"Färre men värre" på Sara Lisas väg

Efter att ha inrett Brf Sara Lisas Väg fick vi chansen att intervjua Marit, som i tre år drivit sin egen inredningsfirma Modstyling, för att ta del av hennes bästa tips för att lyckas med inredningen.

Marit har haft sin inredningsbyrå Modstyling i tre år nu. Hon har alltid haft en stark kreativitet och hon skrattar när hon ska beskriva lite av sin stil som ”färre men värre”, med det menar hon att istället för en massa smågrejer framme så satsa på några få men ordentliga saker. Som mattan till vardagsrummet, låt den vara rejäl och ta mycket plats, då behöver du inte nån fler matta i det rummet..eller en riktigt stor tavla på väggen istället för några små.

Marit Dybeck

När Marit fick uppdraget att inreda ett av OBOS nybyggda bostäder så fick hon en beskrivning av området och en ritning av huset. Sen skapade hon sig några moodboards för att hitta en röd tråd till inredningen i huset. Hon funderade över vem som kommer tänkas bo i huset och ramade in det till att det här är en bostad som passar många; både yngre familjen där det finns utrymme till att växa och få flera sovrum eller för de som vill sälja stora villan och bo nytt och underhållsfritt. Marit bor själv i ett radhus och ser många fördelar med det, bekvämt och mindre att sköta men ändå tillräckligt med utrymme till hela familjen.

Marit berättar om några saker som hon fastnade för just i det här huset: ”kvadratmetrarna är bra fördelade, sovrummen rymmer det du behöver utan att kännas trångt. Samtidigt finns det rejäla gemensamhetsytor och kök och en bra entré med separat tvättstuga för barnens blöta vinteroverall.” just det här huset inredde Marit med ett allrum på övervåningen – men det hade lika gärna kunnat vara ett sovrum för en till familjemedlem, eller arbetsrum förstås. ”Jag ville visa på husets variation helt enkelt” säger Marit.

Är det något särskilt man ska tänka på då man inreder en nyproducerad bostad?

- Våga ha dina favoritsaker framme, ibland i ett nybyggt hus så törs man inte sätta första spiken i väggen, men upp med tavlor, stora krukor och växter. Ta i med mycket textilier, gärna lite tunnare vid fönstren som linne och bomull.. Egen platsbyggd förvaring som en hel vägg med ”Billy”-bokhyllor är också fint och gör att det känns mer personligt.

Vad har du för tankar om hur man inreder utomhus?

-Om man har begränsad förvaring utomhus, så ska man tänka på vilket typ av utemöbler man skaffar sig. Många material klarar att stå ute året om och så kan du skydda det med en bra presenning. Inred ute som du vill ha det inne! En matplats, kanske med en arbetsyta i närheten. En härlig loungedel med en segelduk över, strunta i rabatten om du inte gärna vill. Jobba istället med krukor som du kan antingen skruva ihop själv eller köpa och ha en mer lättskött odling.

Belysning är en viktig del i Marits inredning, belysningen ska både skapa en mysig känsla, vara en bra arbetsbelysning och fin att titta på. Både inne och ute! Tänk 5 belysningspunkter i varje rum och så fint med en ljusslinga som hänger vid uteplatsen..

Marits fyra inredningstips

 • Strunta i trender, använd det du tycker om och har hemma!
 • Det här huset har riktigt bra förvaring med många garderober, men en kul (och smart) grej kan vara att bygga upp barnens säng på lådor/byrååer som skapar mycket utrymme för leksaker och i deras höjd.
 • Ska du köpa nya möbler så börja med dom stora delarna så får du komplettera eftersom med det du gillar.
 • Addera alltid: 
  - Växter
  - Mycket textilier
  - Naturliga material
  - Äldre prylar såsom vintage eller ärvda möbler/saker för känsla och personlighet 

Vill du se mer av Marits styling kan du göra det på modstyling.se