Projekt

Kommande försäljning

Brf Ängsblomman

Lund, Dalby

  • Antal bostäder 14
  • Säljstart Våren 2020

Härliga lägenheter, radhus och parhus i populära Dalby

Nu har du chansen att hitta ditt nya hem i kvarteret Ängsladan i natursköna Dalby. Här planerar OBOS att bygga 14 bostadsrätter i form av lägenheter och parhus om 82, 107 och 120 kvm. Välkomna till BRF Ängsblomman i Dalby!

Kvarteret Ängsladan består av blandad bebyggelse och ligger granne med Påskagänget, en del av Dalby som har vuxit fram under de senaste tio åren. Området är mycket populärt, inte minst bland barnfamiljer. Här bor du nära naturen, med all service inom räckhåll – och med bil når du Lund på 10 minuter och Malmö på 20 minuter.

Dela detta

Status på detta projekt

Projekt under planering
Kommande försäljning
Säljstart
Våren 2020
Byggstart
Inflyttning
Projektfakta
  • Antal bostäder 14
  • Boarea 82 - 120 m²
  • Antal rum 3-5 rum och kök
  • Säljstart Våren 2020
  • Upplåtelseform Bostadsrätt
Projektdokument

Intresseanmälan

Intresserad och vill veta mer?

Anmäl intresse på projektet så håller vi dig uppdaterad fram till säljstarten. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till projektets kundansvarig.

Kontaktpersoner

Kundansvarig

Cecilia Svedebring

010-434 15 43

070-601 08 74

Mäklare

Margareta Meijer

0768-92 41 25

Projekt

Ett bostadsprojekt som detta är så mycket mer än de enskilda huset. Här ska alla som flyttar in trivas och bostäderna harmonisera för en skön kvarterskänsla.

Grönt, skönt och ytterst trivsamt

Brf Ängsblomman blir den sista pusselbiten i ett trivsamt kvarter med naturen alldeles runt knuten – barnvänligt är bara förnamnet. Här finns både lägenheter, radhus och parhus vilket gör att du får en skön mix av människor som grannar. Husens fasader får samma trivsamma, jordnära färgsättning som resten av kvarteret vilket skapar ett lika inbjudande som harmoniskt intryck. Här är det enkelt att trivas.

Med gott om bekvämligheter 

Ett nytt boende ska inte bara vara fint och trivsamt – det ska vara praktiskt också. Därför får varje hushåll två egna parkeringsplatser i anslutning till bostaden, och gästparkering kommer också att finnas i området. Alla bostäder får bra förvaringsmöjligheter, både inne i bostaden och i ett eget förråd som har plats för både julpynt och vinterdäck. 

PDF

Ta en titt på kvarteret

Här kan du ta en titt för hur vi planerar kvarteret i Brf Ängsblomman. Vart i kvarteret skulle du vilja bo?

Se större bild!

Artikel

Naturnära boende med trivsel i fokus

Mysiga Dalby är en växande by med ett perfekt läge, bara en knapp mil öster om Lund.Vill du också hitta hem här?

Läs hela artikeln

Artikel

Så vill vi bo i Lund- och Malmöregionen

Margareta Meijer på Våningen och Villan berättar om de populäraste objekten och områdena och tipsar om vad du som köpare bör tänka på när du vill hitta ditt nya hem.

Läs hela artikeln!

Bostäderna

Ta en titt på bostäderna vi tänker bygga i projektet. Moderna, prisvärda och framförallt hållbara eftersom vi bygger i trä. Vi tror de kommer falla dig i smaken! Vågar vi säga välkommen hem än? 

Hem för familjer av alla slag

I Brf Ängsblomman finns bostäder för alla smaker. Trevliga treor om 82 kvm och parhus om 107 eller 120 kvm. Parhusen är i två plan med 2-3 sovrum, social, öppen planlösning på nedre plan och gott om plats för privatlivet på ovanvåningen. Samtliga bostäder har gott om bekvämligheter som underlättar vardagspusslet, som kök från Vedum och vitvaror från Bosch. Alla byggs i vårt smarta volymhuskoncept Start Living, som ger dig mycket boendekvalitet för pengarna.

Med utrymme för uteliv

Här finns alla möjligheter till ute-njut oavsett vilken bostad du väljer. Alla bostäder har en rejäl balkong eller uteplats – och husen har förstås också en egen gräsmatta. Så finns det gröna fingrar i familjen är det bara att sätta igång att skapa ditt eget odlarparadis. Föredrar du att bara vara är det heller inga problem, ett mer lättskött boende får man leta länge efter.

Området

I jakten på en bostad letar man inte bara efter ett antal rum att ställa sängen och soffan i. Man letar såklart också efter någonstans att gå morgonpromenaden eller ett café där man tar lördagsfikan. Med det sagt tror vi att du kommer trivas just här!

Bo nära naturen, med Lund och Malmö inom räckhåll

Dalby är en trevlig växande ort i Lunds kommun, med ett perfekt läge cirka 10 kilometer öster om Lund. Här bor du med närhet till underbar natur, samtidigt som du har ett bekvämt pendlingsavständ till såväl Lund som Malmö.

Allt du behöver i vardagen

Dalby har gott om service att erbjuda: matbutik med postservice, apotek, vårdcentral, folktandvård, bibliotek, systembolag, pizzerior och café. Här finns gott om förskolor, alldeles i närheten ligger Mandelblommans förskola. I Dalby finns också både kommunala och privata grundskolor. Den största är Nyvångskolan med klasser från F-9. Planer finns också på en ny skola alldeles i närheten av Brf Ängsblomman.

Läge för en aktiv fritid

Granne med Dalby ligger nationalparken Dalby Söderskog som bjuder in till härliga skogspromenader inte minst om våren när naturen är som allra vackrast. Du har också nära till Skrylle friluftsområde med anlagda motionsspår och massor av spännande utomhusaktiviteter. På sommaren lockar förstås Dalbybadets bassänger med svalkande dopp. Men året om finns ett rikt föreningsliv med aktiviteter som fotboll, innebandy, badminton, gymnastik, tennis, scouter, brottning och ridning.

Med perfekta pendlingsmöjligheter

Dalby ligger geografiskt mycket bra placerat, cirka en mil utanför Lund. Här finns goda kommunikationer till både Lund, Malmö och andra närliggande orter. Med bil når du Lund på 10 minuter och Malmö på 20 minuter. Jobbar du i Lund kan du även passa på att fixa vardagsmotionen på väg till och från jobbet – cykelväg finns ända in till Lund.

Finns i närheten

·         Hemköp – 1,4 km

·         Vårdcentralen Dalby – 1,1 km

·         Systembolaget – 1,3 km

·         Mandelblommans förskola – <100 m

·         Kattfotens förskola – 650 m

·         Nyvångsskolan (F-9) – 1,8 km

 

·         Hagalundsskolan (F-6) – 2,6 km

·         Busshållplats – 1 km

·         Lund C – 13,1 km

·         Träningsbutiken – 1,4 km

·         Dalby IP – 1,9 km

·         Dalby Söderskog – 3,7 km

·         Skrylle Naturreservat – 5,7 km

·         Dalbybadet – 2,6 km

·         Dalby bibliotek – 1,4 km

·         Dalby restaurang & pizzeria – 1,2 km

·         Lillis tallrik – 1,3 km

·         Dalby kakbutik – 1,4 km

Om bostadsrätter

Brf - En trygg, svensk tradition

Under byggtiden kommer OBOS att bilda och administrera bostadsrättsföreningen. När byggnationen är klar och alla är inflyttade kommer föreningen att lämnas över till en ny styrelse som då består av er som bor i föreningen. 

Vill du veta mer om vad livet i Brf innebär har vi samlat det viktigaste i en Brf guide!

Läs mer om bostadsrätter

Fördelar med nyproduktion

Tid till annat. Bland annat...

Det finns många fördelar med att välja ett nytt hem framför ett begagnat. Husen är noga genomtänkta för att hålla i många år framöver och det dröjer innan du behöver renovera. Den tiden kan du lägga på annat!

Läs mer om fördelarna med nyproduktion

Om träbyggnation

Lika modernt nu som då

I tusentals år har man byggt bostäder i trä. De gör vi också i våra fabriker i Myresjö, Vrigstad och Sundsvall. Där kombineras 90 år av byggkunnande och hantverk i stora planelement eller volymer som vi sedan sätter ihop på byggplatsen. Smart, tryggt och hållbart - Modernt!

Läs mer