Projekt

Under planering

Brf Växthuset

Umeå, Umedalen

  • Antal bostäder 38 lägenheter

Bo miljösmart och odlingsvänligt - i nybyggda lägenheter

OBOS planerar nu ett nytt bostadsprojekt i Umeå. Här tänker vi bygga 38 lägenheter på mellan 1-3 rum och kök. Välkommen till Brf Växthuset - något helt nytt för Umeå, en bostadsrättsförening som slår ett slag för miljön.

Centralt placerat i bostadskvarteren kommer vi resa ett stort växthus där alla medlemmar får en egen lott att odla på samt möjlighet att använda ytorna för sociala sammanhang så som fester, kafferep eller kanske fredagsmys. 

Dela detta

Vi hjälper dig med frågor!

Är du intresserad av att veta mer om projektet är du välkommen att kontakta Johanna Udd som är OBOS kundansvarig i projektet.

Johanna Udd
010-434 14 65
johanna.udd@obos.se

Projektfakta
  • Antal bostäder 38 lägenheter
  • Boarea 28-82 m²
  • Antal rum 1-3 rum och kök
  • Upplåtelseform Bostadsrätt

Få mer information

Intresseanmälan

Projektet

Ett bostadsprojekt som detta är så mycket mer än de enskilda huset. Här ska alla som flyttar in trivas och bostäderna harmonisera för en skön kvarterskänsla.

Umeås mest hållbara boende!

Ett levande, grönt kvarter

Bostadshusen med sina välkomnande träfasader ramar in den lummiga innergården, där de gamla tallarna som vuxit sig höga på tomten har sin givna plats bland de nya husen. För att skapa en varm och levande känsla i kvarteret har vi valt att använda oss av grus och gräs, istället för enbart asfalt. Gröna sedumtak på förråd och komplementbyggnader tillsammans med träd, buskar och blommor mjukar upp ytterligare – och centralt i området står det stora växthuset redo för umgänge och odling. På innergården finns också en skojig lekplats och gott om mysiga sittplatser.

Med gott om praktiska detaljer

Ett nytt boende ska inte bara vara vackert och trivsamt, det ska vara praktiskt också. Därför bygger vi ett underjordiskt varmgarage med plats för 60 bilar så att du slipper skrapa rutorna och kan kliva direkt in i en varm bil på morgonen – men du gör också miljön en tjänst, eftersom det minskar antalet kallstarter i området. Ett antal elcyklar kommer att finnas tillhands för föreningens medlemmar, såväl som en elbilspool med tre bilar. En stor komplementbyggnad ger plats för förråd, föreningens verktygspool och ett stort cykelförråd för föreningens medlemmar. Och självklart finns det parkering även för gäster på besök.

Dela mera!

I Brf Växthuset delar vi med oss. Genom att hushålla och dela gemensamma resurser spar vi både på miljön och plånboken. Ett antal elcyklar kommer att finnas tillhands för föreningens medlemmar, såväl som en elbilspool med tre bilar. En stor komplementbyggnad på området kommer att utgöra plats för föreningens verktygspool som är perfekt för förvaring av gräsklippare, trädgårdsslang, mm. Ett stort cykelförråd utgör gemensam cykelförvaring för föreningens medlemmar.

Läs intervjun med André Lindström, projektutvecklare på OBOS och mannen bakom projektet.

Titta närmare på kvarteret!

Bostadshusen ramar in och skyddar den lummiga innergården mot omkringliggande biltrafik medan gående och cyklister med lätthet rör sig mellan husen och över den gemensamma gården. Tallarna som vuxit sig flera meter höga på tomten har sin givna plats bland de nya husen. 

I kvarterskissen nedan kan du se var i kvarteret du skulle trivas bäst! Öppna större bild!

Och rum för utemys

Växthuset på 250 kvm blir den naturliga medelpunkten i kvarteret, ett extra rum för ute-njut där de boende i föreningen får tillgång till gemensamma ytor i form av kök, hobbyrum, pergola och en stor scen. Förutom odlingsytor, förstås. Tänk dig att kunna sitta ”ute” och fika, eller fixa med dina odlingar, i t-shirt – i oktober…

Läs mer om det gemensamma växthuset här.

Bostäderna

Ta en titt på bostäderna vi tänker bygga i projektet. Moderna, prisvärda och framförallt hållbara eftersom vi bygger i trä. Vi tror de kommer falla dig i smaken! Vågar vi säga välkommen hem än? 

Ljusa lägenheter för alla smaker

I Brf Växthuset finns plats för alla, i lägenheter med 1-3 rum och kök och en boarea på 28-82 kvm. Bostäderna karaktäriseras av ljusa och öppna ytor som skapar goda förutsättningar för social samvaro och trevligt umgänge. Badrummet är väl tilltaget – med badrumsinredning, WC och dusch samt egen tvättmaskin och torktumlare, även i de minsta lägenheterna. Klassiska materialval håller stilen i många år framöver, och lämnar samtidigt utrymme för dig att sätta din egen prägel på ditt nya hem. Alla lägenheter har förråd, och möjlighet till parkeringsplats i varmgarage eller utomhus. De flesta lägenheterna har också sin ingång från den breda loftgången, vilket ger möjlighet till en extra uteplats  

Huset som vet hur (och var) du bor! 

Varje lägenhet i Brf Växthuset förses med OBOS Smarta Hem-lösning, som bland annat ger dig möjlighet att följa din energiförbrukning, ställa in olika scenarion för belysning samt boka elcykel eller elbil enkelt via en smart app. Det intelligenta systemet känner av hur du använder hemmet och justerar olika funktioner för att matcha dina rutiner, vilket är bra både för din plånbok och miljön. Och som en rolig liten bonus: Hissen möter dig i entréplan och tar dig till ditt våningsplan automatiskt! 

Under "Hitta bostad" kan du klicka in på specifika objekt för att se pris och planlösning.

 

Skillnad på hus och hem

Vi vet att ett hem är så mycket mer än golv, väggar och tak. Det är en plats för liv och rörelse i livets alla skeden. 

När vi planerar våra hus är det just detta som är vår utgångspunkt. Hur vi kan skapa förutsättningar för vardagens bestyr och mysiga stunder med nära och kära. För först då kan en bostad bli till ett hem.

Start Living - ett smart byggsystem

Vi på OBOS kallar oss gärna samhällsbyggare, och Start Living har tagits fram för att ge så många som möjligt chansen att komma in på bostadsmarknaden och kunna investera i sitt eget boende. Vi har också lagt ner mycket arbete för att kunna erbjuda en standard som tilltalar de flesta och samtidigt ger en trevlig prislapp.

Området

I jakten på en bostad letar man inte bara efter ett antal rum att ställa sängen och soffan i. Man letar såklart också efter någonstans att gå morgonpromenaden eller ett café där man tar lördagsfikan. Med det sagt tror vi att du kommer trivas just här!

Lär känna Umedalen

Vårt nya projekt Brf Växthuset ligger nära både natur, kommunikationer och handel i populära Umedalen. Här är vi säkra på att du kommer trivas i din nya bostad. 

Det du behöver – och lite till! 

I Umedalen finns det mesta för en bekväm vardag. Ica Kvantum Kronoparken finns ett par kvarter från bostadsområdet, såväl som apotek och vårdcentral. Vill du gå ut och äta finns två restauranger i närområdet, Matbitens pizzeria och Bistro LeGarage som erbjuder härlig husmanskost. 

Gott om skolor och förskolor

Som boende i Brf Växthuset har du aldrig långt när det är dags att lämna barnen på förskola eller skola. Bara i närområdet hittar du förskolorna Prosten, Västangård, Missionären, Biskopen, Löftet och Fjärilen. Västangårds skola är en F-9-skola som ligger vackert mitt i skön natur och nära den berömda Skulpturparken. 

Aktiviteter för alla åldrar

Umedalen har något för alla, till exempel fina promenadstråk, gym, spa och bibliotek. Här ligger också den berömda skulpturparken som lockar tusentals besökare varje sommar och en nybyggd äventyrslekpark för de små. Umedalens IF är en aktiv förening med verksamhet inom ett flertal olika idrotter. 

Ta bussen till hela Umeås utbud 

Bussförbindelserna in till centrum är goda. Längs Umedalsallén finns många hållplatser, varav en ligger precis bredvid bostadsområdet. Så när shoppingutbudet i centrala Umeå lockar är det aldrig mer än några minuter bort. Området ligger också bra till för dig som kör bil – naturskönt men samtidigt med närhet till E12:an och den nya ringleden. 

Läs intervjun där Johanna Udd berättar om Umedalen och tipsar om sina favoriter i området!

Finns i närheten

- Matbiten, närlivs & pizzeria, 250 m

- ICA Kvantum, 2 km

- Apotek, 2 km

- OKQ8, 2 km

- K-rauta, 1 km

- Hälsocentral, 200 m

- Tandläkare, 200m

 

- Västangård grundskola, 200 m

- Busshållsplats, 50 m

- IKSU Spa, 300 m

- Umedalen IF - fotboll och sporthall, 300 m

- ”Olles spår”, skidspår 2 km

- Äventyrslekpark, 300 m

 

- Skulpturpark, 200 m

- Galleri, 200 m

- Backens Kyrka, 1 km

- MC-museum, 200 m

- Umeå C, 5 km

 

- Le Garage, 300 m

- Pizzeria, 200 m

 

OBOS bildar föreningen

Under byggtiden kommer OBOS att bilda och administrera bostadsrättsföreningen. När byggnationen är klar och alla är inflyttade kommer föreningen att lämnas över till en ny styrelse som då består av er som bor i föreningen. 

Tid till annat. Bland annat...

Det finns många fördelar med att välja ett nytt hem framför ett begagnat. Husen är noga genomtänkta för att hålla i många år framöver och det dröjer innan du behöver renovera. Den tiden kan du lägga på annat!

Fler skäl till att välja nyproduktion!

Lika modernt nu som då

I tusentals år har man byggt bostäder i trä. De gör vi också i våra fabriker i Myresjö, Vrigstad och Sundsvall. Där kombineras 90 år av byggkunnande och hantverk i stora planelement eller volymer som vi sedan sätter ihop på byggplatsen. Smart, tryggt och hållbart - Modernt!