torg och Torgny Segersteds Allé. Här finns förutsättningar för ett spännande kvarter som utåt vänder sig mot ett intensivt stadsliv och inom sig innehåller en västervänd, grön och generös gård.

Antal bostäder
80 lägenheter
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Säljstart
Våren 2021
Inflyttning
Ej klart

Förtur för medlemmar vid säljstart

Bostäderna är under planering och försäljningen har inte startat. OBOS-medlemmar har förtur vid säljstart och får välja och köpa bostad före icke-medlemmar.

Bli medlem

Lär känna bostadsprojektet

Karta över området

Karta centrerad på geolokalisering 59.8316 latitud, 17.633495 longitud

Koordinater: 59.831600,17.633495. Se kartan på Google

Hemtrevlig vardagslyx

I Brf Rosendals trädgård vill vi tillföra något speciellt och oväntat när man går in på kvarterets gård. Här överraskas besökaren av gårdens värme, dess sammanlagda grönska och de generösa och gröna balkongerna. På bottenvåningen planeras för kommersiella lokaler i kvarterens båda östliga hörn. Butiker, restauranger och caféer i bottenvåningen bidrar positivt till en levande gatu- och stadsmiljö.

Vårt projekt uppförs i Rosendals tredje etapp som ligger intill Stadsskogen norr om Södra Rosendal. Här byggs omkring 1300 bostäder i områdets centrala och västra delar. Utöver bostäder finns en ny grundskola, idrottshall, aktivitetsytor och ett av de stora torgen, Rosendals torg. Här intill planerar vi för Brf Rosendals trädgård. På torgets västra sida planeras det så kallade multikvarteret, som bland annat ska rymma idrottslokaler för Rosendals skola. Här finns även parken Carls hage, en del av det gröna stråk som löper genom Rosendal.

Hemtrevlig vardagslyx

Med inspiration från amerikanska och engelska ”townhouses” indelas kvarteret i fem tydliga hus med individuella arkitektoniska uttryck och spännande entréer till bostadshusen. Trapphusen är dagsljusbelysta och välkomnande samt genomgående mellan gata och gård. Husens fem tak ligger på olika nivåer och fyller olika funktioner. Det högst belägna taket fungerar som biotoptak. De övriga är belagda med sedum och två av taken är planerade för solpaneler för att bidra med fastighetsel. Det kommer även att bli två gemensamma takterrasser som nås direkt från trapphusen. Här kan man odla, umgås och njuta av utsikten.

Läs mer och gör en intresseanmälan

Byggs av:

  • Obos kärnhem logotyp
Till toppen